3 tillväxtstockar på lång sikt

3 tillväxtstockar på lång sikt

Anonim

Aktiemarknaden är världens mest kraftfulla verktyg för skapande av välstånd. Men medan många människor tänker på att daghandlare raker i massiva vinster, kan det vara farligt och oförutsägbart att upprätthålla en sådan kortsiktig mentalitet. Vi vet snarare att det är det bästa sättet att förutsägbart generera rikedom att köpa och hålla stora lager på lång sikt.

Så vi frågade tre bästa Motley-bidragsgivare till var och en att hitta ett tillväxtlager på lång sikt. Läs vidare för att lära dig varför de tycker om 2U

(NASDAQ: TWOU)

, Sirius XM

(NASDAQ: SIRI)

, och Eaton

(NYSE: ETN)

.

Utbildningen utvecklas

Steve Symington (2U Inc.): Aktier av online-utbildningsledare 2U har dragit tillbaka runt 15% från deras 52 veckors höguppsättning i maj, men det betyder inte att företagets faktiska verksamhet är lidande. Tvärtom slog 2U väntat förväntningar med sin senaste kvartalsrapport i augusti, bland annat en snävare än förväntad nettoförlust med intäkter som stiger nästan 50% året innan.

För att vara tydlig är 2U inte lönsam än Det absorberar vanligtvis huvuddelen av kostnadsstrukturen framåt när den lanserar nya hemmaplaneringsprogram (DGP). I gengäld mottar företaget huvuddelen av undervisningsintäkterna - ett drag som borde visa sig vara väsentligt lönsamt på vägen med tanke på att kontrakten normalt varar mellan 10 och 15 år. Och 2U har varit otroligt upptagen på den fronten och meddelade åtta nyutbildade program förra kvartalet ensamma med Dayton, Tufts University, Pepperdine, Baylor och Fordham. Denna insats bidrog till att den fullständigt släppte sina ursprungliga planerade 16 DGP-lanseringar 2019 tidigare i månaden (ett antal ökade till 17 kort därefter på grund av universitetets efterfrågan). 2020 och 2021 planerar 2U att ytterligare accelerera sin lanseringskadens till 21 respektive 25 examenprogram. Det kommer att innebära mer än att fördubbla 2U: s nuvarande bas till över 100 kandidatprogram, men det lämnar fortfarande gott om utrymme att växa till sitt långsiktiga stateside-mål på 250.

Tack vare förvärvet av online-kortkursspecialist GetSmarter förra året, har företaget en betydande möjlighet till inkrementell tillväxt både internationellt och med icke-gradiga alternativ. På den tidigare är 2U avsett att starta sitt första internationella examensprogram (IGP), en MBA med University College London, 2019. Och sistnämnda innebar bara 17% av 2U: s totala försäljning under andra kvartalet.

För investerare som är villiga att dra nytta av den senaste återhämtningen och titta på 2U: s historia spelar ut, kan beståndet fortfarande erbjuda enorma vinster.

En tillväxtstock med en ogenomtränglig vallgrav? Ja tack

Sean Williams (Sirius XM Holdings): När jag pratar om tillväxtstockar med en set-it-and-forget-it-kvalitet, graviterar jag mot ett företag som jag en gång svor, jag skulle aldrig vilja: satellitradioperatören Sirius XM Holdings. Efter en tumultuous två decennier är denna investerare knuten till tanken på den långsiktiga framgången.

En av de största aspekterna av Sirius XM-modellen är att den övervägande baseras på abonnemangsintäkter. Mottagare går in i ett antal nya bilar som säljs idag, med bilhandlare och (förhoppningsvis) konsumenter betalar en månadsavgift för att höra praktiskt taget kommersiellt fri tjänst. I sitt senaste rapporterade rörelseresultat registrerade Sirius XM $ 1, 14 miljarder i tjänsteintäkter, eller ungefär 80% av topplinjen.

