De 3 bästa läkemedelsbestånden att köpa i 2017

De 3 bästa läkemedelsbestånden att köpa i 2017

Anonim

En stor fördel som kommer från att äga läkemedelslager är att deras produkter kvarstår i efterfrågan även under perioder av ekonomisk stress. Det gör det möjligt för narkotikamissbrukare att vrida ut vinst även när ekonomin blir förkyld.

Så vilka läkemedelslager ska investerare köpa i år? Därför tycker jag att Pfizer

(NYSE: PFE)

, Teligent

(NASDAQ: TLGT)

, och Neurocrine Biosciences

(NASDAQ: NBIX)

är utmärkta val.

Större är bättre

Konservativa investerare bör dra sig mot pharma-företag som erbjuder en diversifierad intäktsström, blygsam tillväxtpotential och aktieägarvänliga ledningsgrupper. Dessa kriterier matchar helt Pfizer s drag.

Pfizer rackade upp mer än 52 miljarder dollar i total försäljning förra året genom att erbjuda dussintals differentierade produkter över hela världen. Företagets sortiment innehåller ett antal äldre produkter som sannolikt kommer att minska försäljningen under de kommande åren på grund av generisk konkurrens - tänk Lipitor, Norvasc, Lyrica - liksom några nya lanseringar som lovar snabb tillväxt, som Xeljanz, Eliquis, Ibrance och mer. När det kombineras med den extra försäljning som kommer att hämtas från de senaste förvärven av Hospira, Anacor Pharmaceuticals och Medivation, har Pfizer alla ingredienser som behövs för att överföra konsekvent encifret intäktstillväxt härifrån.

Med en ständigt växande topplinje borde Pfizers ledningsgrupp lätt kunna fortsätta sin tradition att dela rikedom med investerare. Det betyder att aktieägare kan förvänta sig att bolagets utdelningsbetalning fortsätter att växa och aktien räknar med att regelbundet krympa. Det är en formel som bör driva meningsfullt aktieägarvärde under de kommande åren.

En vinnande strategi

Varje år förlorar flera toppsäljande läkemedel patentskydd. Det öppnar dörren för generiska läkemedelstillverkare att sväva in och stjäla marknadsandelar.

En generisk läkemedelstillverkare som jag tycker är värd att äga är Teligent. Jag tycker att detta företag inte fokuserar på småmolekylära droger, utan gör generiska läkemedel från aktuella, injicerbara, komplexa och oftalmiska marknader - tänk krämer, lotioner och salvor. Teligents strategi är att söka efter varumärkesnamn från dessa marknader som har förlorat sitt patentskydd, gör en copycat och sedan skicka in det för godkännande av myndigheterna. När det blir det gröna ljuset för en formulering säljs det på apotekshyllor med rabatt.

Denna enkla men effektiva plan har funnit vackert för investerare. Försäljningen fördubblades nästan mellan 2014 och 2016 när nya produkter kom till marknaden och tog investerare på en mycket lukrativ tur.

I kvartalen framåt borde investerare förvänta sig de goda tiderna att fortsätta. Teligent lämnade 12 nya ansökningar till Food and Drug Administration (FDA) för granskning år 2016, vilket ger sin totala eftersläpning upp till 35 produktkandidater. Ledningen uppskattar att dessa produkter har en total adressbar marknad på 2 miljarder dollar, vilket är ett ganska stort tillfälle för ett företag som bara producerade 66 miljoner dollar i intäkter förra året.

Medan detta lager inte är för svagt i hjärtat, om du letar efter ett läkemedelsföretag som erbjuder uppåtriktade möjligheter, kan Teligent vara det.

Ett steg före tävlingen

Investerare i mid-cap biopharma Neurocrine Biosciences fick nyligen de spännande nyheterna att dess läkemedel, Ingrezza, officiellt har rensats till försäljning som behandling för tardiv dyskinesi. Tardiv dyskinesi är en bieffekt av antipsykotiska mediciner som orsakar ofrivilliga rörelser i ansiktet och / eller kroppen som inte kan kontrolleras.

Ingrezza är det första FDA-godkända läkemedlet för att behandla denna sällsynta sjukdom, vilket innebär att företaget borde dra nytta av stark efterfrågan direkt ut ur porten. Marknadsundersökare tror även att det här läkemedlet så småningom skulle kunna bli över $ 1 miljarder i toppförsäljningen.

Den enda potentiella rynken här är den israeliska pharma-jätten Teva Pharmaceutical Industries

(NYSE: TEVA)

har ett tardivt dyskinesi-läkemedel, kallat Austedo, som för närvarande är under FDA-granskning. Austedo har redan tummen upp från byrån som en behandling för chorea förknippad med Huntingtons sjukdom, och den har fått prioriterad granskning för behandling av tardiv dyskinesi. Dessa faktorer betyder att oddsen att nabbing ett godkännande på sitt beslutsdatum i slutet av augusti i år ser ut att vara ganska bra. Emellertid skulle Ingrezza sannolikt fortfarande hålla en kant över Austedo sedan den senare bär en svart boxvarning för depression och självmordstankar. Den kontraindikationen är inte på Ingrezzas etikett, vilket bör ge den en klinisk kant.

Neurocrine Biosciences har också en spännande sen pipeline som rymmer mycket potential. Företaget är för närvarande i fas 3 försök med läkemedel som behandlar kan potentiellt behandla sjukdomar som Parkinsons, endometrios och livmoderfibrer. Företaget studerar också Ingrezza som en möjlig behandling av Tourettes syndrom. Medan framgång i dessa andra indikationer är långt ifrån garanterat tycker jag att investerare har några fler skott på mål.

Mellan Ingrezza och dess ledningsledning, erbjuder Neurocrine investerare mycket uppåtriktade potentialer. Det gör att denna högrisk biopharma-aktie är värd att äga, enligt min åsikt.

Så snart du har lite pengar som du har råd att investera (det vill säga, du kommer inte bli hungrig om du förlorar allt), satsa!