3 lager jag bara har lagt till i min portfölj

3 lager jag bara har lagt till i min portfölj

Anonim

Det är en sak för mig att sitta här från mitt kontor och skriva om lager jag gillar och tycker inte om. Medan vi på The Motley Feel håller koll på våra rekommendationer över tiden och hur vi utför via CAPS-samtal, går det inte att jämföra med en aktierekommendation som kommer med riktiga pengar bakom det. Företag där vi har investerat är de aktieideer vi bedriver med högsta övertygelse och är mest sannolikt att granska över tiden.

Med detta i åtanke trodde jag att jag skulle dela tre företag som jag nyligen lagt till i min portfölj: enhetligt uthyrningsföretag Cintas

(NASDAQ: CTAS)

, skönhets- och personligvårdsprodukthandeln Estee Lauder Company

(NYSE: EL)

, och den globala marknadstillverkaren Intercontinental Exchange

(NYSE: IS)

. Därför tycker jag att de är stora investeringar och varför de gjorde det i min portfölj.

Fördelen med att fungera i en oåterkallad industri

För mig betyder termen konkurrensfördel att ett företag har en speciell sås som gör sin verksamhet svår att störa. De andra två företagen här, Estee Lauder och Intercontinental Exchange, har mer konventionella konkurrensfördelar med varumärken respektive nätverkseffekten. Cintas har vid de flesta åtgärder inte en traditionell konkurrensfördel, eftersom den huvudsakliga verksamheten är att hyra uniformer till företag och tillhandahålla andra kontor och affärsrelaterade produkter och tjänster. Det har dock en mer oorthodox fördel. Vem vill faktiskt störa den?

Liksom andra blanda företag som avfallshantering och vattenbehandling, finns det inte många människor som skryter i munnen för att komma in på enhetlig hyra, golvvård eller toalettförsörjning. Skam för dem, och ju bättre för Cintas aktieägare. Vad som har gjort Cintas framgångsrikt är att företaget har gjort ett bra jobb att integrera sig i den dagliga verksamheten av företag genom att erbjuda dem tjänster som kanske inte är lämpade att ha på plats (tänk tvätt eller industriell rengöringsutrustning). Detta har dubbelt effekten av att skapa en återkommande intäktsström samt att ge möjligheter att korsa sälja sina andra produkter, såsom toaletter och första hjälpenutrustning. Som den största aktören på denna marknad kan Cintas utnyttja skalfördelar för effektivare leveransvägar och bättre utnyttjande av distributions- och servicecentra. Allt detta översätter till högre marginaler.

Vad som är ännu viktigare från en investerares perspektiv är att Cintas har kunnat vända dessa till synes tråkiga affärslinjer till en fri kassaflödesmaskin som ledningen har brustit till generöst att belöna aktieägare genom åren. Under det senaste årtiondet har Cintas ökat sin utdelning med 244% och minskat sin totala andel med 28%, vilket har översatts till marknadskrossande avkastning.

Förhoppningsvis, någon som letar efter deras nästa stora affärsidé läser inte detta och bestämmer att det vill ta på Cintas, eftersom detta underradarlager har varit en pärla för långsiktiga investerare.

Vem som helst kan se skönheten i detta lager

Jag är nog den sista personen du vill ha råd om när det gäller hud, doft, hår eller andra skönhetsprodukter. Jag behöver emellertid inte veta de dermatologiska fördelarna med jojobaolja för att se ett globalt varumärke kraftverk som har en fantastisk historia om att skapa värdeskapande förvärv och utnyttja sin distribution och marknadsföring kunnig för att skapa otroliga avkastningar för investerare.

