1 skäl till att köpa FireEye-lager och 1 skäl att hålla sig borta

1 skäl till att köpa FireEye-lager och 1 skäl att hålla sig borta

Anonim

FireEye

(NASDAQ: FEYE)

har visat sig vara en fantastisk investering i år. Cybersecurity-specialistens lager slog 52 veckor högt tidigare i månaden och har hittills uppnått 40% i 2017. Företaget har haft snabba förbättringar i viktiga mätvärden och blir nära att bli lönsam på grund av en fortsatt tillväxt i sin prenumerationsverksamhet .

FireEyes uppdaterade produktsortiment kan fortsätta öka sin prenumerationsverksamhet, vilket ger investerare en solid anledning att stanna investerat. Men det finns en faktor som kan spåra FireEyes tillväxt på lång sikt: Ciscos växande dominans

(NASDAQ: CSCO)

i cybersäkerhetsutrymmet.

FireEye drar de rätta strängarna för att växa sin verksamhet

FireEye omvandlar aggressivt sin affärsmodell för att få mer intäkter från affärssidan. Bolagets abonnemangsintäkter hoppade på nära 15% året innan under andra kvartalet. Detta ökade sin totala intäkter med 6% trots en 23% minskning av produktförsäljningen, vilket inte borde vara överraskande, eftersom prenumerationerna nu står för över 83% av den totala verksamheten.

Mer specifikt hoppade FireEyes abonnemangs- och tjänsteintäkter nästan 20 miljoner dollar året runt, vilket möjliggjorde att det lätt kunde kompensera produktinkomsterna med 9, 5 miljoner dollar. I framtiden kommer företagets abonnemangs- och serviceverksamhet att bli ännu bättre tack vare nya funktioner till sin slutpunkts säkerhetsplattform.

FireEye har meddelat ett par stora uppdateringar under de senaste veckorna. Det introducerade den senaste generationen av FireEye Endpoint-plattformen. Den senaste uppdateringen tillåter företagets Endpoint-säkerhetsplattform att bekämpa flera hot samtidigt och snabbt generera en detaljerad attackrapport för att hjälpa klienten att reagera på hotet.

FireEye har infört flera hot för upptäckt av hot i denna nya plattform, och den har också lagt till en ny funktion - FireEye Network SmartVision - som använder maskininlärning för att "upptäcka misstänkta sidotrusselrörelser och dataexfiltrering".

Dessa nya produktuppdateringar kan hjälpa FireEye att landa fler kunder, speciellt som medvetenhet om hot har uppstått i ljuset av den nyligen genomförda Equifax- överträdelsen som potentiellt påverkat 143 miljoner amerikaner. I själva verket har Equifax valt FireEye-dotterbolaget Mandiant, som specialiserat sig på incidenter, för att se över skadans omfattning.

Med tanke på att FireEye lovar en kortare hot för upptäckt av hot, är det inte förvånande att se varför det har blivit uppkallat av Equifax. Detta kan fungera som en katalysator för FireEye verksamhet genom att ta in fler kunder under andra halvåret.

Förstärkt prenumerationsverksamhet bör hjälpa företaget att ytterligare minska sin kostnadsprofil eftersom marginalerna på abonnemangsbranschen är höga. Mer specifikt är FireEye bruttomarginal från abonnemang och tjänster 66%, betydligt högre än produktbranschens 53% bruttomarginal.

Cisco kan kasta en nyckel i arbeten

Networking giant Cisco har gjort stora framsteg i cybersecurity verksamhet sent. Faktum är att bolaget är snabbast växande segment och klockar 9 procent jämfört med året innan under det nyligen avslutade räkenskapsåret 2016 med en omsättning på 2, 15 miljarder dollar. Som jämförelse minskade nästan alla andra segment, så det är inte förvånande att se varför nätverksspecialisten nu ägnar särskild uppmärksamhet åt detta utrymme.

Ciscos senaste produktutvecklingsdrag har hållit cybersäkerheten i fokus i ljuset av de senaste dataöverträdelserna och malwareattackerna. Företaget använder till exempel nu maskininlärning för att få insikter från den enorma mängd data som strömmar genom sina nätverk, vilket det förutspår inte bara tillåter sina kunder att minska risken för säkerhetsbrott med 48% utan också lägre driftskostnader med 61%.

Ciscos hårdvara och mjukvara kommer inte bara att förbättra säkerhetsnivån hos klienternas nätverk, men det kommer också att minska nätverksleverantidstiden med 67% (vilket möjliggör snabbare implementering) samt snabba upplösningstider med 80%. Det här är en stor fördel för Cisco eftersom den kan kombinera sina nätverkslösningar med sina cybersecurityprodukter.

Faktum är att företaget testade den här programvaran med 75 kunder på pilotnivå i juni och hävdar att den är effektiv 99% av tiden. Nu, som Cisco kontrollerar över 55% av den globala Ethernet-switchmarknaden, har den en stark tvärsäljningsmöjlighet för sina cybersecurityprodukter, vilket ger mindre spelare som FireEye sömnlösa nätter.

Ciscos cybersecurity-verksamhet har redan tre gånger de intäkter som FireEye genererat under de senaste 12 månaderna. Klyftan mellan de två företagen bör fortsätta att öka tack vare Ciscos etablerade försäljningskanaler och en imponerande kontantposition på över 11, 7 miljarder dollar, vilket är betydligt högre än FireEyes $ 870 miljoner kontanthack.

Det finns rykten om att Cisco kan överväga att köpa ut FireEye. Men det här är bara spekulation just nu, vilket innebär att Cisco är bättre positionerat för att öka sin ledning för cybersäkerhet och potentiellt skada FireEyes vändning.