De 3 bestånden på MFM-lagets radar denna vecka

De 3 bestånden på MFM-lagets radar denna vecka

Anonim

I det här segmentet av Motley Money podcast frågar värd Chris Hill Millions Dollar Portfolio's Jason Moser och Matt Argersinger och Total Income Ron Gross om de företag som de har sina ögon på den här veckan och varför: genterapi hoppande Sangamo Therapeutics

(NASDAQ: SGMO)

; husdjurs hälso-specialist Idexx Laboratories

(NASDAQ: IDXX)

, och industriell REIT Stag Industrial

(NYSE: STAG)

.

Ett fullständigt transkript följer videon.

Den här videon spelades in den 17 november 2017.

Chris Hill: Låt oss komma till lagren på vår radar. Vår man bakom glaset, Steve Broido, kommer att slå dig med en fråga. Ron Gross, du är först upp. Vad tittar du på den här veckan?

Ron Gross: Stevey, häng på din hatt här, redo? Sangamo Technologies, SGMO, en biotek som fokuserar på genterapi, som en dag tillåter läkare att göra förändringar i DNA för att bota tidigare obotliga sjukdomar. Förra veckan försökte de för första gången tekniken hos en mänsklig patient för att försöka bota Hunters sjukdom. Vi måste se om det blir framgångsrikt eller inte. Självklart ett mycket riskabelt lager. Många företag utforskar genterapier och det finns många olika sätt att göra förändringar i DNA. Om du är som jag och du vill delta i denna typ av investering, kanske du vill ta en korgstrategi och köpa mer än en.

Matt Argersinger: Ron pratar biotechs!

Hill: Jag är bedövad.

Gross: Jag är aktieägare i detta företag.

Jason Moser: Någon bytte ut Ron Gross för David Gardner när vi inte letade.

Argersinger: Ja, vem är den här killen?

Hill: Steve Broido, fråga om Sangamo Technologies?

Steve Broido: När jag hör "väntar på FDA-godkännande" vill jag springa för dörren, för det verkar som så många företag väntar bara på det kritiska FDA-godkännandet, och då blir allt bra. Ska jag tänka annorlunda, Ron?

Gross: Nej, du har rätt. Det är därför biotech är så riskabelt. Du måste se till att de har pengar för att lyckas och stanna länge. Och därför förespråkar jag en korgstrategi. Köp ett gäng av dessa.

Hill: Jason Moser, vad tittar du på?

Moser: Killar, jag älskar mina hundar, det är därför jag går med Idexx Laboratories den här veckan, ticker är IDXX. Deras främsta fokus ligger på den amerikanska husdjursdiagnostikmarknaden, fokuserar främst på följeslagna djur, främst så katter och hundar. Vi känner alla till marknadsutvecklingen där. De har en mycket attraktiv rakblad- och bladmodell där de får sin utrustning i veterinärkontor runt om i landet och sedan säljer förbrukningsmaterial som går med den utrustningen. De har cirka 70% av marknaden idag och en stor investering i att växa sitt direkta säljteam med fokus på högre servicenivåer för att konkurrera med Mars, som äger bland annat VCA, Andec och Banfield. Enligt min veterinär arbetar dessa investeringar. Han är en Idexx-kund och verkar vara mycket nöjd med tjänsten. Vi har det på klockan i MDP, och väntar bara på rätt pris.

Hill: Steve, fråga om Idexx Labs?

Broido: Finns det ett tydligt slips med en försäkringsleverantör? Så köper du försäkring innan någon testning blir klar, så du vet att du är täckt?

Moser: Nej, och det är verkligen den attraktiva delen om den här marknaden. Pet care-verksamheten är verkligen en kontantaffär. Det finns djurförsäkringsplaner, men de kretsar kring katastrofala händelser. Allmän hälsa och välbefinnande hos ditt djur, det är bara en kontorsaffär.

Hill: Matt Argersinger, vad tittar du på?

Argersinger: Jag tittar på STAG Industrial, ticker är STAG. Jag lägger till den i vår klocklista i Million Dollar Portfolio. STAG är ett fastighetsinvesteringsförtroende. Det äger mer än 300 fastigheter, främst lager, distributionscentraler, lätta industribyggnader. Du är snäll och ser var jag går här. Om du letar efter e-handelsutvecklingen och du är orolig för det skiftande detaljhandeln, är det här ett sätt att satsa på tillväxten av omni-kanalfördelning. Jag tycker att det är ett bra litet företag. Du får också en utdelning på 5%.

Hill: Steve?

Broido: Kommer den utdelningen att gå upp eller ner nästa år?

Argersinger: Åh, det går upp. Det går upp, Steve.

Hill: STAG Industrial, Idexx Labs, Sangamo Technologies. Tre företag som egentligen inte är hushållsnamn, Steve. Vad tror du?

Broido: Jag gillar mig några utdelningar, jag går STAG.