3 slagna-upp-drivlösa bilaktier: är de fynd?

3 slagna-upp-drivlösa bilaktier: är de fynd?

Anonim

Den förarefria bilmarknaden stiger fortfarande bara och de företag som driver det satsar på sin transformativa teknik för lång sikt. Det är uppskattat att autonoma fordon kommer att skapa en 77 miljarder dollar marknad före 2035. Men att komma till den punkten kommer att vara svårt, och inte varje tidig mover kommer att sluta en vinnare.

Längs vägen kommer många av de ambitiösa företagen - även de som än så småningom ser betydande vinster från denna framväxande trend - att behöva stå emot problem på de marknader som har fått dem så långt. Och de orelaterade frågorna kan ge investerare en chans att köpa in i det autonome fordonsutrymmet på ett fyndnivå.

Fall i punkt: Ford

(NYSE: F)

, Qualcomm

(NASDAQ: QCOM)

, och Baidu

(NASDAQ: BIDU)

, tre företag som har underprisat marknaden under de senaste 12 månaderna. Dessa bestånd är slagna just nu, men det gör inte nödvändigtvis dem dåliga satsningar i den bilfria sektorn.

Vadställe

Ford avser att starta sina egna helt autonome fordon före 2021, och planerar också att licensiera sin teknik till andra företag.

Företaget säger att det kommer att ha totalt 90 autonoma provfordon i slutet av året och det betalade nyligen 1 miljard dollar för en majoritetsandel i artificiell intelligensspecialist Argo AI, som kommer att bidra till att bygga upp programvaran för Fords drivlösa bilar. Argo AI kommer att fortsätta att fungera oberoende av Ford, men några av automakerens ingenjörer kommer att arbeta nära det.

Ford stock har tumbled ca 16% under det senaste året, dess senaste dip kom på nyheter att bolagets nettoinkomst sjönk 36% året innan år första kvartalet 2017 ..

Företaget handlar för närvarande med en framåtgående P / E på bara 6, 71, jämfört med genomsnittet för autoindustrin på 11. Medan den inte hade en stark första kvartalet tror jag att Fords långsiktiga framtidsutsikter - inklusive autonoma fordonsplaner - och det låga P / E-förhållandet gör det billigt just nu.

Qualcomm

Företaget är i färd med att köpa NXP Semiconductors

(NASDAQ: NXPI)

, som är världens största leverantör av bilprocessorer, för 57 miljarder dollar. NXP har också utvecklat självkörande teknik som den planerar att starta 2020, vilket kommer att ge nivå 4 automation (nästan helt autonom) till fordon.

Qualcomm säger att avtalet kommer att bli väsentligt accretive till icke-GAAP-intäkter och generera 500 miljoner dollar av "årliga räntekostnadssynergier två år efter transaktionen stängs." Det hävdar också att förvärvet kommer att expandera företagets användbara adresserbara marknader med en imponerande 40% (till 138 miljarder dollar) på bara tre år.

Qualcomms lager tog emellertid en stor slump för några månader sedan på nyheter att Federal Trade Commission laddar företaget med konkurrensbegränsande metoder, och att Apple stämmer över företaget över sina patentlicensavtal.

Qualcomm handlar för närvarande över drygt 13 gånger framåt, lägre än genomsnittet för teknikindustrin på cirka 25 år. Det finns en växande marknad för sina processorer i förare utan bil, liksom för NXP: s halvledare för halvledare och förare utan bil. mellan dem kunde Qualcomm lätt bli ett kraftverk i det autonoma fordonsutrymmet.

Men företaget måste fortfarande stänga avtalet med NXP, och sedan bevisa att det kan dra nytta av denna enorma marknad. Dessutom kan Qualcomm fortsätta att plågas med juridiska problem en stund.

Dess potential i förarbilsutrymmet och dess låga P / E gör att företaget ser ut som ett fynd nu, men investerare bör titta noga på hur sina problem med regulatorer och stora kunder spelar ut.

Baidu

Baidu är Kinas dominerande internetsökföretag, men det har sina fingrar i ett brett spektrum av tekniska företag, inklusive förare utan bil. Det hoppade in i autonome fordonsforskning ganska kraftigt tillbaka 2015, och har sedan dess testat bilar med olika nivåer av självkörningskapacitet i Kina och USA.

Företagets förare utan bil fokuserar på att utveckla programvara för biltillverkare; dess nuvarande mål är att få full autonomi till fordon senast 2020. Baidu tog ett steg mot den förra månaden när det öppnade upp en del av sin programvara till bilprodusenter för testning. Det nya initiativet, som heter Apollo, kommer att göra det möjligt för biltillverkare att testa Baidus programvara i kontrollerade miljöer för nu och sedan ta det till enkla stadsmiljöer senare i år.

Bolaget rapporterade nyligen att intäkterna ökade med 6, 8 ​​procent under första kvartalet och resultatet per aktie ökade med 10, 6 procent, både på samma sätt som året innan. Dess förhållande mellan pris och vinst är i närheten av 24, vilket är nästan identiskt med genomsnittet inom teknikindustrin. Men Baidu har misslyckats med att imponera på investerare under det senaste året, och bolagets aktiekursutveckling har sjunkit långt bakom S & P 500.

Medan jag har blivit haus på några aspekter av Baidus förare-bilplaner tidigare, börjar jag bli skeptisk att företaget verkligen kommer att kunna dra nytta på ett konkret sätt. Jag brukade jämföra sina ansträngningar med de i alfabetet

(NASDAQ: GOOG)

(NASDAQ: GOOGL)

, men nu har företaget spunnit ut sin förare utan bil från Google till sin egen enhet, kallad Waymo. Jag tycker att Alfabetets ansträngningar är ett fokus och oberoende - och i sista hand en förmåga att dra nytta - att Baidu saknar. Med de ekonomiska fördelar som Baidu skulle kunna uppnå från sina förarslösa bilansträngningar fortfarande så oklart, kan jag inte betrakta det som ett bra spel på rymden just nu.