3 Pick-and-Shovel Biotechnology Lager

3 Pick-and-Shovel Biotechnology Lager

Anonim

Kolla in de senaste West Pharmaceutical Services, Veeva Systems, och Repligen vinstsamtalstryck.

Ett låg risk sätt att spela bioteknikbommen är att köpa företag som är viktiga leverantörer till industrin. Företag som West Pharmaceutical Services

(NYSE: WST)

, Veeva Systems

(NYSE: VEEV)

, och Repligen

(NASDAQ: rgen)

gör inte rubriker, men de ger alla viktiga produkter eller tjänster och har varit underbara långsiktiga innehav.

I det här avsnittet av The Motley Fools Industry Focus: Hälsovård diskuterar värd Shannon Jones och bidragsgivare Brian Feroldi var och en av dessa företag mer detaljerat och lyfter fram varför de kan vara bra val för bioteknikinvesterare framåt.

Ett fullständigt transkript följer videon.

Den här videon spelades in den 23 januari 2019.

Shannon Jones: Låt oss prata om vårt tredje och sista sätt att spela det säkert när det gäller bioteknik, Brian, och det är med picks-and-shovels-leverantörer. Brian, vad i världen är en pick och shovel?

Brian Feroldi: Det är en som är en rolig investerare att säga om du vill spela en trend, ett av de säkrare sätten att göra det är att köpa leverantörerna till den branschen. Låt mig ge dig ett exempel. Det finns ett företag som heter West Pharmaceutical Services. Vad de gör är att de är en ledande leverantör av komponenter och system som gör droger injicerbara. De ger ampuller, sprutor, pennor, proppar, säkerhetsanordningar på själva läkemedlen själva. Om du har en uppsats att antalet läkemedel som är tillgängliga kommer att växa och antalet människor som använder dem kommer att växa, leder det naturligtvis till en ökad efterfrågan på de injicerbara produkterna, de faktiska saker som får drogen in i kroppen - injektionsflaskorna själva, förpackningen Alla dessa saker hanteras faktiskt av West Pharmaceutical. Dessa killar är en av de bästa leverantörerna till branschen. Faktum är att de 75 bästa biotechinjicerbara produkterna på marknaden faktiskt kommer från väst. Detta är ett företag som inte har någon risk för att ett visst läkemedel går bra. De är en fast-eddie-verksamhet, och de har producerat fantastiska avkastningar för aktieägare under de senaste 10 åren. De är faktiskt ca 520%. Det är en avkastning som bara krossar indexet.

Jones: Det är otroligt avkastning för ett företag som du inte hör mycket om. Jag gjorde lite forskning, det här företaget har faktiskt funnits sedan 1920-talet, vilket är väldigt överraskande för mig. När du är i stånd att vara ett biofarmföretag vill du ha den långsiktiga kompetensen, den erfarenheten på regelverksfronten, och ännu mer när det gäller leveransdelarna. Ibland är det lika viktigt att få det rätt - både från tillverkning och överensstämmelse och regelverk - till att få drogen själv till godkännande. Så det här företaget ser i synnerhet inte på att gå bort när som helst snart. De tillhandahåller läkemedelsföretag, de tillhandahåller bioteknikbolagen, även generiska medicintekniska företag. De är enorma. De har över 50 platser, 28 anläggningar över hela världen. Det här är en som jag verkligen ska titta på, Brian.

Låt oss prata om andra picks-and-shovels spel på din lista, ett företag som jag ganska mycket anser vara en bra favorit här.

Feroldi: Veeva Systems bör vara ett namn som låter bekant för många långvariga lyssnare. Detta är ett företag som tillhandahåller molnbaserad programvara som är speciellt gjord för biovetenskapsindustrin. Veeva Systems tillhandahåller programvara som hjälper företag att hantera sina kliniska prövningsdata, hantera kundrelationer före och efter försäljningen, kan hjälpa till med att följa lagstiftningen. Detta är ett företag som har tagit ett extremt nischfokus på life science industrin. På grund av det, på grund av deras skräddarsydda behov, har de verkligen gjort ett namn för sig själva. Faktum är att de idag har mer än 600 kunder, som innehåller några av de största namnen inom branschen, som GlaxoSmithKline, AstraZeneca, Biogen, Lilly, Novartis, etc. Alla använder sig av Veeva Systems verktyg för att hjälpa dem med den kliniska provprocessen.

