3 Tillväxtlager till djupvärdespriser

3 Tillväxtlager till djupvärdespriser

Anonim

I princip är en av de bästa vägarna till rikedom genom att investera genom att fylla din portfölj med en kombination av fasta tillväxtlager och investeringar som kan fås till en betydande rabatt.

Det är naturligtvis inte lätt att fastställa vilka de är i förväg, det är inte lätt - är det ett bra köp eller en värdefälla? - men i vissa sällsynta fall kan investerare hitta båda dessa egenskaper i samma företag.

Med det i åtanke frågade vi tre bästa Motley-investerare att namnge företag som de anser ge övertygande tillväxtmöjligheter till en betydande rabatt just nu. De erbjöd övertygande argument om varför AerCap Holdings

(NYSE: AER)

, General Motors

(NYSE: GM)

, och internationella affärsmaskiner

(NYSE: IBM)

uppfylla dessa kriterier.

Ett ledande team i bästa klass på mindre än 10 gånger vinst

Jordan Wathen (AerCap): Aktier av AerCap handel för en ensiffrig flera av dess vinst, en värdering som inte speglar kvaliteten på bolagets tillgångar eller dess ledning, enligt min åsikt.

AerCap är en luftfartygsuthyrare, vilket innebär att den gör sina inköpsköp som den sedan hyr ut till flygbolag och andra operatörer under fleråriga kontrakt. Flygbolag älskar det, eftersom AerCap i allmänhet kan låna på billigare villkor än vad de kan, vilket gör det möjligt för flottaoperatörer att betjäna fler passagerare utan att väga ner sina egna balansräkningar. Jag älskar det för att jag ser det som en av de bäst förvaltade företagen i en bransch där ledningen är allting.

För att vara säker, det finns skäl till varför AerCap handlar billigt. Nya aktörer från Kina är finansieringsplaner vänster och höger, på villkor som kan visa sig vara för billiga. I en råvaruaffär räddar analytiker och investerare att "dumma pengar" kan skämma bort festen för alla.

Men AerCap har aldrig varit ett företag som växer för tillväxtens skull. Det tillbringade den bättre delen av 2017 försäljningsplaner och återköp av lager till deprimerade priser, en handel som ökade sin vinst och bokfört värde per aktie. Och det fungerar idag med relativt låga ekonomiska hävstångseffekter, vilket ger den möjligheten att underteckna fler hyresavtal eller förvärva hela portföljer från de nya aktörerna som i slutändan lär ut flygplansuthyrning är ett svårt sätt att tjäna lätta pengar.

Det viktigaste är att AerCaps chefer gör sina pengar på samma sätt som aktieägarna gör. VD Angus Kelly äger aktier värderade till mer än ett decennier av lön för alla sina högsta mässing, vilket säkerställer att aktieägarnas och förvaltningens intressen är mycket väl anpassade.

En otrogen automaker

Jeremy Bowman (General Motors): GM kan bara inte få någon respekt från aktiemarknaden. Det kan bero på att det krävdes en räddningstjänst under finanskrisen, vilket ledde till att det blev avskedat som "Government Motors" för en tid. Eller det kan bero på att verkställande direktören inte heter Elon Musk. Men vad som helst, Wall Street tycks tycka lite om Chevy-föräldrarnas utsikter.

Landets största automaker handlar med ett P / E-förhållande på bara 6, 3, långt under den bredare marknadens genomsnittliga värdering på cirka 25 år. Det är sant att GM: s kortsiktiga tillväxtutsikter ser blygsamma ut. Den cykliska amerikanska auto-marknaden verkar vara förbi sin topp, och bolagets intäkter minskade med 2, 4% i fjol till 145, 66 miljarder dollar.

Men den billiga värderingen rabatterar bolagets stärkande position i självkörande bilar och dess förbättrade marginaler som en växande del av försäljningen kommer från mer lönsamma pickupbilar och SUV.

Att ignorera företagets framsteg i autonoma fordon kan vara marknadens största misstag här. GM släppte nyligen en bild av en självkörande Cruise AV utan ratt och det sägs att den förväntar sig att distribuera självkörande fordon för ruttdelningstjänster nästa år. Partnerskap med Lyft och Uber ger också företaget möjlighet att dra nytta av från den växande tävlingsmarknaden, särskilt då autonome fordon börjar tränga in i det.

GM förväntar sig att 2018 finansiella resultat kommer att likna dem som producerades 2017, men förväntar sig att vinsten börjar växa igen år 2019, eftersom det rullar ut en ny serie fullhämtningsbilar. Investerare bör också vara uppmärksamma på att bolaget har konsekvent slog resultatuppskattningar, toppade dem med dubbelsiffriga procentandelar under de senaste fyra kvartalen. Med det här rekordet, en lovande position i autonoma fordon och en uppfriskad portfölj av pickupbilar som kommer, har GM en solid tillväxtväg framför den. Till sist bör marknaden fånga på.

Tidvattnet vänder sig till Big Blue

Danny Vena (IBM): Det kan vara svårt att föreställa sig IBM som ett tillväxtlager. När allt kommer omkring har företaget blivit myrt i sin pågående omvandling i mer än fem år. Sedan VD Ginni Rometty tog tanden i oktober 2012 har bolagets lager minskat med mer än 30% under en period då S & P 500 fick en 77% vinst. Företaget producerade också 22 fjärdedelar av årets omsättningsminskningar. Om det är tillväxt, vill jag inte ha det!

Ändå kan tidvattnet äntligen vända sig till den belagda tekniken. I den fjärde kvartalsrapporten för 2017 visade Big Blue att det hade genererat en omsättning på 22, 5 miljarder dollar, en ökning med 3, 5% jämfört med föregående kvartal, vilket gav ett första kvartalet förbättrat omsättningsökningen på nästan sex år.

Vad ledde till denna eftersökta vändning? IBM har fokuserat alltmer på en uppsättning marknader med hög tillväxt och har kallat sina "strategiska imperativ". De innehåller en mängd nyare teknologier med imponerande möjligheter, bland annat cloud computing, analytics, artificial intelligence, security, blockchain och mobile.

IBMs intäkter från cloud computing ökade med 30%, mobilförsäljningen ökade med 23% och säkerhetsintäkterna ökade 132%, året runt. Sammantaget producerade segmenten kvartalsomsättningen på 11, 1 miljarder dollar, en ökning med 17% jämfört med föregående kvartal och representerar nu 46% av den totala försäljningen.

Nu när tillväxtfrågan har tagits upp är IBM ett bra värde? Exklusive engångseffekten av de senaste amerikanska bolagsskattesänkningarna har Big Blue en efterföljande 12-månaders PE på 11, 2, mindre än hälften av 25, 2 i S & P 500.

IBMs utdelning ger idag 4%. Återigen, exklusive engångseffekten av skatteförändringar, spenderar företaget endast 49% av vinsten för att stödja utdelningen, så företaget har gott om plats för att höja sin utbetalning. Investerare kan också trösta med att veta att IBM har ökat sin utbetalning i 22 på varandra följande år.

IBM representerar den sällsynta kombinationen av tillväxtpotential, djupt värde och en hälsosam utbetalning.