3 högväxtaktier som bara kommer igång

3 högväxtaktier som bara kommer igång

Anonim

Att välja företag som växer snabbt kan vara lika enkla som att titta på flera kvartaler av försäljningsdata, men det är mycket svårare att välja företag som sannolikt fortsätter att överträffa sina kamrater på sina respektive marknader.

Därför nådde vi ut till några Motley-bidragsgivare för deras rekommendationer för högväxande aktier som fortfarande har stor potential att fortsätta växa. De kom tillbaka med genomisk hälsa

(NASDAQ: GHDX)

, Shopify

(NYSE: SHOP)

, och Okta

(NASDAQ: OKTA)

. Här är varför.

Allt för att utnyttja en massiv adresserbar marknad

Neha Chamaria (Shopify) : Shopify har varit affischkillen för tillväxtstockar med sina aktier över 700% sedan noteringen i mitten av 2015. Shopify försökte fylla ett gap i den höga potentiella e-handelsbranschen genom att erbjuda en plattform till små och medelstora företag att sälja varor online, och det har inte blivit tillbaka sedan: Shopify har för närvarande över 800 000 handlare från över 175 länder som säljer sina produkter på sin plattform. Företagets intäkter gick över 1 miljarder dollar i budget 2018 och hoppade 59% från 2017. Intäkter från båda källor - abonnemang och köplösningar (som inkluderar lösningar som Shopify Shipping, Shopify Payments och Shopify Capital) - ökade tvåsiffriga procentandelar år 2018 .

Det är inte svårt att se varför Shopify har varit en framgång hittills. Småföretag och entreprenörer hade inte en go-portal för att skapa en webbshop, anpassa och sälja globalt innan företaget gick in. Den Shopify är också konsekvent innovativ och strävar efter att integrera avancerad teknik i sin verksamhet för att förbättra köpman och Konsumentupplevelse fungerar som en körsbär på toppen.

Ja, Shopifys lager kommer att vara flyktigt. Och ja, det kan till och med ge upp vinster från dess till synes höga nuvarande prispunkt, särskilt om försäljningen skulle sakta ner, som kritiker fruktar. Ändå ser jag en vinnare i Shopify i det långa loppet, eftersom jag tror att företaget ska kunna öka försäljningen i dubbelsiffrorna år efter år när fler köpmän registrerar sig på sin plattform. Med Shopify som också går in i massiva marknader som just har börjat, liksom den kanadensiska cannabisindustrin, finns det ingen gräns för de överraskningar som bolaget kan leverera under de närmaste åren. Om du har en långsiktig tidshorisont är Shopify ett lovande tillväxtlager som kanske har börjat sin löptid.

En lönsam, snabbväxande genetisk testplattform

Maxx Chatsko (genomisk hälsa): Efter att ha spenderat år att hälla kapital för att skala sin teknologiplattform, blev Genomic Health äntligen lönsamt år 2018. Verksamheten levererade årets omsättningstillväxt på 16% i fjol, vilket hjälpte till att placera ett rörelseresultat av cirka 24 miljoner dollar jämfört med en rörelseminskning på 6, 4 miljoner dollar år 2017. Nettoresultatet ökade till 25, 6 miljoner dollar, en ökning med 3, 8 miljoner dollar året innan.

Det har bara börjat. Genomic Health utfärdat riktlinjer för hela år 2019 som kräver en tillväxt på 11% till 14% året innan och en nettoinkomst på 51 miljoner dollar vid mittpunkten. Det kommer att ge en fördelaktig nivå av ekonomisk flexibilitet som är oöverträffad av kamrater i det genetiska testutrymmet. Det borde inte förbises av investerare.

Tänk på att den genetiska testindustrin fortfarande är mycket fragmenterad, vilket innebär att det finns gott om förvärvsmöjligheter. Genomic Health hade 209 miljoner dollar i kontanter, likvida medel och omsättbara värdepapper i slutet av 2018 och det är klart att leverera ett annat rekordår för operativt kassaflöde efter att ha lagt ut 76 miljoner dollar förra året. Utan skuld och kraftig lönsamhet kan investerare inte bli förvånad om företaget gör ett förvärv eller två inom en snar framtid för att utöka sin teknologiplattform och stärka sin redan imponerande tillväxt.

Den gatekeeper som ständigt växer

Chris Neiger (Okta): Oroa dig inte om Okta inte har varit på din radar förrän nu. Företaget kanske inte är på det mest spännande tekniska området - Identitetsåtkomsthantering - men det är en viktig (och lukrativ) en.

Okta s tjänster tillåter företag att tilldela inloggningsuppgifter till sina anställda eller användare, vilket gör det enkelt för dem att bevilja specifika behörigheter för vissa personer, samtidigt som de har tillgång till andra. Denna gatekeeper-roll hjälper inte bara användare att enkelt få tillgång till filerna och informationen de behöver, men skyddar också värdefull företagsinformation från att falla i fela händer.

Eftersom företag lägger till mer information i molnbaserade tjänster, gör Okta det lätt för dem att hantera sina användare när de växer. Och marknaden växer tillsammans med den. Grand View Research uppskattar att denna identitet och access management-marknaden kommer att växa till 22, 7 miljarder dollar i 2025. Och Okta's verksamhet ser redan en enorm tillväxt. Försäljningen ökade med 50% under det senaste kvartalet, och Okta har nu 6 100 kunder, en ökning med 40% jämfört med kvartalet.

Okta aktiekurs har höjt 138% det senaste året, och det finns troligt mycket mer utrymme för att växa. Eftersom företag fortsätter att använda molnbaserade tjänster, kommer de att behöva utfärda högsta inloggningsuppgifter till användarna för att få allt att fungera. Med Okta som redan leder marknaden med sin teknik - och växer som en ogräs - bör investerare nu ta del av detta företag.