1 miljard människor delar berättelser på Facebook varje dag

1 miljard människor delar berättelser på Facebook varje dag

Anonim

Facebook

(NASDAQ: FB)

har tre olika Stories produkter som alla har växt väldigt populärt väldigt snabbt. Det finns 1, 15 miljarder dagliga användare över Instagram Stories, WhatsApp Status och Facebook Stories. Och 1 miljard av dem delar nytt innehåll varje dag, enligt VD Mark Zuckerberg.

På bara två år gick Facebook från noll till 1 miljard. Som jämförelse har det varit fem år sedan Snap

(NYSE: SNAP)

introducerade berättelser i Snapchat, och det har bara 186 miljoner dagliga användare över hela appen.

Men som historier blir en större del av Facebook kan övergången bli utmanande. Om Snaps ekonomiska resultat är någon indikation kan historier vara svårare att tjäna pengar än de Feeds som finns på Facebook och Instagram. Förvaltningen ställer förväntningar på investerare i Facebooks tredje kvartalsinkomst.

Inte en smidig övergång

På samtalet beklagade Mark Zuckerberg några misssteg med Facebook Stories. "Vårt försök att flytta Facebook från News Feed först till Stories först har inte varit så smidigt som jag hade hoppats, " sa han.

Facebook Stories är den minst populära av Facebook: s tre historier produkter, men det har fått fart sedan sammanslagning med Messenger Day, den ursprungliga Stories-produkten för Messenger. Användare i de två applikationerna fördubblades under de fyra månaderna mellan maj och september.

När frågade varför Facebook Stories började långsammare än Instagram och WhatsApp produkter, påpekade Zuckerberg produkten lanserad flera månader senare. "Och då den ursprungliga versionen av det vi skickade, tycker jag inte var så hög kvalitet som var det behövde vara, det var inte så snabbt, det fanns buggar, " sa han.

Snap CEO Evan Spiegel vet precis hur mycket en buggy av lägre kvalitet app eller funktion kan skada användningen. Han såg engagemangsminskning när företaget rullade ut en nyutvecklad version av Snapchat. Nu fokuserar han på att återuppbygga Android-versionen av appen - vilket är historiskt långsam och buggy - för att få sin användarupplevelse upp till och med iOS. Under tiden har användarna minskat stadigt sedan mars.

Zuckerberg sa att han är nöjd med den senaste utvecklingen av Facebook Stories. Investerare borde förvänta sig ett fortsatt skifte från flödesbaserad delning till delning i berättelser. Det förskjutet skulle kunna accelerera till nästa år.

Den verkliga utmaningen är intäktsgenerering

Användarens antagande av berättelser ligger långt före annonsörens adoption. Som ett resultat är det ett gap i annonsprissättningen mellan annonser i flöden och annonser i berättelser.

Det gapet dykt upp i CFO Dave Wehners rapporterade annonsmätningar. Det genomsnittliga annonspriset ökade bara 7% året innan, medan intryckstillväxten på 25% drev mest av bolagets totala omsättningstillväxt. Det är en reversering av den trend vi såg i slutet av förra året och början av året när tillväxten i genomsnittsannonspriset överträffade intryckstillväxten.

Det skulle inte vara överraskande om Facebook såg en minskning av det genomsnittliga annonspriset under de närmaste kvartalen, eftersom Stories-annonser blir en större del av verksamheten. Det skulle komma som ett resultat av en fortsatt acceleration i Facebook Stories-användare och monetiseringen av WhatsApp-status som börjar nästa år.

Zuckerberg sa att övergången skulle kunna hindra omsättningsutvecklingen under de närmaste åren. Han berättade för analytiker: "Jag vill vara framför att även om vi antar att vi kommer till var vi vill gå från en enda värld för foder till en Feed-plus-Stories-värld, kommer det att ta lite tid och vår intäktstillväxt kan vara långsammare under den perioden som det var samtidigt som vi överförde våra produkter till mobilen. Från ett affärsperspektiv kommer Feeds att driva majoriteten av vår tillväxt under de närmaste åren, tills Stories blir en ännu större förare. "

Berättelser annonser är en helt annan produkt från Feed annonser, och Facebook och annonsörer räknar fortfarande med hur användarna reagerar på annonser mitt i Stories. Eftersom Facebook utvecklar nya annonsprodukter för berättelser och annonsörer utvecklar nya annonsmaterial, bör gapet mellan annonser för flödesannonser och historier stängas.

Investerare såg samma sak när Facebook övergick från annonser med höger kolumn till nyhetsflödesannonser. Och den har utvecklat bästa praxis från den övergång som den kan använda i den nuvarande övergången, till exempel automatisk placering (placera annonser över alla format för att optimera för annonsörens mål). Wehner varnade analytiker att övergången kommer att ta år, inte kvartaler, för att få Stories monetiserad på samma nivå som Feeds.

Men tålmodiga investerare kunde se stora fördelar. "Jag är optimistisk att vi får annonser och berättelser att utföra såväl som Feed over time, " sade Zuckerberg. "Och att möjligheten blir ännu större, eftersom det ser ut som Berättelser kommer att vara ett större medium än Feed har varit."