3 finansiella aktier du kan hålla för evigt

3 finansiella aktier du kan hålla för evigt

Anonim

Warren Buffett har berömt sagt att "vår favorithållningstid är för alltid." För att vara tydlig betyder det inte nödvändigtvis att Buffett faktiskt åtar sig att hålla några av sina aktier för alltid. Snarare, vad han säger är att han älskar att investera i företag som har varaktiga konkurrensfördelar och är så välskötta att han kunde tänka sig att hålla dem i sin portfölj för alltid.

Med det i åtanke är här tre utmärkta finansiella lager som kan bli din portföljs nästa "för alltid aktier". Jag äger alla tre i min egen portfölj, och i själva verket gör det också Warren Buffett.

Företag

Symbol

Senaste aktiekursen

Utdelningsavkastning

Goldman Sachs

GS

$ 222, 99

1, 4%

amerikanska banken

BAC

$ 23, 85

2%

American Express

AXP

$ 85, 44

1, 5%

Denna Wall Street-ledare kan anpassas till förändrade miljöer

En av mina favorit saker att leta efter i ett "evigt lager" är anpassningsförmåga och ett finansiellt lager som har bevisat sin förmåga att anpassa sig till förändrade miljöer är Goldman Sachs

(NYSE: GS)

.

I sin rapport för andra kvartalet rapporterade Goldman till exempel en 40% minskning av ränteintäkterna för ränte-, valuta- och råvaruhandel, och resten av branschen rapporterade liknande resultat. Tack vare styrkan över sina andra affärssegment slog banken med lätthet förväntningarna på både topp och botten.

Dessutom har Goldman Sachs förgrenat sig till nya områden, som osäker personalutlåning, och resultaten hittills ser ganska lovande ut. På mindre än ett verksamhetsår hade Goldman Sachs Marcus utlåningsplattform överstått $ 1 miljarder i lån och kunde ha mycket utrymme att växa. Ett annat exempel är Goldmans relativt nya online sparkonto, som betalar en av de högsta räntorna i branschen.

Goldman Sachs kommer inte alltid att producera resultat för utblåsning. Faktum är att några av bolagets kvartalsrapporter har varit något nedslående nyligen. Företaget är dock utmärkt för att anpassa sig till en rad olika ekonomiska miljöer och behålla sina ledande positioner inom områden som M & A och vanliga aktieerbjudanden, och det finns ingen anledning att tro att detta kommer att förändras när som helst snart.

Det här är inte samma bank som existerade för ett decennium sedan

Finanskrisen var så grov på Bank of America

(NYSE: BAC)

att det förblir i tankarna hos många av bankens investerare. Men det här är inte samma bank som fanns före krisen slog.

För en sak är Bank of America mycket väl kapitaliserad nu. De senaste Federal Reserve stresstesterna fann att efter att ha utsatts för en hypotetisk ekonomisk storm skulle bankens CET1-kapitalförhållande falla till 8, 9%, nästan dubbelt 4, 5% minimikravet. Det betyder att banken kunde göra det genom en annan kris utan att behöva späda ut aktieägarna som det gjorde förra gången.

Banken levererar inte bara imponerande intäkter och intäkter i det senaste, men det ligger också nära att slå viktiga lönsamhetsmål. Bankens avkastning på eget kapital (ROE) och avkastning på tillgångar (ROA) på 8% och 0, 93% ligger inte riktigt på branschstandarderna på 10% respektive 1%, men de har förbättrats kraftigt sedan krisen.

Slutligen, medan jag inte föreslår att man köper ett lager bara för att en miljardär är, är det värt att notera att Warren Buffetts Berkshire Hathaway nyligen blev bankens största aktieägare efter att ha utnyttjat teckningsoptioner för att köpa 700 miljoner aktier. I de senaste bokstäverna till Berkshire-aktieägare har Buffett påpekat att Bank of America-investeringen är "en vi värdesätter högt".

Ett rockfast varumärke och varierande intäktsström

American Express

(NYSE: AXP)

är ganska annorlunda än kreditkortsprocessorer Visa och MasterCard, trots att de ofta nämns tillsammans med dem. Specifikt utfärdar Visa och MasterCard faktiskt inte kreditkort, medan American Express gör det. Inte bara gör American Express förädlingsavgifter som Visa och MasterCard, men företaget får också en bra ränteinkomst från sina kreditkortslån.

En av de bästa anledningarna att överväga American Express som ett evigt lager är för sina många konkurrensfördelar. För det ena har den ett av de mest värdefulla och högt respekterade varumärkena i världen. Det har också den mest välbärgade gruppen av kortmedlemmar bland stora kreditkortsutgivare, vilket ger den prissättningskraft över rivaler när det gäller de avgifter som det tar ut köpmän. Företaget erbjuder också ett brett och innovativt sortiment av kreditkortsprodukter, med flera unika kortmedlemsförmåner, särskilt i sina avancerade produkter.

Trots att man förlorat sitt Costco-partnerskap för några år sedan, fortsätter American Express att utvecklas snyggt och visar stark tillväxt nyligen, till exempel 11% året innan låneutvecklingen. Amex betalar en bättre utdelning än sina kamrater, har ett utmärkt återköpsprogram och handlar för en mer attraktiv värdering.