2 Utdelningsaktier att köpa på försäljning

2 Utdelningsaktier att köpa på försäljning

Anonim

Aktiemarknaden som helhet är nära rekordhöjder och S & P 500 har stigit över 8% under första halvåret 2017. Men medan många branscher har gjort så bra eller bättre har vissa inte delat i marknadens vinster. Till exempel har mycket av detaljhandelssektorn blivit slagen tack vare e-handelssäkerhet, och affären för självförvaring handlar om överutbudsbrister.

Den goda nyheten är att inom dessa branscher finns det gott om fynd att hitta. Här är två fastighetsinvesteringar som betalar attraktiva utdelningar och ser särskilt billigt ut just nu.

Företag

Senaste Aktiepriset

Utdelningsavkastning

Lagerförmåga (YTD)

VEREIT

(NYSE: VER)

$ 8.14

6, 8%

(3, 8%)

Livslängd

(NYSE: LSI)

$ 74, 10

5, 4%

(13, 1%)

Retail fastigheter ser fortfarande bra ut på lång sikt

VEREIT är ett nätleasing REIT fokuserat på detaljhandel och restaurangfastigheter, med mindre koncentrationer inom kontors- och industrisegmenten av fastighetsfastigheter. Av bolagets portfölj med cirka 4 100 fastigheter är mer än 90% upptagna av detaljhandeln eller restaurangverksamheten.

Om du inte är bekant med näthyresfastigheter är det i princip en struktur där hyresgäster tecknar långsiktiga leasingavtal som kräver att de täcker vissa utgifter såsom fastighetsskatt, byggförsäkring och vissa underhållskostnader. Vanligtvis har dessa hyresavtal årliga hyreshöjningar eller "rulltrappor" inbyggda. Målet är att minimera lediga platser och skapa en förutsägbar, växande inkomstström.

På grund av den allmänna pessimismen inom detaljhandeln har VEREIT haft ett ganska dåligt resultat under det gångna året. Men inte alla typer av detaljhandel kämpar. Diskretionära typer av detaljhandel som kläder och smycken företag står verkligen inför tuffa tider, men dessa utgör bara 0, 2% av VEREITs portfölj.

Å andra sidan handlar vissa typer av detaljhandlar ganska bra, speciellt off-retailers som Family Dollar, Dollar General och BJs Wholesale Club, som alla är bland VEREITs topp 10 hyresgäster. Andra är nästan immuna mot e-handelshuvudena som hotar andra murare och murbrukshandelare, särskilt restauranger som utgör cirka 43% av VEREITs egenskaper.

På grund av detta, liksom företagets solida balansräkning, finns det liten anledning att oroa sig för VEREITs hyresintäkter eller säkerheten i utdelningen. Faktum är att omsättningsgraden för portföljen överstiger 98%, och den nuvarande utdelningen motsvarar endast 72% av företagets första kvartalet justerade fonder från verksamheten (FFO) på årsbasis - ett relativt lågt utbetalningsförhållande för ett REIT.

Självförvaring är ett vinnande företag

Som jag nämnde har REIT-aktier varit under tryck det senaste året eller så i väntan på stigande räntor. Self-storage REITs har haft en särskilt hård tid, främst på grund av överutbudsskräck i branschen.

Men jag tror att självförvaringsverksamheten är en långsiktig vinnare, och Life Storage är ett smart sätt att spela det. Med 675 lagringsutrymmen är Life Storage inte den största aktören inom branschen, men företaget växer snabbt och lägger till 100 anläggningar 2016, samtidigt som beläggningen hålls över 90% och växande hyresintäkter per kvadratmeter.

Livsförvaring har utvecklats oerhört bra de senaste åren, mer än fördubblat sin FFO sedan 2011 tack vare en omsättningsutveckling på 6, 2 procent i samma butik och 6, 2 procent långsamt växande kostnader. Aktieägare har blivit väl belönade med stora utdelningsökningar och stark aktieutveckling.

För att vara uppenbart är affären för självförvaring inte lågkonjunkturbeständig. Den månatliga leasingstrukturen som vanligtvis används med den här typen av egendom gör det enkelt för fastighetsägda hyresgäster att flytta under svåra tider. Men med lägre underhålls-, drifts- och omsättningskostnader än de flesta andra fastighetstyper tenderar lagringsutrymmen att ha ganska låga breakeven-poäng och kan förbli lönsamma samtidigt som de rinner ut även de värsta nedgångarna.