3 Utdelningsaktier som trivs i björnmarknader

3 Utdelningsaktier som trivs i björnmarknader

Anonim

En av fördelarna med att investera utdelning är den komfort som kommer från den vanliga inkomstströmmen. Men marknadsnedgångar kan många gånger kasta den känslan av säkerhet ut genom fönstret. Vilken inkomst investerare behöver är utdelningslager som också kan trivas på björnmarknader.

Vi bad tre Motley-investerare att markera ett lager som kan trivas i goda tider och dåliga. Se varför Johnson & Johnson

(NYSE: JNJ)

, Procter & Gamble

(NYSE: PG)

, och Sherwin-Williams

(NYSE: SHW)

kan vara redo att utföra på björnmarknader.

När som helst är det en bra tid att äga denna sjukvårdsgigant

Keith Speights (Johnson & Johnson): Jag gillade en av internetmemesarna som nyligen åkte runt som sa att förmörkelsen skulle bli blind om den stirrade på Chuck Norris. Johnson & Johnson kanske inte är så tuff som Chuck Norris menas att vara, men den här sjukvårdsgiganten kan tåla mycket och fortsätta. När som helst är det bra att äga J & J lager.

Ett sätt att veta hur ett lager kan utföra på en björnmarknad är att se på hur det gick på den senaste björnmarknaden. År 2008 föll Johnson & Johnson-aktien omkring 9% för året. Beviljat, aktier sjönk mer från den höga nivån under 2008. Men J & J har fortfarande överträffat de flesta aktierna på marknaden.

Det är viktigt att förstå varför det var sant då - och varför det borde vara fallet på nästa björnmarknad, när som helst. En orsak är Johnson & Johnsons solida utdelning. Under svåra tider kan utdelningar vara det enda positiva som går för investerare. Det är bara meningsfullt att starka utdelningsaktier som J & J, som har ökat utdelningen under en anmärkningsvärd 55 år i rad, skulle vara attraktiva under en nedgång.

En annan viktig orsak till J & Js styrka under en storm är arten av sina produkter. Folk kommer inte sluta köpa Tylenol och baby shampoo eftersom aktiemarknaden faller. Cancerpatienter kommer inte sluta ta J & Js Imbruvica under en björnmarknad. Johnson & Johnsons aktiekurs kan komma att minska under nästa stora marknadskorrigering, men den ska fungera bättre än de flesta och kommer utan tvekan att studsa tillbaka.

Förstärka din portfölj med konsumentklammer

Keith Noonan (Procter & Gamble): Om du letar efter aktier som sannolikt kommer att vara motståndskraftiga på en björnmarknad, är konsumentklammerföretag ett bra ställe att börja. Bärmarknaderna åtföljs typiskt av mer försiktiga konsumtionsvanor och väljer företag som hanterar produkter med efterfrågan som sannolikt kommer att förbli relativt stabila, även när pärlsträngarna stramas, är ett bra sätt att isolera din portfölj mot en nedgång. Varumärkesstyrkan tenderar också att vara en stor fördel under björnmarknaderna, eftersom det håller kunderna tillbaka och hjälper företagen att upprätthålla prissättningskraft.

Med en produktkatalog som innehåller Colgate tandkräm, Speed ​​Stick deodorant, Ajax rengöringsprodukter och mer än 20 andra miljarder dollar varumärken, tror jag att Colgate-Palmolive ser ut som ett stort lager för att slå på björnmarknaden.

Som diagrammet ovan visar, överträffade Colgate-Palmolive dramatiskt S & P 500- indexet under recessionen 2008-2009. Tidigare prestationer garanterar inte att beståndet kommer att frodas på nästa björnmarknad, men produktkatalogen, förbättrade marginaler och returnerade inkomstkomponenter tyder på att det står en bra chans att vara fortsatt robust när turbulensen träffar den bredare marknaden.

Aktien packar upp ett utbyte på ungefär 2, 3%, vilket kanske inte är stort, men det är fortfarande bekvämt över S & P 500: s avkastning på 1, 9% och fortsatt utbetalningstillväxt verkar vara en säker satsning. Colgate har levererat årliga utbetalningsökningar under 60 års löptid, och den framtida kostnaden för att distribuera sin nuvarande utdelning motsvarar bara 55% av efterföljande intäkter och 56% av efterföljande fria kassaflöde, så bolagets utdelning arv borde bara bli bättre här framåt.

Målningsstyrka med breda slag

Rich Duprey (Sherwin-Williams): Färg verkar inte vara något som bör vara särskilt ogenomträngligt för att bära marknaderna, men eftersom en burk är ett av de enklaste och billigaste sätten att spruce upp ett hem, gör det en idealisk investering i en nedgång i marknaden och Sherwin-Williams är en specialist på färg och täckning som alla investerare bör notera.

Sherwin-Williams har återvänt över 18% årligen under de senaste 15 åren, och sedan 2000 har det återvänt över 1, 560%. Inte dåligt för en period som inkluderar både Tech Wreck och Great Recession. I jämförelse har S & P 500 returnerat mindre än 93% under de senaste 17 åren.

Resonemanget är enkelt: När tiderna är bra, drar Sherwin-Williams fördelar från byggboomen som vanligtvis följer, medan svåra tider, som nämnts ovan, har kunderna att krossa och sprida upp vad de redan äger.

Som världens största leverantör av färg och beläggningar efter sitt köp av rivaliserande Valspar, har Sherwin-Williams nu också geografisk mångfald. Hittills har det genererat cirka 84% av sina intäkter från hemmamarknader. Valspar tar med sig nästan hälften av sina 4, 4 miljarder dollar i årliga intäkter från internationella marknader, främst Kina, där den realiserar 12% av sin försäljning och Australien, som står för ytterligare 7%.

Sherwin-Williams har ökat sin utdelning varje år sedan 1979, vilket gör det till en del av den exklusiva klubben av aktier som kallas utdelning aristokrater, eller företag som har hiked sina utbetalningar i 25 år eller mer. Medan utdelningen på 3, 40 dollar per aktie för närvarande bara ger 1% per år, har investerarna också sinnesro att veta att även på en björnmarknad kommer beståndet att hålla upp och utbetalningen kommer att vara säker.