10 skäl att köpa Axon Enterprise Inc och aldrig sälja

10 skäl att köpa Axon Enterprise Inc och aldrig sälja

Anonim

Axon Enterprises

(NASDAQ: AAXN)

- Kändare av sitt tidigare namn, TASER International - är i brand. Aktierna stiger upp med 250% på bara åtta månader, vilket leder till att många tror att aktiebolaget är för dyrt.

Jag är dock inte bland de naysayersna. I själva verket är Axon nu mitt fjärde största innehav, vilket utgör 7% av mitt verkliga aktieportföljen. Och jag har ingen avsikt att sälja någon tid snart. Det värde som Axon ger till brottsbekämpning och alliansen av sina stunpistoler och kroppskameror leder mig till att det finns fortfarande mycket utrymme för att detta företag ska växa.

Här är tio anledningar till att jag är så hausfull på lagerets potentiella framåtriktning.

1) Det har ett övertygande uppdrag

Jag letar efter tre saker i ett övertygande uppdrag: Det måste vara tydligt nog att hjälpa till med beslutsfattande, det måste vara inspirerande och det måste ha potential att bli uppfyllt på otaliga olika sätt. Axons uppdragsbeteckning är bara två ord långt - "Skydda livet" - men det kontrollerar alla tre lådorna.

  • Om en anställd behöver fatta ett beslut, ställa frågan "Kommer det att hjälpa till att skydda livet?" är ett pålitligt litmus test.
  • De flesta människor är inspirerade av ett uppdrag att skydda livet.
  • Medan företaget började med stunpistoler för att minska användningen av verkliga vapen har det funnit många andra sätt att uppfylla detta uppdrag.

2) Axon har visat att det kan svänga för att fånga möjligheter

De "andra sätten" för att skydda livet omfattar polisens kamerakameror. Under de senaste fem åren har vi - gång på gång - sett att kameramusik har varit ett viktigt bevis för att både polis och brottslingar är ansvariga. Deras närvaro har visat sig minska våldsamma interaktioner med poliser.

Nyckeln är att Axon inte är nöjd att vila på sina laureller. Det var därför det bytte namn och svängde mot kroppskameror - det var ett annat lönsamt sätt att skydda livet.

3) Evidence.com växer snabbt

Medan Axon-kroppskamerorna som företaget tillverkar är viktiga, är den verkliga åtgärden av framgång i denna division Evidence.com. Polisavdelningarna betalar månatliga abonnemangsavgifter för sina tjänstemän att ladda ner, lagra och analysera kamerakamera på sin plattform.

Sedan företaget började rapportera antalet platser som bokats på Evidence.com-plattformen har resultaten blivit lovande.

4) Nya produkter ligger i horisonten

Liksom med sin vridning mot kroppskameror är Axon inte nöjd att vila på sina laureller. Under de kommande tolv månaderna börjar vi få resultat från ett antal nya tjänster och produkter som företaget erbjuder, bland annat:

  • Axon Fleet in-car videosystem, som redan har visat imponerande dragkraft.
  • Signal Sidararm, som aktiverar en kroppskamera när ett vapen tas från sin hölster.
  • Ett rekordhanteringssystem, som lovar att drastiskt minska den tid som poliserna spenderar på pappersarbete.

5) Tävlingen har förvärvats

I slutet av 2016 fanns det rumbling i kroppskameraverksamheten när New York City bestämde sig för att tilldela sin kamerakameraverksamhet till Vievu över Axon. Även om det var en stor förlust för företaget då är det inte längre fallet: Vievu har sedan förvärvats av Axon.

6) Det finns en stor och växande vallgrav

Men även om Axon inte hade kunnat nabo Vievu, har den fortfarande två kraftfulla moats - eller hållbara konkurrensfördelar - som skyddar den.

