3 lager att köpa efter Kohls Blowout Sales Report

3 lager att köpa efter Kohls Blowout Sales Report

Anonim

Förra måndagen, stormarknadens jätte Kohls

(NYSE: KSS)

rapporterade stellära försäljningsresultat för semesterperioden november-december. Jämförbar (comp) -försäljningen ökade med 6, 9% året innan jämfört med en minskning med 1% under räkenskapsårets nio första månader.

Baserat på detta starka resultat har Kohl förbättrat sitt helårsresultat per aktie (EPS). Företaget förväntar sig nu att posta en justerad EPS på $ 3, 98- $ 4, 08, upp från sin tidigare prognos på $ 3, 60- $ 3, 80. Till följd av detta har Kohls lager stiger till en ny 52-veckors hög.

Medan Kohls lager har stigit med mer än 70% sedan botten i juni, kan det fortfarande ha gott om ytterligare uppåt. Kohls stora acceleration i försäljningen föreslår dessutom att off-price-ledare Ross Stores

(NASDAQ: ROST)

och TJX Companies

(NYSE: TJX)

kan vara grunden för stark försäljning och resultatutveckling - också driva sina aktiekurser högre.

Kohl har precis börjat

Under räkenskapsåret 2016 uppvisade Kohl en uppskattning på 3, 75 USD. Dess första vägledning för 2017 innebar att EPS skulle vara platt eller nedåt under det aktuella räkenskapsåret. Däremot förväntar Kohl nu, baserat på mittpunkten för sitt uppdaterade riktlinjer, 7% EPS-tillväxt i finanspolitiken 2017.

Kohls aktiehandel för cirka 15 gånger ökade 2017 EPS-prognos. Det kan tyckas för generöst, med tanke på de sekulära headwinds mot varuhusen. Kohls senaste försäljningsmoment visar dock att den är väl positionerad för att dra nytta av en uppgång i detaljhandelns tillväxt.

Mycket få av sina butiker finns i traditionella köpcentra. Detta ger Kohl en bekvämhetsfaktor som hjälper till att få del av avdelningsbutikerna och dra nytta av butiksavslutningar över detaljhandelslandskapet.

Ledningen vilar inte på sina laureller. Kohls arbetar med en rad initiativ för att driva mer trafik till sina butiker. Det ser också ut att sälja eller hyra ut utrymme i mindre volymer, både för att ta in extra pengar och för att driva inkrementell trafik till dessa platser.

Fortsatt försäljningsutveckling skulle möjliggöra för Kohl att börja bygga upp vinstmarginalen. Kohls redovisade en justerad rörelsemarginal på 7, 3%, från 8, 9% i budgetåret 2014 och 9, 8% under räkenskapsåret 2012. (Den uppdaterade finanspolitiken 2017 innebär att Kohls helårsmarginal skulle vara ungefär platt året över året. )

Om en återgång till försäljningsutveckling skulle öka Kohls rörelsemarginal till 8, 5% 2018 - långt under de nivåer som uppnåddes för några år sedan - skulle det öka intäkterna före skatt med 20% -25%. Den senaste tidens minskning av bolagsskattesatsen kommer att öka efter skatt med ytterligare 22% eller så. Återköp av aktier skulle påskynda EPS-tillväxten ytterligare.

Nettoresultatet är att Kohls EPS lätt kan segla över $ 6 under det kommande året. Det fria kassaflödet skulle vara ännu högre på grund av skatteförmåner, disciplinerade kapitalutgifter och Kohls löpande lagerreduktioner. Som ett resultat kunde Kohls lager ha gott om utrymme att springa.

Ross Stores har också en övre uppsida

Om Kohls dra nytta av starka konsumtionsutgifter och gynnsamma affärsområden, är chansen att Ross Stores är i ännu bättre form. Medan resten av modebutiken var nere i skräp under de tre första kvartalen av budget 2017, uppvisade Ross Stores 4% jämförbar butikshandlingstillväxt.

Ross Stores vägledning kräver en ökning på 2% -3% i fjärde kvartalet. Företaget slår emellertid regelbundet förbi sina prognoser. Med tanke på att den uppvisade en 4% kompensationsvinst under tredje kvartalet, medan den mötte sin hårdaste jämförelse jämfört med året innan - i ett dåligt kvartal för modebutiken, inte mindre - skulle det inte vara överraskande om Ross Stores uppnår hög -siffrigt siffra för försäljning i kvartalet i kvartalet.

Liksom Kohls, är Ross Stores redo att få en omsättning på 22% från skatteeformen. Det skulle öka sin baseline EPS för 2017 till omkring $ 4. Om konsumtionsutgifterna är fortsatt starka 2018, ska en ökning med 12% -15% EPS-ökning - som har varit rutinmässig de senaste åren - vara genomförbar. Det skulle driva EPS över $ 4, 50.

Ross Stores 'lager handlar nu för mer än $ 80, så det är inte exakt ett fynd. Men ledningen ser utrymme för att expandera butikens fotavtryck med mer än 50% under de närmaste åren och ger gott om tillväxtmöjligheter för att driva aktien ännu högre.

Förvänta en omgång på TJX

Fram till 2017 utförde TJX lika bra som sin mindre rival Ross Stores. Under de tre första kvartalen av innevarande räkenskapsår ökade TJXs samförsäljning bara med 1%. Ogynnsamt väder och vissa varor misslyckades förhindrade en starkare prestanda.

På den ljusa sidan behandlar TJX redan dessa problem. Dessutom har de underliggande försäljningsresultaten under det gångna året upprättat mycket enkla jämförelser, vilket skulle kunna göra det möjligt för bolaget att lägga upp en högsiffrig ensiffrig försäljningstillväxt under det kommande året. Tillsammans med Kohls och Ross Stores kommer TJX att se en stor EPS-nytta av skattereformen framöver, och beståndet är betydligt billigare än Ross Stores.

Faktiskt borde TJX: s EPS bekvämt överträffa $ 5 under det kommande året, vilket ger aktien en blygsam värdering av 15 gånger framåt vinst. Så länge som bolaget levererar stabil försäljning och resultatutveckling för de närmaste kvartalen, kan TJX-aktierna tävla högre. Om Kohls semestersäsongsresultat är någon indikation gör det nuvarande detaljhandelsklimatet detta mycket möjligt.