3 stora skäl att ta sociala förmåner vid 62

3 stora skäl att ta sociala förmåner vid 62

Anonim

Om det fanns en universell ålder där seniorer kunde lämna in socialförsäkring skulle det kanske göra beslutet att göra anspråk på förmåner mindre stressigt. Men för bättre eller sämre får mottagare ett åttaårigt fönster för att få tillgång till förmåner som börjar 62 år och går hela vägen till 70 år. (Tekniskt är det möjligt att anmäla sig till social trygghet vid en ålder senare än 70 år, men du kommer bara att förlora fördelar genom att göra det.)

Eftersom 62 är den tidigaste åldern för att ta fördelar, råkar det vara den mest populära åldern för arkivering. Men det gör en stor nackdel: minska dina fördelar för livet.

När du registrerar dig för social trygghet innan du når full pensionsålder (FRA), kommer du att drabbas av dina månatliga förmåner. Omfattningen av den här träffen beror på din FRA och hur tidigt du filar, men om du tittar på en FRA på 67, vilket är fallet för alla födda 1960 eller senare och du börjar samla förmåner vid 62, ll slash din månatliga betalningar med cirka 30%. Och om du inte ångrar din ansökan och betalar tillbaka pengarna inom ett år kommer du fastna med de lägre betalningarna för livet.

Det är av den anledningen att många människor rekommenderas att inte lämna in för social trygghet så tidigt som möjligt. Men här är några bra skäl att dra fördelar så fort du kan.

1. Du behöver inte pengarna

Det kan tyckas att det inte är möjligt att lämna in för socialförsäkring på 62 när du har ett fullt laddat nästägg och är inte desperat för pengar. När allt kommer omkring, om du inte behöver dessa fördelar för att betala räkningarna, varför inte lämna dem ensamma och undvika en minskning?

Men här är ett annat sätt att se på det: Du är aptig att ha mer energi att resa, driva hobbies och njuta av friheten som följer med pension vid 62 år än 67 eller senare. Så om du skickar in tidigt kommer du inte att sätta dig i en position där du kämpar för att betala räkningarna, så kan du lika bra börja använda pengarna du har rätt till när du vill ha det.

2. Du har inget val

Kanske har du planerat att arbeta fram till full pensionsålder eller till och med för att få så mycket pengar som möjligt av social trygghet. Men du vet vad de säger om de bästa planerna. I själva verket råkar 60% av amerikanerna att gå i pension snarare än förväntat, och orsakerna leder spåret från hälsoproblem till uppsägningar. Så om du råkar landa i ett scenario där du är ute av arbetet och inte har tillräckligt med besparingar eller andra inkomster för att betala dina räkningar, är det bättre att samla socialförsäkring än att räkna upp skuld och bakom dina skyldigheter.

Kom ihåg, om din arbetslöshet bara är tillfällig (säg ditt företag nedsatt och du letar efter ett nytt jobb), kan du alltid hävda dina förmåner och sedan ångra det flyttet inom ett år. Så länge du återbetalar all socialförsäkringsinkomst som du fått, kan du sedan hålla kvar på arkivering till en senare ålder för att undvika en livslång minskning av betalningarna.

3. Du kan använda pengarna för att tjäna pengar

Kanske kan folk tänka på pensionering som en tid att sluta arbeta, när det faktiskt är det perfekta livet för att starta ett företag. Så om du är olycklig i ditt primära jobb och vill sparka ditt eget företag, kan du ansöka om social trygghet på 62, så att du kan ta det språket tidigare. När du börjar samla förmåner kan du använda dessa pengar för att betala för material, arkiveringsavgifter, marknadsföring och många andra kostnader som kommer med att få ett nytt företag från marken. Och medan man kan argumentera för att du kan göra detsamma vid 67 års ålder istället och undvika en förmånsminskning, kom ihåg att det tar energi och tarm att starta ett företag - och du kanske har fler av både 62 och senare.

Naturligtvis är inlämning för social trygghet vid 62 inte alltid klok. Om du har låga besparingar och har möjlighet att fortsätta arbeta, är det generellt mer meningsfullt att hålla kontakten och hålla borta fördelarna tills du har nått FRA eller äldre. Men i ovanstående scenarier kan det vara smartaste pensionsbeslutet som du någonsin kommer att göra med 62 fördelar.