3 Utdelningsaktier för in-the-Know Investors

3 Utdelningsaktier för in-the-Know Investors

Anonim

Att hålla reda på varje utdelningsandel är hård, och som ett resultat har många intressanta inkomstlagren förmodligen fallit bort från din tittellista. Om det är sant för Brookfield Renewable Partners

(NYSE: BEP)

, Store Capital

(NYSE: STOR)

, och AbbVie Inc.

(NYSE: ABBV)

, det kan vara dags att titta på dem igen. Enligt de tre bästa Motley-investerarna erbjuder varje av dessa företag en möjlighet till inkomsttillväxt som du inte bör ignorera.

Få en stigande utdelning från det här globala företaget förnybar energi

Travis Hoium (Brookfield Renewable Partners): När investerare tittar på energibranschen idag är det mycket att tänka på. Volatila oljepriser kan göra stora oljelager riskabla, förändrade verktygsmarknader har skadat tidigare säkra verktygsföretag, och till och med naturgas är inte det lönsamma affärer det en gång var. Men förnybar energiproduktion över hela världen växer och företag som äger förnybara tillgångar kan generera konsekventa kassaflöden som kan finansiera utdelningstillväxt under de kommande åren.

En av de bästa utdelningarna för in-the-know-investerare är Brookfield Renewable Partners, en yieldco som äger 16.000 megawatt genereringskapacitet runt om i världen. Åttio procent av den här kapaciteten är vattenkraft, men bolaget lägger till mer vind- och soltillgångar efter att ha förvärvat 31% -andel i TerraForm Global och ett 16% intresse för TerraForm Power

(NASDAQ: TERP)

.

Det som är unikt om Brookfield Renewable Partners är att det inte är så kopplat till idén att utfärda aktier för att finansiera förvärv så många yieldcos har varit tidigare. Istället förväntar man sig att växa utdelningen 5% till 9% årligen och använda eventuella överflödiga pengar från verksamheten för att växa kontantflödet organiskt. Om du tittar på utdelningen under det senaste decenniet ser du att strategin har resulterat i en stabil tillväxt:

Energimarknaderna kan vara flyktiga, men ett förnybart energibolag som Brookfield Renewable Partners köper vanligtvis projekt som stöds med långsiktiga kontrakt för att sälja energi till verktyg under en fast sats. Yieldcos som kan göra det bra kommer att vara stora vinnare för investerare, och det är därför Brookfield Renewable Partners är ett stort utdelningslager idag.

Dra nytta av stigande räntor och detaljhandelns svaghet

Matt Frankel (Store Capital): Obligationsräntorna har ökat betydligt de senaste veckorna, och detta har lagt stort tryck på inkomstfokuserade investeringar som fastighetsinvesteringar, eller REITs. Retail REITs har blivit särskilt slagna, eftersom högprofilerade detaljhandelskonflikter och butiksavslutningar har vägt in i branschen.

På grund av denna kombination av negativa katalysatorer är det nu dags att plocka upp fasta detaljhandelsrelaterade REITs som Store Capital till fyndpriser.

Store Capital är ett netto-leasing REIT. Om du inte är bekant är en netto leasing en långsiktig leasingstruktur som kräver att hyresgäster ska betala för skatter, försäkringar och byggnadsunderhåll. På grund av dessa tre saker kallas de också ofta som "triple-net" -hyror. I huvudsak minskar hyreskostnaderna och de rörliga kostnaderna för att äga fastigheter.

De flesta av Store Capitals hyresgäster är antingen detaljhandels- eller servicefokuserade. Bara för att ge dig en uppfattning, inkluderar hyresgästerna AMC Theaters, Camping World och Applebees.

Här är huvudpunkten. Trots den gemensamma uppfattningen att tegelstenen är borta är vissa typer av detaljhandeln helt bra. Servicebaserad detaljhandel, till exempel, är nästan immun mot e-handelsvarv. Rabatterad detaljhandel går också bra. Och återförsäljare med en erfarenhetskomponent som Camping World (människor som fysiskt ser RV innan de köper) behöver inte oroa sig för online konkurrens mycket.

Tack vare den upplevda detaljhandelns svaghet och den senaste stigningen i obligationsräntorna har detta lager, som Warren Buffett äger i Berkshire Hathaway s portfölj, nu ett imponerande utbyte på 5, 3%. Store Capital kan ge en bra kombination av inkomst och tillväxt i din portfölj i årtionden framöver.

Tid för att detta inkomstvänliga lager ska vara tillbaka på din radar

Todd Campbell ( AbbVie Inc.): Bekymra att det bästsäljande läkemedlet snart skulle möta konkurrens på grund av utgående patent kan ha orsakat dig att ta bort AbbVie från din radar. Men sannolikheten för konkurrens till Humira har fallit betydligt, och det tyder på att inkomstinvesterare borde titta på det igen.

Humira är ett allmänt använt läkemedel mot autoimmuna sjukdomar. År 2017 stod försäljningen på mer än 18 miljarder dollar för cirka 65% av AbbVies intäkter. Patent som skyddar Humira har redan börjat löpa ut, men ett gynnsamt patentbeslut i förra fallet ledde till konkurrent Amgen

(NASDAQ: AMGN)

att bläck en icke-exklusiv affär med AbbVie som borde hålla Humira copycats i bukt i USA fram till 2023.

Den extra tiden är bra nyheter, eftersom AbbVie har många late-stage droger som kan nå marknaden innan Humira s försäljning börjar sjunka. Under det närmaste året planerar det FDA-ansökningar för Rova-T, ett läkemedel med fast tumörkreft. upadacitinib, ett reumatoid artrit läkemedel; och risankizumab, ett psoriasisläkemedel. Alla tre av dessa läkemedel riktar sig mot indikationer på flera miljarder dollar och kan därmed vara blockbusters.

AbbVie har FDA godkännanden som väntar på ett endometriosläkemedel, Elagolix och ett kroniskt lymfocytiskt leukemi-läkemedel, Venclexta, som också har en miljard dollarpotential.

Bolaget har ökat sin utdelning med 77% sedan den spunnits ut av Abbott Labs

(NYSE: ABT)

i 2013. Eftersom förvaltningen förväntar sig att den effektiva skattesatsen kommer att sjunka till 9% år 2018, från över 30% förra året och anser att nya droger kan öka försäljningen av icke-Humira från 9 miljarder dollar till så mycket som 35 miljarder dollar år 2025, finns det anledning att tror att ännu fler utdelningsökningar kommer.