3 Utdelningsaktier som är perfekta för pensionering

3 Utdelningsaktier som är perfekta för pensionering

Anonim

Pensionärer som letar efter de bästa utdelningsaktierna bör söka efter de som erbjuder en bra affärsmodell som kan säkerhetskopiera tillförlitligheten i kvartalsbetalningen. Därifrån kan de välja företag som förhoppningsvis kan odla dessa utbetalningar och till och med se att kapitaluppskattning läggs till i ekvationen.

Vi bad tre Motley-bidragsgivare att välja ut ett lager som kan uppfylla dessa mål, och de valde Telkom Indonesia

(NYSE: TLK)

, Royal Dutch Shell

(NYSE: RDS-A)

(NYSE: RDS-B)

, och Colgate-Palmolive

(NYSE: CL)

.

Kvalitet över kvantitet är en vinnande strategi över hela världen

Anders Bylund (Telkom Indonesia): Det här är inte din genomsnittliga utländska telekomleverantör. Telkom Indonesia har en dominerande marknadsandel på en av världens största konsumentmarknader, med 178 miljoner mobilabonnenter och en överraskande lutande balansräkning. Och det hela slår fast till en rock-solid utdelningspolitik för åldrarna.

Telkoms investerare har drabbats av en 25% negativ avkastning under det senaste året, då Indonesiens trådlösa marknad dämpade sig genom ett intensivt priskrig. Ledningen bestämde sig slutligen för att låta lågkostnadskonkurrensen vinna över några miljoner priskänsliga kunder och fokuserade istället på att utöka sitt 4G-nätverk med sikte på 5G-installationer inom en snar framtid. I stället för att köra till botten av ett oönskat prisspel, skyddade Telkom sina marginaler för att förbereda en mer lönsam långsiktig framtid.

Så aktiekurserna sjönk medan Telkom ökade utdelningsutdelningen och drev utdelningsavkastningen upp till 3, 9%. Bolaget är redo att slå upp värmen i botten, beväpnad med Indonesiens högkvalitativa trådlösa nätverk och helt nya krokar på världsomspännande internet. Telkom lanserade nyligen en annan geostationär nätverkssatellit och samarbetade på en snabb fiberoptisk länk från Indonesien till Kalifornien.

Och allt detta gjordes utan att sjunka Telkom till följd av försvagande skuld, där de flesta telekommunikationsgiganter hamnar. Var Verizon

(NYSE: VZ)

måste hantera en skuldbelastning på 5 gånger den årliga EBITDA-vinsten, stannar Telkom Indonesiens skuld-till-EBITDA-hävstångsförhållande med 2, 4 miljoner.

Detta företag planerar på lång sikt och förbereder sig för att vrida ett hörn. Det är den typ av hästkrafter jag vill ha bakom de inkomstgenererande lagren i min pensionsportfölj.

Den långa och korta av den

John Bromels (Royal Dutch Shell): Om din pension är rätt runt hörnet eller årtionden bort, hittar du något att tycka om Royal Dutch Shell. Det börjar med ett högst 5, 8% utdelningsutbyte, vilket kommer att belöna investerare kvartalet i och kvartalet ut. Shell sänkte inte utdelningen även under det förödande oljeprisfallet 2014-2017, och det är osannolikt att det ska ske i framtiden om inte något katastrofalt inträffar.

Katastrofen verkar inte troligt på kort sikt, med tanke på Shells överlägsna prestanda i det senast rapporterade kvartalet, Q2 2018. Under kvartalet ökade Shell-resultatet med 291% året innan till drygt 6 miljarder dollar. Den har också skrivit det bästa fria kassaflödet som det ses på fyra år, vilket det planerar att använda för att börja köpa tillbaka aktier och så småningom utgöra 25 miljarder dollar i återköp av aktier år 2020.

Om din pension är lite längre bort, kommer du vara glad att Shell har gjort strategiska investeringar i flytande naturgas (LNG), till och med att köpa den brittiska gasjätten BG Group till ett rabatterat pris under oljeprisfallet. Shell förväntar sig att marknaden för LNG växer ännu snabbare än oljemarknaden under det närmaste decenniet, och naturgas som uppvärmningsbränsle är mindre mottagligt för störande teknik än oljebaserad bensin.

Med oljepriset för närvarande högt och rörligt högre - Brent Crude handlar nu över $ 80 / fat - det är nu en utmärkt tid att göra denna högavkastande olje- och gasjätten del av din pensionsportfölj.

Rengöring med Colgate-Palmolive

Rich Duprey (Colgate-Palmolive): Pensionärer behöver inte överge tillväxten, men bevarande av kapital är viktigare. Att hitta ett företag som skulle kunna leverera båda skulle vara det bästa av alla världar, och investerare som letar efter ett lager för sina pensionsår kan finna att i Colgate-Palmolive, en konsekvent, stabil konsumentvaror.

Få företag har varit i konsekvent drift så länge som Colgate (grundades 1806), och färre har fortfarande betalat investerare en oavbruten ström av utdelningar längre än tandkrämbolaget (de började 1895). Att det också hör till en sällsynt grupp som heter Dividend Kings, eller företag som har ökat sin utbetalning varje år i 50 år eller mer, gör det till en unik trippelspelning (Colgate har ökat sin utdelning varje år sedan 1963).

Colgate-Palmolive är dock mer än bara tandkräm och diskmedel, med varumärken som Ajax, Formula 409, Irländsk vårtvål, Hills sällskapsdjur och Speed ​​Stick deodorant, av vilka du säkert har i ditt eget skåp. Millioner andra gör också, och det är det som ger den sin uppehållskraft, eftersom det äger varumärken som konsumenterna återkommer till och om igen.

Inget företag är perfekt, och det finns risker också. Till exempel är tre fjärdedelar av bolagets intäkter huvudsakligen härrörande från tillväxtmarknader, vilket gör det föremål för valutakursfluktuationer samt politisk omvälvning. Den finansiella och ekonomiska krisen i Venezuela gjorde det möjligt att avveckla sin verksamhet där 2015 efter 72 års verksamhet i landet.

Det har ändå varit en stabil utövare i över 200 år, och det kommer sannolikt att förbli så under hela din pension som hos dina barn - och kanske även dina barnbarn.