På grund av deras nischfokus, och för att de har kunnat växa så snabbt i branschen, så är det ett företag som ger bra avkastning för investerare. De var bara IPO'd 2014, så vi har inte en otrolig mängd data att titta på, men investerare som kom in på IPO är redan upp 177% eftersom det här företaget växer så snabbt.

Jones: En annan sak jag älskar om Veeva-historien är VD. Han var faktiskt en tidigare verkställande från Salesforce . Han insåg att för läkemedelsindustrin hade de inte ett molnbaserat erbjudande som kunde passa industrins behov. Så där har du det, här kommer Veeva. Veeva har ett antal olika produkter. I synnerhet började de med en CRM, kundrelationshantering, verktyg som byggdes för stor pharma specifikt. Men den stora pengarmakaren har verkligen varit Veeva Vault. Det hjälper företag att hantera all den information som behövs för att spåra och analysera kliniska prövningar.

Vad jag älskar om Veeva-plattformen är att med alla dessa flera produkter är de alla anslutna. Eftersom du är ett biopharma-företag, har du väldigt stora växlingskostnader för att komma ifrån den ena plattformen för att gå till en annan. Jag älskar att de har en så bred vallgrav här. Jag tror att Veeva är i sig själv i en liga, och det utbreder sig till och med bortom biopharma. Det arbetar nu med företag inom konsumentvaruindustrin, tillverkning, även den kemiska industrin. En enorm tillväxt för Veeva.

Brian, låt oss rikta vår uppmärksamhet åt de sista picks-and-shovels-spelen, en som jag inte följt så mycket. Men efter att ha grävat, visade det mig verkligen mitt intresse.

Feroldi: Det sista företaget idag kallas Repligen. Dess ticker är RGEN. Dessa killar gör proteiner och filtreringsteknik som gör att läkemedlen själva faktiskt kan tillverkas. När du gör ett läkemedel behöver du aktiva ingredienser. Repligen hjälper läkemedelsföretag att faktiskt göra utrustningen och ger proteinerna som går in i drogerna själva.

Dessa killar har bokstavligen en marknadsandel på 95% för att göra proteiner som används för att göra vacciner och används i genterapi. De har vuxit rätt tillsammans med den allmänna efterfrågan på bioteknikmarknaden. Faktum är att detta är en av de mest framgångsrika bestånden under det senaste decenniet. Deras lagerstock har ökat 1, 320% under de senaste 10 åren. Återigen, för att de inte bryr sig speciellt om något speciellt läkemedel som gör det genom, och eftersom de är mycket väl diversifierade bland många kunder, kan de rida den allmänna vågen av tillväxten i bioteknik.

Jones: Absolut. När du anser att den utrustning som de gör är nödvändig för att rena biologics, och hur viktigt det är - om du funderar på det, är biologer själva produkter som tillverkas av levande celler. De är väldigt stora, väldigt komplexa. Efter att de har producerats måste du dock rena produkten. Det här är verkligen där Repligen sticker ut när det gäller att sänka kostnaden. Rening i sig är ett mycket kostnadskrävande steg, och en av de mest riskfyllda när det gäller biologisk tillverkning.

På tal om biologer finns det för närvarande över 1000 biologer som studeras för utveckling. Tillväxtbanan på detta lager är enorm. Det är över hela världen. Också intressant nog är onkologi faktiskt det ledande terapeutiska området med det maximala antalet biologer under utveckling just nu. Mycket att titta här på det här företaget, speciellt då biologerna förväntas slå över 300 miljarder dollar nästa år. Det är en enorm marknad.

Sammantaget är Repligen ett bra sätt för investerare att rida vågan säkert när det gäller utveckling av biologiska, både på utvecklingsfronten och efter kommersialiseringen.

Populära Inlägg

Rekommenderas