3 High-yield Tech Stocks

3 High-yield Tech Stocks

Anonim

Teknikindustrin är fylld av företag som gör stora satsningar på nya strävanden som artificiell intelligens, förare utan bil, ökad verklighet och andra uppmärksamhetsfyllda idéer. Inkomster som söker stabilitet kan ibland avskaffas av teknikföretag och deras strävan efter nästa stora sak.

Men teknikbranschen har mycket att erbjuda utdelningsinvesterare, och företagens avkastning kan ofta vara mycket generös. Fall i saken är Garmin

(NASDAQ: GRMN)

, Seagate Technology

(NASDAQ: STX)

, och Cisco Systems

(NASDAQ: CSCO)

. Dessa företag är fast etablerade inom teknikområdet, och varje betalar sina aktieägare väl, så låt oss titta närmare på varje företag.

En gadget-maker som slog förväntningar

Jeremy Bowman (Garmin): Att hitta högkapitaltekniska aktier är inte lätt att göra eftersom branschen tenderar att vara fylld av riskfyllda tillväxtlägen, men ett lager som passar räkningen är Garmin. Gadgetmaskinen, som är mest känd för sina GPS- och fitnessspårningsenheter, skrivs av investeringsvärlden när iPhone växte upp som konsumenterna inte längre behövde fristående GPS-enheter, men företaget har framgångsrikt vridit till mer tekniska och specifika nischer inriktade på områden som golf, fiske och luftfart.

Navigationsspecialisten har också varit en solid utdelningsbetalare under vägen och erbjuder nu ett avkastning på 3, 4%. Aktierna har nästan fördubblats under de senaste två åren och aktiestocken ökade med 23% förra året på bättre än förväntad försäljning och vinsttillväxt. Under det senaste kvartalet ökade de totala intäkterna endast 3% då auto-segmentet fortsätter att krympa och fitness har utmanats nyligen. Den 31% ökade försäljningsökningen inom utomhuskategorin ökade dock bruttomarginalen med 220 punkter, vilket resulterade i en ökning med 18% i GAAP EPS till 0, 78 $.

Garmin har en solid streak av analytikeruppskattningar, eftersom det slogs experternas syn på vart och ett av de senaste åtta kvartalen. Med tanke på att bolaget precis höjde sin helårsledning i november skulle den kunna sättas till väsentlig tillväxt nästa år, men analytikerna väntar bara en blygsam uppgång i EPS cirka 3 procent.

Utdelningsinvestorer bör notera att Garmin inte har ökat sin kvartalsvisa utbetalning sedan 2015, men det kan förändras om vinsten fortsätter att växa. Bolagets utdelningsgrad är 70% baserat på årets justerade förväntade resultat, så en blygsam ökning av utdelningen kan vara i investerarnas framtid.

Öka dina besparingar med den här minnesmakaren

Todd Campbell (Seagate): Att köpa höga utdelningar som ger bestånd innebär ofta att man accepterar avvägningar, och det gäller också Seagate. Försäljningen har släppt som SSD-minnet har vunnit marknadsandel från hårddiskar (HDD). Ändå tycker jag att det är en bra tid att köpa Seagate-aktier och ficka med 5, 4% avkastning. Här är varför.

Eftersom efterfrågan på minnesbehov från konsumentelektronik, till exempel datorer, företag, dataintensiva trender som artificiell intelligens och Dina Internet kommer att leda till att efterfrågan på minnesbehov stiger tiotals gånger mellan 2016 och 2025 enligt IDC. SSD: n kommer gynnas mest, men hårddiskar med hög kapacitet kommer inte att lämnas helt ute i kylan, och det kan vara undervärderat av Wall Street. Preliminär Q2 2018-försäljningen på 2, 9 miljarder dollar överträffade analytikerns förväntningar på 2, 75 miljarder dollar, och intäkterna på 2, 63 miljarder kronor för Q1 2018 var 110 miljoner dollar bättre än förväntat.

Seagates kostnadsbesparing kan likaså undervärderas. Seagate har inte avslöjat officiell non-GAAP EPS för andra kvartalet 2018, men det uppgav att icke-GAAP-driftskostnader uppgick till 390 MUSD i skatteseminarium Q2 2018, från 408 MUSD under Q1 2018. Delsänkningar som meddelades i december kommer att rädda en annan $ 65 miljoner per år också.

Ett slag mot Seagate är att det returnerar mer pengar till investerare än det genererar i kontanter. I kvartalet 2018 uppgick det operativa kassaflödet till 237 miljoner dollar, men det spenderade 184 miljoner dollar på utdelningar och 166 miljoner dollar på återköp av aktier.

Vi måste hålla ett öga på det, men jag är inte alltför orolig för att försäljningen faller långsammare, och kostnadsnedskärningar sker snabbare än förväntat. Dessutom har företaget 2, 6 miljarder dollar i kontanter och ekvivalenter som backstop, och det investerar i SSD, vilket kan hjälpa till att kompensera för vissa HDD-svagheter i framtiden.

Visserligen är SSD: er en liten del av sin verksamhet, men försäljningen växer snabbt. Icke-HDD-försäljningen uppgick till 242 miljoner dollar under det första kvartalet, en ökning med 30% kvartalet och 17% året innan. Dess beslut i fallet att ansluta sig till ett konsortium för att förvärva Toshiba Memory Corporation har säkrat det en långsiktig leverans av NAND-minne till förmånliga kostnader som stärker dess SSD-position också.

Sammantaget tror jag inte att Seagates framtid är lika mörk som andra, och om jag har rätt, kan det vara smart att köpa det för hög avkastning.

En teknisk jätteplanering för framtiden

Chris Neiger (Cisco): Det finns mycket att tycka om Cisco för inkomstinvesterare. Bolaget har ett avkastningsutbyte på 2, 91%, ett rimligt utbetalningsförhållande på 58, 5% och bolaget har ökat utdelningen de senaste sex åren i följd.

Cisco är i mitten av tekniskt omvälvning just nu, eftersom företaget går bort från sin långsiktiga verksamhet att sälja router och byter hårdvara och flyttar till mer återkommande intäkter från programvara. Det har resulterat i en minskning av intäkterna - senast en minskning med 2% jämfört med samma kvartal under det första kvartalet i 2018, men det finns fortfarande mycket potential för företaget.

Teknikjätten gjorde åtta förvärv förra året för att öka sina återkommande molntjänster, och det senaste förvärvet av Broadsoft lägger till fler mjukvarustjänster som Cisco inte tidigare hade.

Återkommande intäkter svarade för 32 procent av bolagets försäljning under det senaste kvartalet - en ökning med 3 procentenheter från ett år sedan - och ledningen är övertygad om att det också kommer att bli en fortsatt tillväxt under det andra kvartalet.

"Så jag skulle säga att övergripande, den övergripande strategin, vad vi har genomfört och pratat för de senaste åren här har vi gjort framsteg, och allt detta drar nytta av oss i framtiden" Cisco Ekonomidirektör Kelly Kramer sa det senaste inkomsterna.

Det är också värt att påpeka att Cisco, trots att företaget har övergått till nya molnbaserade programvaruerbjudanden, lyckats överträffa analytikerens konsensusuppskattningar för både försäljning och resultat under första kvartalet.

Det kommer sannolikt att bli en långsam övergång till fler molntjänster till Cisco, men investerare bör notera företagets framsteg hittills och veta att företaget är engagerat i denna växande marknad. Förvänta dig inte den starka tillväxten från den långsamma tekniska jätten, men företagets stabilitet ska räcka för att hålla sitt höga avkastning i takt för investerare.

Populära Inlägg

Rekommenderas