Den 1 lager du har tittat på för din Roth IRA

Den 1 lager du har tittat på för din Roth IRA

Anonim

En viktig fördel med en Roth IRA är att det gör att du kan räkna upp avkastning utan att behöva oroa dig för den skattemässiga träff som kommer när du drar tillbaka från en traditionell IRA. Den fördelen blir mer kraftfull över tid då de lager som fyller din portfölj ackumulerar vinster som (förhoppningsvis) växer till många multiplar av din ursprungliga investering.

Idealt sett kommer din Roth IRA att lutas mot friska företag som njuter av stora långsiktiga tillväxtmöjligheter. Avkastningen som dessa aktier genererar kan accelereras av ett ledningsgrupp som prioriterar direktavkastning i form av återköp av aktier och en stigande utdelning.

Hem Depot

(NYSE: HD)

levererar allt detta och mer till investerare, vilket är anledningen till att jag tror att det skulle göra en bra kandidat till din Roth IRA.

Den orange elefanten i rummet

Låt oss ta itu med den största oroen med detta lager direkt fram. Bostadsmarknaden är en cyklisk industri som upplever bommar och byster. Vi har många år till en återhämtning just nu, och hempriserna har återhämtat sig kraftigt. Naturligtvis är investerare oroade över att Home Depots marknadsdumpande försäljning och vinstvinster är avsett att upphöra när marknaden förändras.

Ingen vet när nästa branschnedgång kommer. Men de grundläggande förutsättningarna, inklusive bostadsbildningsgraden, bostadsbeståndets ålder och den totala hushållsutgifterna, tyder på att det finns gott om utrymme för mer tillväxt i den nuvarande expansionen. När det gäller baseballvillkor i ett nytt konferenssamtal med analytiker uppskattade Home Depot-chefer att marknadsåterhämtningen är "om i den sjätte inningen".

Även om det är närmare slutet än det, är pensionskonton som Roth IRAs perfekta att rida genom den typ av volatilitet som skulle gynnas av en överraskning på bostadsmarknadsminskningen.

En drivkraft i ett företag

Under tiden har Home Depots rörelseresultat varit saker av investerarnas drömmar. Försäljningsökningen ökade med 6% förra kvartalet, eftersom kundtrafikökningarna ökade med 2, 8% från 1, 6% under kvartalet. Återförsäljaren fortsatte att lägga mer avstånd mellan sig själv och peer Lowe

(NYSE: LÅG)

i viktiga mätvärden inklusive försäljning av jämförbara butiker, rörelsemarginal och avkastning på investerat kapital.

Home Depot ska passera 100 miljarder dollar av årlig försäljning i fiscal 2018, samtidigt som man slår ledningens 15% rörelsemarginalmål - före tidtabell. Medan de började året med konservativa förväntningar, verkställer vd Craig Menear och hans team nu att upprätthålla ungefär samma imponerande 5% comps takt som de lyckades 2016.

Kassaflöde

Dessa tillväxt siffror förvandlas till mycket starkare vinster för investerare tack vare Home Depots smarta och aktieägarevänliga kapitalfördelning. Företaget uppgår till 7 miljarder dollar varje år på återköp av lager och den resulterande minskningen av aktieräkningen har medfört att vinst per aktie ökar med 15% hittills i år jämfört med en vinstökning på 10%.

Home Depots utdelningspolitik gör det också till en attraktiv Roth IRA-kandidat. Ja, företaget var tvunget att hålla utbetalningen stabil i nästan tre år under den värsta bostadsmarknadskrisen. Men sedan dess har ledningen visat en stark preferens för att väsentligt vandra den utbetalningen. Utdelningen steg med 29% i år, efter 17%, 26% och 21% vinster under respektive tre år. Home Depot-mål returnerar en generös 55% av vinsten till investerare genom utdelning, jämfört med Lowes 35% mål.

Aktiekursen kan se dyr ut, med tanke på att den ligger nära en rekordhög och upp med dubbelsiffror så långt 2017, medan Lowes har förlorat marken. Men det är där det långsiktiga fokuset på en Roth IRA kan vara din bästa vän. Några procentenheter av extrakostnader idag troligtvis kommer inte att göra stor skillnad för dina övergripande avkastningsår - eller årtionden - från och med nu.