3 Monster Lager i tillverkningen

3 Monster Lager i tillverkningen

Anonim

För investerare som är villiga att ta över genomsnittlig risk i strävan efter stora avkastningar, kan den kinesiska tekniska sektorn göra en bra utgångspunkt. Det ger en bakgrund av snabb nationell ekonomisk utveckling utöver många av samma tillväxttillverkande egenskaper och scenarier som har hjälpt ledande amerikanska teknikföretag att leverera stellära avkastningar under de senaste decennierna.

Företag som kan gripa sig till Kinas bredare ekonomiska trender och samtidigt dra nytta av och bidra till teknikindustrins tailwinds är positionerade för enorm tillväxt. I den mögel tycker jag att Baozun

(NASDAQ: BZUN)

, iQiyi

(NASDAQ: IQ)

, och Bitauto Holdings

(NYSE: BITA)

är aktier som kan leverera monsteravkastning för långsiktiga aktieägare.

1. Baozun

Baozun erbjuder online-försäljningsplattformar som en tjänst i Kina och är en e-handelsspelare som jag tycker är på väg att vara en långsiktig vinnare. Företaget hjälper stora västra varumärken som Nike, Microsoft och Calvin Klein att upprätthålla nätbutiker på ledande kinesiska e-handelsplattformar som Alibaba och JD.com och navigera viktiga hinder för att blomstra i landets e-handelsmarknad. Det är en tjänst som är på väg att bli alltmer värdefullt.

Kinas försäljningsvolymer för e-handel uppgick till 1, 1 miljarder dollar förra året och toppade 800 miljarder dollar i försäljningen av amerikansk online-detaljhandel, och det är inte ens nära att toppa. Utgifterna för e-handel fortsätter att växa snabbt, med förra årets totala uppgång på cirka 32% året innan och en rapport från Goldman Sachs som uppskattar att bruttomängden för landets online-detaljhandel kommer att klättra till 1, 7 miljarder dollar år 2020. Det finns utrymme för massiv tillväxt bortom Den här punkten med de nuvarande trenderna som tyder på den kinesiska mellanklassen fortsätter att expandera och det genomsnittliga urbana hushållet kommer att se stora ökning av köpkraft.

Baozuns verksamhet är också på väg att bli mer pålitlig och lönsam. Företaget flyttar sig från lager och fraktvaror och mot en modell som ser att den genererar försäljning från det mer lönsamma affärsområdet för att ansluta konsumenter med varumärkespartner. Det är en pivot som sannolikt kommer att minska risken och förbättra marginalen, och det ser ut att företaget fortsätter att kunna driva försäljningsökningen, eftersom det ökar sitt kundantal. Förutom expansionspotential med stora varumärkespartners arbetar Baozun med att skräddarsy sin plattform för småföretag - ett drag som kunde öppna upp stora nya vägar för expansion.

Tillväxten för online-detaljhandel är en trend som är redo att fortsätta på lång sikt, och jag tror att Baozun i synnerhet erbjuder stor potential för äventyrliga investerare. Värderas vid ungefär 4, 3 gånger försäljningsförsäljning och 52 gånger i år förväntat resultat, erbjuder aktien fortfarande stor uppåtgående när den placeras i samband med den underliggande affärsbanans långa banan för tillväxt.

2. iQiyi

IQiyi har ofta kallats " Netflix of China", men om man måste göra en jämförelse är affärsmodellen närmare Hulu. Det kinesiska företaget producerar originalinnehåll och distribuerar multimedieinnehåll från andra producenter, men det genererar för närvarande mer försäljning från sin gratis, annonsstödda tjänst än vad den betalar tittare. Den dynamiken kommer sannolikt att förändras över tiden, och investerare har fortfarande möjlighet att komma i tidigt på vad som kan vara en otrolig tillväxthistoria.

I mars hade iQiyi sitt första offentliga erbjudande efter att ha spunnits av den kinesiska sökgiganten Baidu, och företaget räknar redan mer än 420 miljoner användare över sin plattform, med ungefär 60 miljoner som har betalat abonnemang och resten på en annonsbaserad modell. Med fler personer som tittar på innehåll på iQiyis plattform än vad som för närvarande bor i USA, kan det hända att det är oro över hur mycket utrymme som finns kvar för tillväxt, men utsikterna på den fronten är faktiskt ganska lovande.

