3 lager att köpa och hålla i årtionden

3 lager att köpa och hålla i årtionden

Anonim

Till och med 1957 var den genomsnittliga innehavstiden för ett börs noterat på New York Stock Exchange 8, 3 år. Även om det inte är tekniskt ett årtionde betyder det att de flesta investerare i själva verket var långsiktiga. Idag ligger siffra på ungefär åtta månader.

Tydligen har vi förhandlat bort en av de största faktorerna som fungerar till vår fördel: en långsiktig tidshorisont - eller tidsarbitrage, som det också är känt. Men du kan välja att tjäna denna trend och vinst i processen. Nedan berättar vi varför Shopify

(NYSE: SHOP)

Intuitiv kirurgisk

(NASDAQ: ISRG)

, och alfabetet

(NASDAQ: GOOG)

(NASDAQ: GOOGL)

är utmärkta bestånd att hålla i årtionden.

Alla saker till alla digitala handelsföretag

Nicholas Rossolillo (Shopify): Tech outfit Shopify har varit en stor mottagare från migreringen till digital handel. Företaget började hjälpa återförsäljare att bygga och hantera en närvaro på nätet, men genom åren har den blivit en fullblåst plattform som möjliggör alla typer av tekniskt drivna lösningar - saker som leveranshantering, kontantförskott, digitala och fysiska -store betalningsverktyg, till och med förstärkt programvara som låter kunderna "prova" produkten i sitt hem innan de köper.

Shopifes största tillväxtförare har varit segmentet "handelslösningar", en ökning med 70% under de tre första kvartalen 2018. Den stora ökningen är främst hänförlig till varor som Shopify kunder säljer på sin plattform. Ju fler Shopify kunder säljer, desto mer pengar ger Shopify, och det kan vara en svängvind som varar länge. Värdet på varor som säljs på internet är upp 10% hittills 2018, den 16: e tiden under de senaste två decennierna har online shopping ökat med dubbla siffror. men enligt amerikanska folkräkningsbyrån görs endast 11% av den totala detaljhandelsförsäljningen online. Det betyder att det finns gott om utrymme för expansion verkligen.

Förutom att få en ökning från konsumenternas ständiga migration till internet har Shopify också ökat antalet köpmän som använder sina tjänster. En del av det är en funktion av att företaget fortsätter att expandera sin närvaro runt om i världen - som introduktionen av Shopify Payments till Tyskland under tredje kvartalet. För att främja e-handel och entreprenörsanda öppnades också den första Shopify tegelstenen "butik" under tredje kvartalet i Los Angeles. Vinkeln är att låta småföretagare prova vad Shopify har att erbjuda innan de registrerar sig.

Den enda nackdelen med att äga beståndet är att Shopify inte är lönsamt, eftersom företaget aggressivt plogar pengar tillbaka till verksamheten för att öka intäkterna. Det kan leda till att vissa vildsvängningar sker i aktiekurs, speciellt om bolaget till och med något missar de höga förväntningarna som investerare har vuxit till hamnen. Ändå är den här digitala första företagspromotorn mycket framgångsrik och borde fortsätta, eftersom världen förlitar sig hårdare på internet under de närmaste årtiondena.

En oöverstiglig huvudstart i robotoperation

Brian Stoffel (Intuitiv kirurgisk): Det första Da Vinci-robotkirurgiska systemet rullades ut år 2000. Sedan dess har mer än 5 miljoner operationer utförts med hjälp av Da Vincis. Det finns över 4 400 maskiner installerade globalt och mer än 43 000 kirurger utbildade på plattformen.

Normalt är jag inte en att tro att statusen "first mover" är tillräckligt för att göra ett företag till en långsiktig vinnare. Men med Intuitiv kirurgi är jag villig att göra ett undantag. Det här är varför: Företaget drar nytta av två enorma moats som ett resultat av denna årtionde långa start, och de blir bara starkare.

Den första vallgraden kommer från höga omkopplingskostnader. Sjukhus måste betala mer än 1 miljon dollar för att få de senaste da Vinci-modellerna. Den typen av investering ensam betyder att sjukhusen är incitiverade att använda maskinerna för att återhämta sina kostnader. Men jag ser en framtid där Intuitive kan gå mot en användningsbaserad - i stället för en-köp-modellen.

Men då måste vi komma ihåg att mer än 43 000 läkare har tillbringat sin yrkesutbildning på da Vincis. De kommer inte att överge plattformen efter så mycket tid som ägnas åt ett system som klart fungerar för dem.

Den andra vallgraden kommer från en smal nätverkseffekt: Med varje ytterligare läkare och patient som använder Da Vinci växer företagets värde stegvis. Det beror på att dessa läkare tinker med att använda maskinerna på allt fler förfaranden. Med tiden ökar Intuitives verktyg till patienter, läkare ... och aktieägare. Detta har redan visat sig: För fem år sedan var bråkhantering inte på investerarnas radar; idag leder de tillväxten för företaget.

Kombinera dessa två krafter, och jag tror att vi har ett marknadsslagande lager i årtionden framöver.

Kungen av sökning, reklam och ... månskott?

Jamal Carnette, CFA (Alfabet): Trots negativa rubriker fortsätter Alphabet att dominera sin primära verksamhet för digital marknadsföring. Enligt eMarketer kontrollerar Alphabet och Facebook cirka 55% av den amerikanska digitalmarknadsmarknaden, som förväntas växa cirka 20% i år. Denna bransch kommer att fortsätta att växa på ett snabbt klipp som varumärkena skiftar från tryck och tv-reklam, vilket direkt gynnar alfabetet.

Ännu är alfabetaktien ner 2% i år av rädsla för ökad offentlig reglering, men det är en förenklad och myopisk synvinkel. Reglering har ofta en uppåtsättning för ledande marknadsledare eftersom den motverkar nya aktörer, som vanligtvis saknar huvudstaden att följa. Det är troligt att reglering skulle gynna alfabetet på lång sikt.

Orsaken Alfabetet är ett decennium långt köp, men har mer att göra med företagets hemliga X-tekniklab. Här, alfabetet huser sin högrisk, högbelöning "moonshot" -projekt med långa banor för tillväxt. Senaste resultaten visar att dessa projekt bär frukt, med tre av dem - Loon, Wing och Malta - väl på väg till att bli oberoende företag. Alfabetet är väl beläget för att växa på kort sikt genom expansionen i digital reklam och på lång sikt via sitt Alphabet X-teknik genombrott.