12 siffror i Pfizers Q2 uppdatering är viktigare än dess intäktsminskning

12 siffror i Pfizers Q2 uppdatering är viktigare än dess intäktsminskning

Anonim

Pfizer

(NYSE: PFE)

meddelade resultatet för andra kvartalet innan marknaden öppnade på tisdag. Och investerare gafflade - åtminstone för det mesta.

Många av rubrikerna om den stora läkemedelsföretagets kvartalsvisa resultat centrerade på Pfizers årsomsättning. Bolaget redovisade omsättningen för andra kvartalet på 12, 9 miljarder dollar, en minskning med 2% jämfört med föregående år och under konsensusanalytikernas uppskattning. Huvuddelen av denna nedgång berodde på Pfizers försäljning av sin Hospira Infusion Systems (HIS) verksamhet tidigare i år.

Intäktssiffran är faktiskt inte det viktigaste för investerare att uppmärksamma i Pfizers resultat. Här är 12 nummer i bolagets uppdatering för andra kvartalet som spelar mer roll nu och för framtiden.

1. Resultat per aktie ökning med 5%

Pfizer redovisade justerat vinst per aktie på $ 0, 67 under andra kvartalet. Det återspeglade en ökning på 5% från år till år. Det slår också de genomsnittliga analytikernas uppskattning på $ 0, 66. Medan Pfizers resultatutveckling inte är alltför imponerande, går trenden i rätt riktning.

2. Ny vinst per aktie vägledning mittpunkt på $ 2, 57

Inte bara förbättrade Pfizers resultatbild under andra kvartalet, företaget som nu projekterar hela året blir bättre än förväntat. Pfizer ökade sin justerade vinst per aktie vägledning för 2017 till ett intervall av $ 2, 54 till $ 2, 60. Mittpunkten på $ 2, 57 återspeglar en $ 0, 02-stöt från företagets tidigare råd.

3. Intäkter vägledning mittpunkt på 53 miljarder dollar

Trots att Pfizers intäkter under andra kvartalet låg under förväntningarna, bekräftade drugmaker sin tidigare helårsomsättningsledning på 52 miljarder dollar till 54 miljarder dollar. Medelvärdet på 53 miljarder dollar är något högre än konsensusprojektet bland analytiker.

4. $ 8, 9 miljarder tillbaka till aktieägarna under första halvåret 2017

De flesta aktieägarna i Pfizer förväntar sig inte bländande tillväxt, men de förväntar sig att belönas på andra sätt. Företaget har inte besviken på den fronten i år och återvänt till 8, 9 miljarder dollar till aktieägarna under första halvåret 2017. Omkring 3, 9 miljarder kronor var utdelningsbetalningar, med 5 miljarder dollar i återköp av aktier.

5. Kostnad för försäljning i procent av omsättningen på 20, 7%

Hur ökade Pfizers resultat medan intäkterna sjönk? En viktig bidragande faktor var att försäljningskostnaden minskade. Bolaget redovisade försäljningskostnaden i procent av intäkterna med 20, 7% under andra kvartalet, en minskning betydligt jämfört med de 24, 1% som redovisades under föregående år. Pfizers avyttring av sin HIS verksamhet bidrog, liksom en ökning av intäkterna från sin allians med Bristol-Myers Squibb på försäljningen av blodförtunning Eliquis. Denna intäkt har ingen tillhörande försäljningskostnad.

6. Innovativ hälsointäktsökning med 8%

Pfizers innovativa hälsosegment genererade intäkter på nästan 7, 7 miljarder dollar under andra kvartalet, en ökning med 8% över hela året. Resultatet är inte dåligt, särskilt med tanke på att intäkterna från Enbrel minskade med 20% jämfört med föregående år, och försäljningen av Pfizers toppmaker Prevnar 13 minskade med 8%.

7. Ibrance försäljning av $ 853 miljoner

Den viktigaste orsaken till att Pfizers innovativa hälsosegment kunde skicka en respektabel omsättningstillväxt var ibrance. Försäljningen av cancerläkemedlet i andra kvartalet ökade 66% året innan till 853 miljoner dollar. Ibrance är väl på väg att bli Pfizers mest sålda produkt. Det är också på väg att rangordna bland de fem främsta cancermedicinerna i världen år 2022.

8. Viktiga hälsa Q2 intäkter på 5, 2 miljarder dollar

Pfizers viktiga hälsosegment rapporterade återigen en fallande omsättning, medan försäljningen för andra kvartalet minskade med 14% jämfört med föregående år. Det finns dock två saker att notera med detta. Först, även med den nedgången, segmentet raked i 5, 2 miljarder dollar i kvartalet. Det är fortfarande mycket pengar som genererar fint kassaflöde för Pfizer. För det andra är droppen inte lika dålig som den ser vid första anblicken: Omkring 5% av intäktsminskningen härrörde från försäljningen av HIS-verksamheten.

9. Bioslika intäkter på 121 miljoner dollar

Bioslika intäkter ökade med 55% året innan året under andra kvartalet, ledt av Inflectra - bolagets biosimilar till Remicade. Bli inte alltför upphetsad än. Totala intäkter från biosimilarer under andra kvartalet uppgick till endast 121 miljoner dollar. Medan Pfizer verkligen skulle njuta av mer tillväxt från sina biosimilarer, utgör försäljningen fortfarande enbart en nedgång i hinken för företaget.

10. Effektiv skattesats på 22, 9%

Ett nummer som kan bli ett viktigt centrum för uppmärksamhet under de kommande månaderna är Pfizers effektiv skattesats på 22, 9%. Företaget gör knappt hälften av sina totala intäkter i USA, som för närvarande har en bolagsskattesats på 35%. Om republikaner lyckas i sina planer för företagsskattereformer, kan Pfizers effektiva skattesats sänkas betydligt - potentiellt bra nyheter för investerare.

11. Justerad forskning och utvecklingskostnad på 75 miljoner dollar

$ 75 miljoner i justerad forskning och utveckling (R & D) bekostnad kan tyckas obetydlig. Och det är, åtminstone på kort sikt. Det beloppet är dock det som Pfizer registrerade under andra kvartalet till följd av avtalet med Sangamo Therapeutics

(NASDAQ: SGMO)

att utveckla genteraprogram för hemofili A. På lång sikt kan denna affär vara mycket viktig för Pfizer. Håll ögonen särskilt på utvecklingen av Sangamos ledande kandidat, SB-525, som för närvarande är i en fas 1/2 klinisk studie.

12. 15 potentiella blockbusters i rörledning

I Pfizers pressmeddelande för resultatet för andra kvartalet uppgav VD Ian Read att företaget kunde se 25-30 godkännanden under de närmaste fem åren, varav upp till 15 kan vara blockbuster droger. Läs att Pfizer tror att hälften av de potentiella blockbustrarna skulle kunna få godkännande av lagstiftning senast 2020. Det kan vara det viktigaste antalet för Pfizers framtid.

Populära Inlägg

Rekommenderas