Varumärken kan vara en oerhört kraftfull konkurrensfördel på kort sikt som kan leda priserna på råvaruprodukter och generera hög avkastning. Omvänt kan ett stort märke vara mycket svårt att bevara för långsiktig fördel. Tendenser och smaker förändras, och överflödig försäljning av lyxvarumärken kan orsaka ett varumärke för att förlora sin cachet. Det är dock en del av Estee Lauders överklagande. Sviten av varumärken och privata märkesavtal täcker ett brett utbud av priser och personliga smaker som passar ett spektrum av kunder i skönhets- och personligvårdens värld. Genom att vara en seriell förvärvare kan den också återuppliva sina topp-hylla-erbjudanden, eftersom prissättningseffekten eroderar över tiden. Under de senaste tre åren har företaget förvärvat Editions de Parfume Frederic Malle, Kilian, Rodin och Le Labo. Du behöver inte vara en skönhetsexpert för att föreställa sig marginalerna på dessa produkter när du tittar på sina online-försäljningsställen.

Online-försäljningstips på den andra saken Estee Lauder gör exceptionellt bra: säljer sina produkter på rätt ställe. Liksom många av sina kamrater har företaget en närvaro i varuhus, specialbutik och en växande e-handelsplattform, men det investerar också kraftigt i sina egna märkesvaror för brick-and-mortar samt resehandel (tänkande -fria butiker i internationella flygplatser). Denna breda närvaro har gjort det möjligt för Estee Lauder att skaka av den nordamerikanska detaljhandelns apokalyps och efter en ganska imponerande tillväxt under 2017.

En sak som jag är mindre glad över är företagets värdering. Vid varje värdering metriska tänkbara är aktier i Estee Lauder inte billiga. Bolaget kommer att behöva leverera de dubbelsiffriga tillväxträntorna i flera år i rad för att motivera sin 22 gånger EBITDA-multipel, men ledningen har en decennier lång historia för att generera avkastning på eget kapital på 30% eller mer. Så mycket som värderingsinvesteraren i mig stöter på tanken på att betala den typen av premium, är Estee Lauder ett kvalitetsföretag som är värd ett premium på marknaden.

Inte slå marknaden - var marknaden

En av de mest tillförlitliga konkurrensfördelar som en investerare kan bygga en avhandling på är en med höga omkopplingskostnader. Om du har ett företag som gör det ovärderligt dyrt att lämna din produkt eller tjänst, har du förmodligen ett företag som har höga återkommande intäkter och kassaflödesproduktion. Den beskrivningen passar Intercontinental Exchange till en T, och dess roll som global marknadsförare är kanske det bästa exemplet på ett företag med höga omkopplingskostnader.

Det enklaste sättet att beskriva Intercontinental Exchange's - även känd som ICE - Business to People, är att det är företaget som äger New York Stock Exchange. I verkligheten skrattar det dock bara ytan på ICE. Bolaget äger flera börser som New York Stock Exchange globalt samt utbyten av derivatkontrakt - optioner och terminer - allt från energi, jordbruk och finansiella instrument. Vad gör ICE: s valutamarknader så klibbiga för kunderna är att de ger likviditet (stora mängder köpare och säljare) och öppenhet (snabb och tillförlitlig data för prissättning). I gengäld tar ICE en minskning av varje transaktion. Dessutom kan företaget sälja alla de värdefulla utbytesuppgifterna till handlare.

Här är kicker för investerare: Det är en extremt hög marginal verksamhet som genererar gobs av fria kassaflöden för att belöna aktieägarna. I 2017 hade ICE en rörelsemarginal på 51% och en 29% fri kassaflödesmarginal (fria kassaflöde dividerat med intäkter). Alla dessa pengar har gjort det möjligt för företaget att göra en massa förvärv samt att lämna en hälsosam del av kontanter till sina investerare genom utdelning och återköp av aktier.

Inget företag är odödligt, men omställningskostnaderna i den här är enorma (tänk ett företag som byter från NYSE till Chicago Stock Exchange. Åh vänta, det äger ICE också). Det gör ICE: s affärer otroligt svårt att störa och en investering som jag tror kommer att betala över lång sikt.