3 Utdelningsaktier för smarta investerare

3 Utdelningsaktier för smarta investerare

Anonim

Att köpa vad du vet var en av de teman som investerar legenden Peter Lynch använde i sin karriär som topppremiechef. När allt kommer omkring, om du använde en produkt eller tjänst, så var det sannolikt också miljontals andra människor. Smarta investerare vet att det inte betyder att du ska gå ut och hämta lager av varje produkt i ditt skafferi eller varje butik du besöker, men det är ett bra ställe att börja leta efter investeringsideer. Och om de betalar en utdelning, desto bättre.

Vi frågade tre bästa Motley-bidragsgivare för att identifiera en utdelningsbetalande aktie som smarta investerare sannolikt skulle känna till. De betonade Johnson & Johnson

(NYSE: JNJ)

, CVS Health

(NYSE: CVS)

, och Anheuser-Busch InBev

(NYSE: BUD)

som deras bästa val.

Bygg en hälsosammare inkomstportfölj

Demitri Kalogeropoulos (Johnson & Johnson): Smarta investerare vet att marknadsledande tenderar att ge stark avkastning för ett företag. Det hjälper till att förklara varför hälso-och sjukvården titan Johnson & Johnson har varit en så stor långsiktig investering för sina aktieägare. Utdelningsaristokraten (med 55 på varandra följande årliga utbetalningsupphöjningar under sitt bälte) har trampat på marknaden i årtionden tack vare en oslagbar rekord av marknadsandelar över sina centrala affärsområden.

De senaste resultaten visar fördelarna med att driva det största och mest mångsidiga hälsovårdsföretaget på planeten. Dess konsumentsegment, förankrat av stora märken som Motrin och Tylenol, ökade med bara 1% tack vare en generellt svag försäljningsmiljö. Men divisionen för medicinsk utrustning, som är nästan dubbelt så stor, såg en starkare tillväxt som bidrog till att dra hela verksamheten upp till nästan 2% ökning.

Johnson & Johnson är i takt med att träffa sina tillväxtmål samtidigt som den ökar sin marknadsdumpande lönsamhet i år. På lång sikt kommer innovationsförmågan, särskilt inom läkemedelsområdet, att avgöra om det fortsätter att leverera de ovanligt starka avkastningarna till investerare. Ja, det finns ingen brist på konkurrens inom branschen. Men Johnson & Johnsons förankrade marknadsposition - plus en årlig forsknings- och utvecklingsbudget som översteg 9 miljarder dollar förra året - föreslår att detta företag fortfarande kommer att leda industrin på ett decennium. Det ger inkomstinvesterare en bra ställning för att se solid kursutveckling under de närmaste åren, kompletterad med en utdelning som ger en hälsosam 2, 5% idag.

Ett recept för solida utdelningar

Keith Speights (CVS Health): Smarta investerare tittar inte bara på aktieutdelningens utdelning - de inser att det finns mycket mer som går in i att skapa en stor utdelningsandel. CVS Health fungerar som ett bra exempel.

Apotekstjänstbolaget hävdar för närvarande ett utbytesavkastning på 2, 51%. Det är inte dåligt alls. Viktigare än där avkastningen står nu är det dock sannolikt att det kommer att ligga inom några år.

Om historien är en pålitlig guide ska CVS Healths utdelning vara mycket högre i framtiden. Under de senaste 10 åren har bolaget höjt sin utdelning med en hel del 733%. Nedanstående diagram visar hur konsekvent CVS Healths utdelningstillväxt har varit.

Men kan CVS Health fortsätta öka sin utdelning på historiska nivåer? Förmodligen. Företaget använder för närvarande endast 37% av sitt resultat för att finansiera utdelningsprogrammet. Det ger gott om utrymme för fler utdelningshöjningar även om intäkterna stannar på nuvarande nivåer - vilket de inte kommer att göra.

CVS Health förväntar sig att växa justerat vinst per aktie med ca 10% årligen på lång sikt. En del av den tillväxten kommer att uppnås genom återköp av aktier, men företaget utvecklar fortfarande en justerad resultatutveckling innan effekten av återköp av aktier på cirka 5% per år.

Det finns några utmaningar för CVS Health. Företaget ser 2017 som något av ett ombyggnadsår efter att ha förlorat ett par stora kontrakt till rival Walgreens Boots Alliance

(NASDAQ: WBA)

. E-handel jätte Amazon.com

(NASDAQ: AMZN)

kunde komma in på apoteksmarknaden, vilket kan visa sig mycket störande för marknaden. För närvarande verkar CVS Health dock vara en solid utdelningsplock för smarta investerare.

En utdelning för att hämta ett glas till

Rich Duprey (Anheuser-Busch InBev): Det finns ingen bryggare med mer djup, bredd och räckvidd än Anheuser-Busch InBev, som efter fusionen med SABMiller förra året nästan äger den amerikanska ölmarknaden och har stor svängning globalt. Dess ölportfölj spänner över varje kategori och ölklass, från sin massbroggade Budweiser; att tillverka öl med sitt senaste köp, Wicked Weed Brewing; och till och med i hembröd, då den förvärvade den största leverantören till denna nisch, Northern Brewing. Det äger även distributörer, brygga pubar och humle gårdar.

Medan denna dominans av praktiskt taget alla aspekter av branschen väcker oro bland några i hantverksaffärsverksamheten, eftersom de fruktar AB InBev kommer att använda sin marknadsmakt för att pressa ut konkurrensen ur en existens, bör en investerare överväga vad sin aktie skulle ta med till din portfölj .

Aktien är cirka 10% eller så under det senaste året, men utdelningen på 3, 90 dollar per aktie ger idag 3, 4% årligen och trots den avmattning inom hushållsindustrin är den globala ölmarknaden fortsatt hälsosam och växande, vilket leder analytiker att strida det kommer att öka intäkterna nästan 23% om året de närmaste fem åren. Även om det bara började betala en utdelning relativt nyligen planerar Anheuser-Busch att fortsätta höja sin utbetalning under överskådlig framtid, om än i en mindre takt än vad den har haft under senare perioder, vilket tyder på att investerare kanske vill skåla kungen av öl genom att lägga till det till sina portföljer.