Ungefär 40% av Kinas befolkning har ännu inte anslutit till internet, vilket betyder att det finns utrymme för tillväxt eftersom den massan av människor kommer online och människor blir rikare, vilket bidrar bra till tillväxten i landets nöjesindustri. IQiyi har lagt till över 10 miljoner betalande medlemmar sedan årets början och en rikare kinesisk befolkning borde hjälpa företaget att fortsätta att expandera sin betalande användarbas.

iQiyi har för närvarande och bygger en inbäddad position i det kinesiska tekniken och innehållsutrymmet. Företagets relation till Baidu öppnar upp data och marknadsföringsfördelar. Det har en överenskommelse med Netflix att distribuera några av den amerikanska strömmande jätteens ursprungliga innehåll, och har angett att fler är på väg. Och det meddelade nyligen starka tidiga resultat för sin plattforms medlemskapsdrift med e-handelsföretaget JD.com .

Efter att ha klättat ungefär 60% från IPO-priset värderas iQiyi till 20, 5 miljarder dollar - eller 7, 6 gånger efterföljande försäljning. Med bolagets inlämning på 57% jämfört med året innan ökade försäljningsutvecklingen i mars-kvartalet och vägledde tillväxten mellan 42% och 49% under den aktuella perioden, vilket innebär att företaget sätter upp 40% intäktsutveckling under året, ser en konservativ uppskattning och skulle sätta sitt pris-till-försäljningsförhållande på ca 5, 3 - inte orimligt med tanke på hur mycket utrymme för tillväxt kvarstår. Lönsamheten är inte där ännu, men eftersom företaget vågar och fortsätter att öka sin betalda användare, har iQiyi multibaggerpotential.

3. Bitauto Holdings

Bitauto erbjuder en ledande e-handelsplattform för bilannonsering, köp och försäljning och finansiering på den kinesiska marknaden. Bolaget värderas till ungefär 16, 5 gånger i årets förväntade resultat och dess marknadsvärde på 1, 7 miljarder dollar ligger i linje med företagets förväntade försäljning i år. Dessa värderingsmetoder tillsammans med företagets konkurrensposition och tailwinds i sin bransch tyder på att Bitauto-aktien presenterar en attraktiv kombination av värde- och tillväxtpotential till löpande priser.

Aktierna sänks mer än 20% hittills till följd av att ledningens försäljningsprognos för det nuvarande kvartalet uppgår till knappt analysprognoser. Bolaget uppvisade 54% omsättningstillväxt jämfört med året innan under det senaste rapporterade kvartalet och förväntar sig en försäljningsökning mellan 37, 8% och 41, 3% under det aktuella kvartalet. Det är tydligt bevis på en viss avmattning, men det är fortfarande hälsosam tillväxt och långt borta från att vara en dödsklubb.

Mellan 2009 och 2030 förväntas Kina ha lagt 850 miljoner människor till medelklassen. Med allmänna e-handelsutvecklingar som leder till försäljning, reklam och finansiering till online-riket skapar det en gynnsam makroekonomisk bakgrund för Bitauto-verksamheten. Sammantaget har den kinesiska bilindustrins tillväxten avtagit, men det skulle fortfarande finnas utrymme för att Bitauto skulle expandera även om det inte fanns någon tillväxt i kommersiell bilförsäljning.

Bolagets tre kärnområden har alla sett tillväxten på senare tid, men expansionen för sin bilfinansieringsverksamhet ser ut att vara den största förare på kort sikt. Mycket av affärsverksamheten hanteras faktiskt av Bitautos Yixin- dotterbolag, som driver en plattform för online autofinansiering och spunnits av 2014 och hade sitt första offentliga erbjudande förra året. Yixin handlar som egen säkerhet på Hongkong-marknaden, men Bitauto behåller 47% ägarandel och enheten ser ut att spela en stor del av moderbolagets framtid. Bitautos transaktionstjänster ökade 115% året innan i bolagets januari-kvartalet och står nu för den största delen av försäljningen.

Med ett företag som redan är solidt lönsamt och fortfarande har vägar för tillväxt är Bitauto ett företag som har potential att leverera en bra avkastning på investeringar - särskilt mot bakgrund av de senaste försäljningsavtalen.