3 av de säkraste bestånden du kan köpa just nu

3 av de säkraste bestånden du kan köpa just nu

Anonim

Med alla tre stora amerikanska index som handlar nära all-time highs efter att ha lagt ut solida vinster de senaste månaderna, blir vissa investerare alltmer försiktig om att investera i aktier just nu. Även om ett fåtal bestånd utan tvekan kan vara riskabelt vid sådana höga värderingar, finns det flera "säkra" sådana som bör hjälpa dig att sova genom volatilitet och skydda ditt kapital på lång sikt oavsett var marknaderna är.

Med det i åtanke har tre av våra bidragsgivare identifierat internationella affärsmaskiner

(NYSE: IBM)

, Procter & Gamble

(NYSE: PG)

, och Illinois Tool Works

(NYSE: ITW)

som säkra bestånd du kan överväga idag. Här är varför.

Värde, tillväxt och inkomst

Tim Brugger (IBM): Med tanke på aktiekursen är det upp med 15% under det senaste året, kanske IBM inte är det första namnet som är så säkert. Men trots sitt solida år har IBM allt det som gör ett relativt säkert lager: det är undervärderat, har en stark tillväxtpotential och har ett utbytesutbyte som är en av de bästa inom sin bransch.

VD Ginni Rometty är laserfokuserad på IBMs "strategiska imperativ", som inkluderar moln, kognitiv databehandling, mobil och datasäkerhet, och det betalar gott ut. IBM förvärvade totalt 15 företag i fjol, varav de flesta var utformade för att stärka sina strategiska imperativ.

Förra året genererade IBM 79, 9 miljarder dollar i totala intäkter, en minskning med 2% året innan. Saken är att 32, 2 miljarder dollar av försäljningen var från IBMs strategiska imperativa enheter, ledd av en hel del 13, 7 miljarder dollar i molnrelaterade intäkter. Rometty satte ett mål för några år sedan att köra 40% av intäkterna från strategiska imperativförsäljning senast 2018. Förra årets imponerande vinster på dessa nyckelområden motsvarade 41% av de totala intäkterna, vilket innebär att IBMs omvandling är ett år före det självpålagda schemat.

När det gäller värdet handlar IBM för närvarande om ett minimalt intjäningsintäkter på 14 plus gånger, vilket ligger i den låga delen jämfört med sina jämnåriga. Ju bättre nyheter är att IBM-aktier värderas till bara 12 gånger framåt vinst, vilket gör det till en av de billigaste tekniska aktörerna runt. Lägg till därmed ett 3, 2% utbytesavkastning och IBM är hands-down en av de säkraste aktierna att köpa just nu.

Viktiga produkter och en stor utdelning

Keith Noonan (Procter & Gamble) : När det gäller säkra och pålitliga aktier, är jag ett fan av företag i det viktigaste utrymme för konsumenter som stöds av starka varumärken och stora utdelningar. Procter & Gamble är en standout på båda dessa fronter, och till och med handel med ungefär 23 gånger framtida resultat ser det fortfarande ut som en av de säkraste aktierna på marknaden.

P & G har en mängd produkter och varumärken som gör sin verksamhet väl rustad för att hantera ekonomisk volatilitet. Under perioder av ekonomisk stress kommer människor naturligtvis att minska på utgifterna, men behovet av rengörings- och hygienprodukter kommer sannolikt att förbli relativt konsekvent och företagets stabila pålitliga varumärken bör hjälpa till att behålla kundlojalitet även om penningsträngarna stramas. P & G tillverkar kategorin ledande produkter, bland annat Crest-tandkräm, Tide-tvättmedel och Bounty-pappershanddukar. Det har för närvarande 22 varumärken som genererar över 1 miljard dollar i årlig detaljhandel.

På den återkomna inkomstsidan har P & G ett attraktivt 3% avkastning och en av de bästa utdelningshistorierna för alla företag på marknaden. Det har ökat sin utbetalning i sextio år, så det är rimligt att förvänta sig att bolaget fortsätter att öka och fördela utbetalningen även om de ekonomiska förutsättningarna blir svåra. Utdelningsandelar bidrar till att isolera en investeringsportfölj mot volatilitet genom att tillhandahålla tillförlitlig inkomstutveckling och få företag har bättre utdelningsprofiler än P & G.

Med sin stora produktutbud och stark utdelning ser Procter & Gamble ut som en av de säkraste aktierna du kan köpa.

Diversifiering och säker avkastning

Neha Chamaria (Illinois Tool Works): Om du vill köpa ett säkert lager idag vill jag uppmana dig att ge allvarliga tanke på industrins tunga Illinois Tool Works.

Illinois Tool Works är varken en rent defensiv eller ett rent cykliskt företag. Det är ett konglomerat med en enormt diversifierad portfölj som består av sju affärssegment: fordons OEM, matutrustning, svetsning, test och mätning samt elektronik, polymerer och vätskor, byggprodukter och specialprodukter. Som du kanske har gissat tjänar företaget flera viktiga branscher och det är denna diversifiering - även om företaget har förenklat sin affärsstruktur väsentligt de senaste åren - som har hjälpt Illinois Tool Works att hålla sitt huvud över vatten även under lågkonjunktur, driva dess vinst och aktiekurs högre hela tiden. Det är precis vad du kan förvänta dig av ett "säkert" lager.

För övrigt har Illinois Tool Works en oerhört stark utdelningshistoria, som har ökat sina utdelningar varje år i mer än fem decennier nu. Tack vare en kraftig 18% stigning förra året har bolaget nu ökat sin utdelning till ett förhöjt genomsnittligt klipp på 14% sedan 2012. Att ha en stabil utdelning att falla tillbaka är stor under flyktiga tider.

Faktum är att ledningen till och med har utfärdat en tillväxt riktlinje för alla typer av ekonomiska scenarier nyligen, där den förväntar sig att den organiska tillväxten ska vara minst 200 punkter mer än marknaden och den totala aktieägarnas avkastning ligger inom intervallet 8% -10% i en låg tillväxtmiljö. Det är den typ av säkerhet som investerare behöver i dagens osäkra tider.