Den första är höga omkopplingskostnader. När en polisavdelning börjar ladda och analysera hela sin kroppskamerafilm på en enda webbplats växlar kostnaderna höga. Inte bara skulle migrering av all sådan data till en annan leverantör vara dyr, det skulle också vara en huvudvärk att omskola hela arbetskrafterna på en ny plattform och riskerar att förlora missionskritiska data i processen.

Den andra stora vallgraden kommer från nätverkseffekten. Varje ytterligare användare av Evidence.com gör den övergripande plattformen mer värdefull för nuvarande och framtida användare tack vare företagets initiativ för artificiell intelligens (AI). Eftersom fler avdelningar lagrar data på Axons servrar, har dess AI-maskiner mer att mata in i sina algoritmer - vilket gör dem mer exakta vid analys av data och för att hantera poster. Över tiden kan den datafördelen göra en enorm - och oöverstiglig - skillnad.

7) Glöm inte Tasersna

Men låt oss inte glömma vad som fick Axon så här i första hand: stun gun. Företaget har inte övergivit denna bransch. Det gav faktiskt två tredjedelar av bruttoresultatet förra året. Kommer till 2018, faktiskt försäljningen från vapen - som uppbärs av det faktum att stunpistoler har förbrukningsartiklar som behöver kontinuerligt omorganiseras - har ökat med 17% per år sedan 2013.

8) Förvaltning med hud och själ i spelet

Axon drivs fortfarande av Patrick Smith, grundaren som startade företaget från sitt garage för tjugo år sedan. Jag anser att detta är ett stort positivt: Grundare ser ofta sina företag som förlängningar av sig själva, och är motiverade för att skapa varaktigt värde i dem.

Smith har också ett kompensationspaket som betalar honom nästan ingenting i årslön, men kommer att belöna honom snyggt om företaget kan möta vissa mål - varav ett inkluderar att uppnå en marknadsandel på 13, 5 miljarder dollar. Det är över tre gånger vad företaget är värt nu.

9) Balansstyrka

En av de största bekymmerna när jag ursprungligen investerade i Axon var det faktum att företaget spenderade tungt på sina kamerakameror, vilket gav dem bort gratis medan de låg tungt på vapensegmentet för att betala räkningarna. Om svåra ekonomiska tider slog jag trodde att företaget skulle vara i trubbel.

Men det är inte så mycket av en oro nu. Inte bara gör Axon sportkassa och investeringar på 97 miljoner dollar utan absolut långfristig skuld, det har också genererat positiva fria kassaflöden på 34 miljoner dollar de senaste tolv månaderna. Det betyder att bolaget är fast och kan finansiera tillväxten framåt.

10) Massor av utrymme att växa

Slutligen, medan det kan vara avskräckande att se att du har missat ett lager som tredubblats på så kort tid är det viktigt att du tar lång tid. Axon är fortfarande värt bara 4 miljarder dollar - en "liten cap" aktie i investeringar lingo.

Axon anser att den totala adresserbara marknaden (TAM) för alla sina lösningar har ökat till 6, 5 miljarder dollar med tillägg av Records Management Systems (TAM på 2 miljarder dollar) och bilkameror (TAM på 475 miljoner dollar). För att uttrycka detta i perspektiv har Axon en försäljning på bara 366 miljoner dollar under de senaste tolv månaderna. Om företaget till sist skulle fånga hälften av TAM, skulle det utgöra en niofaldig ökning av försäljningen!

Patrick Smith och hans styrelse tror självklart att Axon kan nå 13, 5 miljarder dollar under det närmaste årtiondet. Och när du överväger den tillförlitliga inkomsten som abonnemangsinkomster till Evidence.com skapar - i kombination med en solid vapenaffär - är det inte svårt att tro att det fortfarande finns gott om utrymme för tillväxt.

Investor takeaway

Som jag sa i början, står Axon redan för 7% av mina äkta bolag. På den nivån kommer jag inte lägga till mer i min portfölj, men jag har ingen avsikt att sälja. Om du letar efter ett litet lager med en bred och växande vallgrav - liksom flera nya produkter för att katalysera ytterligare vinster - är Axon värd att du beaktar.