3 lager som kan dubbla dina pengar

3 lager som kan dubbla dina pengar

Anonim

Det är inte så svårt att fördubbla dina pengar om du är tålmodig. Om du hade sjunkit pengar till en ETF som spårar S & P 500 i början av 2013 skulle du redan ha fullgjort denna prestation utan att riskera mycket i processen.

Att utveckla nya droger för att behandla allvarliga sjukdomar kan leda till överdriven rikedom och förluster. Dessa tre biotekniklager skulle kunna fördubbla otåliga investerares pengar i den inte så avlägsna framtiden om dessa investerare inte har något emot att acceptera en stor risk. Så här kommer dessa tre spännande läkemedelsföretagare att försöka få det att hända för sina aktieägare.

Galectin Therapeutics, Inc .: NASH underdog

Galectin Therapeutics "

(NASDAQ: GALT)

har en ny läkemedelskandidat som misslyckades med att träffa sitt huvudmål i en klinisk studie, men det krossade genom en oväntad som ser så bra ut. Galectins kryptiskt benämnda kandidat, GR-MD-02, reducerade signifikant halsblocken som ofta utvecklas hos patienter med cirros som orsakats av icke-alkoholisk stomathepatit (NASH) under en mellanstadieförsök.

Cirrhosis-skadade lever tenderar att skjuta upp venöst tryck på ett sätt som leder till smärtsamma blåsor, kallad esofageal varices. Bland 107 patienter behandlade med GR-MD-02 utvecklades bara en ny variant. Däremot utvecklade sex patienter i den 54-patienta placebogruppen nya varianter.

Tyvärr har Galectin visat sig bevisa att dess kandidat kan minska patienternas hepatiska venous tryckgradient (HVPG). Undersökare mätt en HVPG-skillnad, men det var inte tillräckligt stark för att anses vara statistiskt signifikant.

Efter att ha träffat FDA beslutade Galectin att inleda en pivotal försök med två primära ändpunkter och välj sedan en sannolikhet att lyckas efter en interimsbedömning. Sätt mildt, att ändra ditt primära ändpunkt i mitten av en klinisk prövning är frowned upon.

Medan den dubbla primära ändpunkten är oroande finns det cirka 260 000 patienter med NASH-cirros i USA och EU utan esofagusvaror som skulle vilja hindra dem från att bildas. Om GR-MD-02 inte kan bli den första behandlingen med NASH-skrumpor, kan det ha en blygsam framtid som helt enkelt hindrar de associerade blåsorna.

Just nu är Galectin Therapeutics tillräckligt liten för att investerare kan fördubbla sina pengar om företaget kan börja registrera blygsam försäljning av läkemedel under de kommande åren. Bolagets marknadsandel är endast 205 miljoner USD till de senaste priserna och biotekniklagren tenderar att handla i mitten av ensiffrig multiplar av sin totala årliga försäljning.

Geron Corporation: Letar efter engagemang

Geron Corporation

(NASDAQ: GERN)

försöker få sin enda kandidat upptagen av sin stora pharma-partner, Johnson & Johnson

(NYSE: JNJ)

. Just nu delar samarbetspartnerna kostnader för utveckling av en experimentell blodcancerbehandling som heter imetelstat, som har ett något rutigt förflutet. Investerare som är villiga att acceptera en stor risk kan se detta lager dubbelt om stjärnans topplinje resultat från IMbark-försöket övertygar J & J att hämta fliken för större, dyrare, pivotala studier.

Med hjälp av ett avstängningsdatum i april undersöker utredarna en övergripande överlevnadsförmån bland myelofibrosepatienter som behandlas med imetelstat. Om de hittar en verkar en lönsam affär med världens största sjukvårdsföretag överhängande. Just nu är dessa patienters behandlingsalternativ begränsat till Jakafi, som raked i 1, 1 miljarder dollar förra året.

Progenics Pharmaceuticals, Inc .: Lättryck

Progenics Pharmaceuticals, Inc.

(NASDAQ: PGNX)

väntar ivrigt på ett beslut om godkännande som FDA förväntas lämna upp i slutet av juli. Investerare är lite nervösa eftersom byrån försenade Azedras beslut tidigare i år för att möjliggöra en sen tillägg av viss icke-kritisk information.

Om godkänd skulle Azedra bli den första tillgängliga behandlingen för två sällsynta former av cancer som påverkar binjurarna och orsakar ofta högt blodtryck. Under en försök som grundar sig på Azedras ansökan kunde patienterna kontrollera blodtrycket med mindre hjälp från andra droger. Viktigare är att patienter som behandlades med två doser överlevde mer än dubbelt så lång som de som fick en enstaka dos.

Just nu har Progenics en blygsam marknadsandel på 558 miljoner dollar som skulle kunna fördubblas om Azedra så småningom blir standardvård för patienter med feokromocytom och paragangliom. Om det är godkänt kan det ta tid att få popularitet, vilket Progenics har gott om.

Varför den här är min favorit

Geron och Galectin skulle kunna fördubblas, men de kan också bli pounded flat om deras ledande kandidater lider några missöden. Progenika kan dock bero på en blygsam inkomstströmm från Relistor, plus det har ett prostatacancerbildningsmedel in i senstegsutveckling. Relistor är ett läkemedel för opioidinducerad förstoppning som inte exakt gör slutar mötas för Progenics, men det har begränsat företagets förluster till 48 miljoner dollar under det gångna året.

Progenics slutade mars med cirka 87 miljoner dollar i kontanter, och Azedra siktar på en liten men motiverad befolkning. Om den här lilla biotekniken behöver knacka på investerare för mer kapital för att starta den framgångsrikt, kommer det förmodligen inte att behöva mycket.

Populära Inlägg

Rekommenderas