Den 1 stora ideen Dessa smycken märken satsar på

Den 1 stora ideen Dessa smycken märken satsar på

Anonim

För återförsäljare har det varit svårt under den nuvarande ekonomiska återhämtningen. Ökningen av e-handel har skett i fottrafik till butiker, och en alltmer budgetmedveten kund har gjort splurging på diskretionära köp en hård försäljning.

I smyckesegmentet, även välskötta och högt ansedda varumärken Tiffany & Co.

(NYSE: TIF)

och Pandora A / S

(NASDAQOTH: Pandy)

har kämpat för att hålla fast vid marknadens vinster.

Båda varumärkena kan dock vara förvarade för en vändning. Alla just nyligen satte en mer aggressiv plan för att vinna över den finiga och kostnadsmedvetna årtusende publiken, och båda företagens strategi är centrerad kring samma stora idé.

Vad är nytt, Tiffany?

Den stora idén är nyhet.

Newness är ett stort ord för Tiffanys nya VD, Alessandro Bogliolo, som tog över i oktober 2017. Bogliolo valdes av Tiffanys styrelse, som nu har tre medlemmar utvalda av aktivist investerare JANA Partners. Företaget hade tagit en 5% -ställning i Tiffany i februari 2017 och slog snart en överenskommelse med det styrelse som tvingades ut då VD Frederic Cumenal, med målet att hitta en lösning för att återuppliva Tiffanys stagnerande tillväxt.

Bogliolo satte upp om att uppdatera produktportföljen till nya hipper-design och utvidga det 181-åriga varumärket till nya kategorier utanför kärnansvaret och fina smyckesegmentet, såsom hemvaror, tillbehör och doft - företagets första sedan 2003. Företaget konverterade också fjärde våningen i sin flaggskeppsbutik i Manhattan till en "Blue Box Café", som utvidgar varumärket Tiffany till och med till mat.

Tiffany testade också nya innovationer som en popup-butik i utomhusmallen The Grove i Los Angeles i februari. Där kunde kunderna designa en gravyr på en iPad och ha ett silverhänge graverade på plats, med betoning på både anpassning och snabbhet.

Du kan se denna "särskiljande nyhet", särskilt i företagets hushållssamling, som lanserades bara under fjärde kvartalet. Nya produkter inkluderar uteslutna produkter som en $ 9.000 sterling silverboll av garn (jag antar, för mycket bortskämda katter?), En $ 1 500 silver kaffe burk och ett $ 350 guld "galet" halm.

Strategin verkar fungera, åtminstone initialt. Under det fjärde kvartalet ökade Tiffanys hushållssegment med dubbla siffror, vilket bidrog till att justerat resultat per aktie på 1, 67 dollar var analytikernas förväntningar på 1, 64 dollar.

Tyvärr skickade 2018 vägledning av låg till mitten av en enda siffra samma försäljningsökning till aktier, eftersom investerare hade hoppats på mer.

Ändå sade Bogliolo att Tiffanys nya hemvaruinsamling passerade "ett mycket meningsfullt test", som kunder svarade på de nya koncepten. Eftersom mer innovation bör sparka in mer under 2018, bör investerare se för att se om Bogliolos recept kan hoppa igång tillväxten.

Pandora ser ut att skina

På samma sätt som Tiffany & Co., Pandora A / S, kunde charmsmedelsspecialisten, som nyligen erkände sakta försäljningen på sina mer utvecklade marknader, också tillskrivas brist på "nyhet". Liksom Tiffany har företaget ordinerat medicinen: fräschare mönster och snabbare, mer frekventa produkt introduktioner.

Pandora kommer också att se till att förlänga sin designkotlett utöver sina kärnor och armband i angränsande kategorier, inklusive ringar, örhängen och halsband. Företaget har vuxit dessa kategorier de senaste åren till 25% av omsättningen, men hoppas att dessa nya kategorier kan nå 50% av intäkterna år 2022.

Förutom nya kategorier spenderade företaget 2017 kraftigt i både design och tillverkningsförmåga, som växer från ett designteam till tre, och uppbygger magert tillverkningsförmåga i Thailand vilket väsentligt minskar ledtiderna.

De nya investeringarna har gjort det möjligt för Pandora att göra fler produkter snabbare. Som en del av den nya femårsplanen kommer företaget att öka sina sju årliga "droppar" till 10, och kommer också att starta minst en ny särskild samling per år. Tidigare skulle nya samlingar vara en en gång få års händelse.

En av 2018s två schemalagda samlingar, Pandora Shine, släppte precis den 15 mars. Samlingen innehåller guldpläterade smycken och främjas av popsångaren Ciara.

En 2018 vändning?

Den stigande tidvattnet av ekonomisk återhämtning lyfte inte upp Pandora och Tiffany, och det har tvingat båda varumärkena att anpassa sig som vanligt. Bekvämt för folk som tittar på branschen har de två företagen lagt fram samma ritning för att vända saker, vilket gör det lite lättare att identifiera om deras ansträngningar ökar.

Populära Inlägg

Rekommenderas