3 högavkastningsobjekt att äga i en marknadsolycka

3 högavkastningsobjekt att äga i en marknadsolycka

Anonim

Även om de bredare marknaderna för närvarande handlar på historiska nivåer och investerarnas känslor är starka, finns det alltid möjlighet till en oförutsedd korrigering som skickar värderingar som snubblar nedåt. Så det kan vara ett smart drag att överväga att köpa en handfull så kallade "defensiva aktier" eller aktier som kan ge stabilt resultat oavsett det övergripande ekonomiska klimatet.

Med detta tema i åtanke frågade vi tre av våra investerare vilka aktier som de tycker är värda att äga i händelse av att marknaden kraschar. De föreslog GlaxoSmithKline

(NYSE: GSK)

, AT & T

(NYSE: T)

, och Procter & Gamble

(NYSE: PG)

. Läs vidare för att få reda på varför.

En sjukvård för alla årstider

George Budwell (GlaxoSmithKline): Företag som har starka kassaflöden, hälsosamma utdelningsprogram och tvingande värderingar tenderar att prestera beundransvärt under markanta nedgångar på den bredare marknaden. Lyckligtvis markerar den brittiska pharma-jätten GlaxoSmithKline alla dessa lådor - vilket innebär att det kan vara ett enastående lager att äga för defensiva investerare just nu.

På kassaflödesfronten har Glaxos nya ledningsgrupp, uppfört av VD Emma Walmsley, arbetat för att förbättra företagets försäljningsvolymer och bruttomarginaler i sina tre kärnverksamheter: konsumenthälsa, vacciner och läkemedel. Även om dessa ansträngningar kan ta lite tid att bära frukt, är det värt att notera att Glaxo redan har skrivit operationella kassaflöden på nästan 9 miljarder dollar under de senaste 12 månaderna, och det är innan dessa senaste kassaflödeshöjande åtgärder infördes.

Glaxos högsta avkastning på 5, 12% är också en ganska attraktiv funktion för defensiva investerare. Trots att bolagets tolvmånaders utbetalningsgrad på 200 procent är oroande har Glaxos nya ledning lovat att hålla sitt utdelningsprogram oförändrat till slutet av 2018. Därefter planerar ledningen att fastställa utdelningsutbetalningen till kassaflödesgenerering, vilket är ett rimligt steg för ett företag som går igenom en hel del produktkörning och upplever den markanta nedgången av dess tidigare astma-produkt Advair för tillfället.

Sist men inte minst, Glaxo levereras med ett pris på försäljningsnivå på 2, 39. Även om investerare uppenbarligen inte är villiga att betala en premie för en läkemedelsföretagare som nu saknar ett bona fide flaggskeppsmedicin, föreslår Glaxos prisförhållande till försäljningsgrad starkt att det är grovt undervärderat i förhållande till både sina stora pharma-kamrater och tillväxt på kort sikt framtidsutsikter. Nästa år, till exempel, Glaxo prognostiseras att tillväxten är topplinjen med en blygsam 2, 5% tack vare den oväntade styrkan i sin meningit B sköt Bexsero och dess kommande shinglesvaccin, Shingrix. Med andra ord handlar Glaxos aktier som om topplinjen är på väg att krater, och det är helt enkelt inte fallet.

Baserat på ledningens löpande effektiviseringsinsats, högklassigt utdelningsutbyte, rimliga framtidsutsikter för tillväxt och smuts billigt värdering, verkar detta stora läkemedelslager ha alla ingredienser som behövs för att fungera bra i händelse av en marknadsolycka.

Ett högsta defensivt lager

Keith Noonan (AT & T): Aktier som handlar med låginkomstmultipler erbjuder stora utdelningar och har varit historiskt mindre volatila än den bredare marknaden är vanligtvis starka kandidater om du vill bygga för din portföljs defensiva potential mot en potentiell marknadskrasch. Med ett framåtriktat P / E-värde på ungefär 13, ser AT & T: s nuvarande värdering billigt ut och bör ge det något nackskydd, och företaget erbjuder en av de bästa återkomna inkomstprofilerna på marknaden.

AT & T-aktien ger idag en hel del 5, 1% och företaget har ökat sin årliga utbetalning 31 på varandra följande år - en period som har inkluderat tre amerikanska recessioner. Den framåtriktade kostnaden för att dela ut sin utdelning utgör ungefär 77% av det efterföljande fria kassaflödet, vilket indikerar att företaget fortfarande har utrymme att driva betalningar uppåt. Aktiens stora utdelning bidrar till att skapa ett prissättningsgolv och om aktierna minskar finns det en bra chans att investerare kommer att flytta in för att dra nytta av ökat avkastning och därigenom skapa uppåtgående moment för aktiekursen.

Att vända sig till historisk volatilitet och framtida motståndskraft, AT & T har ett betavärde på ungefär 0, 5, vilket indikerar att beståndet tenderar att flytta ungefär hälften så mycket som S & P 500- indexet. Bolaget har ledande befattningar inom trådlös service och betal-tv-branschen och genererar större delen av sin försäljning genom abonnemangstjänster. Så, medan vissa kunder kan byta till mer billiga erbjudanden från Sprint eller T-Mobile eller avbryta DirecTV-tjänsten vid stramning av pärlsnurrar, har AT & T fördelen av klibbighet som vanligtvis följer med de återkommande inkomstströmmarna. Det är också osannolikt att en marknadskrasch skulle leda till att tillväxtmöjligheter som tillhörande bilar och tjänster av Internet för att helt torka upp.

Med sin robusta verksamhet, billigt prissatt lager och en stellarutdelning ser AT & T ut som ett högsta defensivt lager för att förvisa marknadsvolatiliteten.

Rengör med denna konsumentprodukter jätte

Dan Caplinger (Procter & Gamble): En utdelning på 3% kanske inte låter lika mycket, men när även en 30-årig statsobligation betalar mindre än så är det något som investerare kommer att ta tag i för det kära livet. Procter & Gamble är en konsumentprodukter, med dussintals lukrativa varumärken som tar in miljarder i intäkter varje år för företaget. Kunder runt om i världen är beroende av P & G för produkter som Tide tvättmedel, Pampers blöjor och Crest tandkräm, och den starka efterfrågan på dessa nödvändigheter säkerställer att Procter & Gamble kan bibehålla sin tillväxt även under stora ekonomiska nedgångar som ofta följer marknadskrascher.

Procter & Gamble har ett par saker som gör det värdefullt i en krasch. För det första minskar sina genomsnittliga utdelningskuddar avkastningen på aktiekursen när marknaderna är korrekta, och dess rekord av stor utdelningstillväxt gör det till en smart långsiktig investering. Ännu viktigare är dock att P & G-aktien tenderar att vara mindre volatil än sina aggressiva kamrater, med ny statistik som tyder på mindre än 60% av volatiliteten i aktiekurserna än marknaden som helhet. Det kommer inte nödvändigtvis att hindra dig från att förlora pengar med Procter & Gamble-aktien i en krasch, men det betyder ofta att dina förluster blir mindre omfattande med P & G än vad de skulle vara med ett aggressivt lager. Det gör Procter & Gamble till ett smart defensivt val för dem som vill skydda sina portföljer från ett fall från de senaste rekordnivåerna på heltid.