1 Top SaaS lager att köpa i april

1 Top SaaS lager att köpa i april

Anonim

Den genomsnittliga säkerhetsbrottet kostar företag miljoner dollar och otrolig skada från förlusten av konsumenternas förtroende. Med mer och mer data lagras på fjärranslutna servrar över hela världen är det viktigt att skydda den informationen.

Det är där min hämtning för den här månadens bästa mjukvara-as-a-service-lager (SaaS) kommer in: identitetschef Okta

(NASDAQ: OKTA)

. Läs vidare för att se varför bolagets aktie har tredubblats sedan de var offentliga för två år sedan, och varför tror jag att det fortfarande finns gott om plats för att det ska växa.

Vad Okta gör

Okta har ett mycket tydligt avgränsat uppdrag och vision:

  • Uppdrag: Att förbättra kontakten mellan människor och verktyg för att göra människor mer produktiva och säkra.
  • Vision: för att möjliggöra för någon organisation att använda någon teknik.

För investerare som kanske inte är bekanta med ins och outs av cyberidentiteter, hjälper det att förtydliga var Okta sitter i värdekedjan. Det vill helt enkelt göra det möjligt för grupper att använda tekniken på ett säkert sätt. Det gör detta genom att hantera verktyg som säkerställer en person (eller "användare") som de säger att de är. Eftersom mycket arbete inte görs ansikte mot ansikte längre, är detta mycket viktigt. Okta hjälper människor att logga in och få tillgång till data och verktyg.

Ett sätt att tänka på hur det här fungerar är att undersöka hur du kan logga in på en webbplats som GrubHub eller Pinterest. Ofta kan du använda ditt Google- eller Facebook- konto för att få åtkomst - eftersom du redan har loggat in på dessa webbplatser. Det finns ingen anledning att komma ihåg ett lösenord för varje ytterligare plattform eftersom du bara kan använda ett av dessa två.

Men i näringslivet är data vanligen känsligare. Ytterligare säkerhetsnivåer krävs.

Traditionellt skulle företagen skydda data lagrade på sina servrar på ett "slott-och-moat" sätt. Om någon försökte få tillgång till data från insidan av en organisation - till exempel att försöka se företagets filer från en hamn inne i företagets huvudkontor - fick den automatiskt åtkomst. Försök att få tillgång till data från utsidan nekades antingen, eller användaren fick hoppa genom hoops för att få tillgång.

Den här inställningen försvinner snabbt. Alltför ofta kan hackare få tillgång till en användares profil via ett virus och få tillgång till mycket känsligt material. I stället är "nollförtroende" den strategin som valts. Det betyder att ett system inte litar på någon - vare sig det är från en organisation eller inte - utan att först identifiera exakt vem de är.

Okta gör det genom sin nyligen namngivna Okta Identity Engine. Det erbjuder företag verktyg för att ge tillgång och hantera identiteter för både anställda och kunder.

Växande kunder

Det finns inget bättre sätt att mäta intresset för Okta erbjudanden än genom att undersöka antalet kunder det har undertecknat under åren.

Var och en av dessa kunder betalar en abonnemangsavgift för att använda Okta - med avgiften varierande beroende på storleken och omfattningen av de verktyg som behövs. Medan Okta får lite "professionell service" intäkter från att installera och hjälpa tågföretag om hur man använder gränssnittet, är abonnemangsintäkterna det som är värt att övervaka.

Under de senaste fem åren har abonnemangsintäkterna ökat nästan tiofaldigt.

Det står självklart att Okta tydligt erbjuder en lösning som fler och fler företag vill ha.

Allt kommer ner till vallgraven

Inget av det skulle betyda om Okta inte hade ett sätt att hålla kunderna i tjänst för lång sikt. Om äldre spelare som Cisco eller Symantec kom med samma sak för billigare - och kunderna svarade genom att byta över - skulle Okta inte vara en mycket bra investering.

Det finns dock två krafter som hjälper till att skapa en bred vallgrav - eller en hållbar konkurrensfördel - runt företaget. Den första kommer i form av höga omkopplingskostnader. När ett företag hittar ett verktyg som hjälper till att hantera sin säkerhet - och anställda och kunder blir mer bekanta och bekväma med det verktyget - är det en svår process att byta till en annan leverantör.

Och Oktas dollarbaserade intäktsbehållande (DBRR) - som mäter hur mycket pengar samma kundkvitton betalar år efter år - har konsekvent varit norr om 100%.

Metrisk20142015201620172018
DBRR129%120%123%121%120%

Vad betyder det här? Inte bara är kunderna kvar med Okta (som bevisas av DBRR på nära 100%), de lägger till mer funktionalitet över tiden. Om vi ​​antar den genomsnittliga DBRR på 120%, betalar kunden som betalar $ 10 000 i år 1 ofta $ 12 000 i år 2 och $ 14 400 i år 3. Det är kraftfull sammansättning - och bevis på att Okta blir djupare inbäddad i sina kunders DNA .

Det finns mer. Okta använder maskininlärning för att hjälpa till att identifiera hot och tillåta olika typer av autentisering. Det är nya krokar och ThreatInsight-teknologier använder datorinlärning och artificiell intelligens (AI) för att erbjuda lösenordslösa sign-ons. De gör det genom att använda progressiv användarprofilering.

I lekman betyder det att Okta maskiner lär sig hur man ser om någon är den som de säger att de är. De kan identifiera användare som höga, medelstora eller låga hot - och matcha det mot vikten av att data och verktyg försöker nås.

Okta kan göra det här eftersom maskinens lärande blir bättre och bättre med mer data. Fler kunder (se ovan för att komma ihåg hur snabbt kundrader växer) betyder mer data. Mer data betyder bättre maskininlärning. Med varje ny kund blir maskininlärningen bättre, vilket gör produkten ännu mer värdefull än konkurrensens.

Det är den typ av vallgrav som jag gillar att se byggas runt ett företag. Det är också varför, när Motley-handelsregler tillåter, gör jag Okta åtminstone en 2% -position i min egen personliga portfölj. Om du letar efter ett snabbt växande SaaS-lager för dina egna innehav, föreslår jag att du slår på däcken på Okta.

Populära Inlägg

Rekommenderas