Resten bestod av 209, 3 miljoner dollar i musikavgiftar och andra "inkomster", 36, 8 miljoner dollar i utrustningens intäkter och 47, 2 miljoner dollar i reklamintäkter. Detta är viktigt eftersom markbunden och onlineradio är mycket cyklisk och starkt beroende av annonsintäkter för att driva resultat. Under ekonomiska nedgångar är abonnemangsintäkterna mycket mindre benägna att träffas än annonsintäkterna. Det sätter Sirius XM i topposition för att gå bättre än alla konkurrenter när nästa recession slår.

Det är också lätt att uppskatta Sirius XMs kostnadsstruktur. Medan dess intäkter, royalties och programkostnader kan variera från kvartal till kvartal beroende på artisterna, värdar och innehåll som syftar till att ta med sina abonnenter, är dess utrustningskostnader relativt fasta. Oavsett hur många abonnenter Sirius XM lägger till - det har bara lagt 483 000 abonnenter under andra kvartalet till 28, 2 miljoner - dess utrustningskostnader är ungefär lika. Det föreslår en modell som kan leda till högre marginaler över tiden.

Slutligen, som den enda satellitoperatören i staden, bör Sirius XM kunna hålla sig före inflationskurvan genom att överföra prisökningar till sina abonnenter efter behov.

Med den självlönade månatliga churnräntan som slår en heltidslängd på 1, 6% under andra kvartalet är det ganska klart att Sirius XM har gjort smarta steg för att hålla sina medlemmar lyckliga. Min insats, och den för Wall Street, som förväntar sig en nära dubblering i EPS mellan 2017 och 2021, är att det kommer att göra detsamma för investerare på lång sikt.

En långsiktig utställning

Reuben Gregg Brewer (Eaton Corporation plc): Industriell jätte Eaton är ett konjunkturföretag som svänger upp och ner med konjunkturcykler. Dra tillbaka dock och titta på vad företaget har uppnått under sin historia, inklusive en över 4, 300% aktiekursförskott sedan 1980. Och medan strömförsörjningsspecialisten råkar skjuta på alla cylindrar idag ser det fortfarande relativt billigt ut.

Det ungefär 100-åriga företaget har en lång historia att byta verksamhet, ofta genom förvärv, för att maximera aktieägarvärdet. Trots att det började göra lastbilsaxlar, är företaget idag brutet i fem stora enheter som betjänar en diversifierad samling av industrier och en kundbas som spänner över världen.

Division

Q2 Försäljning

Q2 Rörelseresultat

Q2 Driftsmarginal

Elektriska produkter

1, 8 miljarder dollar

334 miljoner dollar

18, 5%

Elektriska system och tjänster

1, 5 miljarder dollar

$ 227 miljoner

15%

Fordon

$ 899 miljoner

166 miljoner dollar

18, 5%

Hydraulik

723 miljoner dollar

101 miljoner dollar

14%

Aerospace

463 miljoner dollar

90 miljoner dollar

19, 4%

eMobility (NEW!)

$ 83 miljoner

$ 14 miljoner

16, 9%

Det fortsätter att förändras med tiden, för att nyligen lägga till eMobility, en sjätte enhet. Det är liten och producerar bara 83 miljoner dollar i kvartalsförsäljningen, men ledningen tror att den kan växa till ett dollar på 4 miljarder dollar årligen 2030. Allt i allt har Eaton en balanserad affärsmix som fokuserar på ett allt viktigare behov (effektiv energihantering) med en nyskapad katalysator (eMobility) för att driva topplinjen.

Eaton är inte sannolikt att excitera dig lika mycket som ett teknikföretag, men det har visat att det har en företagskultur som vet hur man anpassar och växer ett företag över tiden. Segmentet eMobility, där det redan vinner kontrakt, är det senaste exemplet på det. Vad jag bäst tycker är att allt detta kommer till ett rimligt pris och med ett tilltagande 3, 2% avkastning. Det gör Eaton till ett bra alternativ för tillväxt- och inkomstinvesterare med långsiktig böjdhet.