3 bestånd som känns som Disney år 1957

3 bestånd som känns som Disney år 1957

Anonim

Dagens Walt Disney Company är ett multimediekraftverk som är känt över hela världen för sina ikoniska karaktärer och skatter av intellektuell egendom. Inte så tillbaka 1957, när det just började formulera strukturen som skulle positionera företaget att dominera underhållningsindustrin under de kommande årtiondena.

Frågan är: Finns det andra företag där ute som placerar sig så att de kommer att betala för investerare långt in i framtiden?

Med det i åtanke frågade vi tre Motley-investerare att välja de bästa företagen som påminner dem om Disney i början av 60-åriga vinnande strejken. De erbjöd övertygande argument för Axon Enterprise, Inc.

(NASDAQ: AAXN)

, Shopify

(NYSE: SHOP)

, och Sprouts Farmers Market, Inc.

(NASDAQ: SFM)

.

En fantastisk utveckling

Rich Duprey (Axon Enterprise): Dagens Disney är ett mammut underhållningskomplex, som sammanför film, tv-program och temaparker, men 1957 började ett sådant mångfacetterat företag bara uppfylla löftet som alla tentaklar höll. På liknande sätt börjar Axon Enterprise bara att inse de många möjligheter som är förknippade med sin trekantiga attack av stunpistoler, kroppskameror och bevishanteringsprogram.

Axons grund är dess Taser-ledda elektriska vapen, den allestädes närvarande mindre än dödliga kraften som finns i nästan alla större polisavdelningar och i tusentals mindre avdelningar. Men nu går det framåt genom kroppskameramarknaden, särskilt med förvärvet av rivaliserande VieVu, och den tätade Evidence.com databas för bevishantering.

Kroppskameror och mjukvaruhantering är Axons framtid, trots att de bara står för 37% av de totala intäkterna för närvarande, vilket var resultatet av en ökning med 66% i kvartalet jämfört med 10% tillväxten i Taser-försäljningen. Programvaru- och sensorsegmentet kommer snart att bli den dominerande strömmen inom en snar framtid.

Med förvärvet av VieVu kommer Axon att äga 80% av alla storstadspolisavdelningskamerakontrakt, och kommer att vara i ett mycket starkare läge för att få den handfulla som återstår. Och det är programvarans sida som kommer att visa sig vara klibbigast, eftersom en gång en avdelning sätts in på nätet för att ha sina bevis styrda av Axon blir det svårt att dra sig ur det.

Axon Enterprise-lager kommer inte billigt, men det är kanske värt det eftersom det nu äger både body cam och stun gun field. Kroppskammar är fortfarande en enorm tillväxtindustri utanför de stora avdelningarna som redan har erövrats, och med de två största namnen under sitt paraply är det nu en titan i det sätt som Disney dominerade marknaden tillbaka på dagen.

Serverar alla aspekter av e-handelsförsäljningen

Danny Vena (Shopify): En av Disneys definierande egenskaper 1957 var företagets plan att skapa ett sammankopplat bibliotek med tecken som skulle kunna utnyttjas på flera olika medier, vilket gör det mer värdefullt än summan av dess delar.

Letar du efter en liknande situation utanför underhållningsbranschen slog jag omedelbart på e-handelsfacilitär Shopify. Företaget började som en plattform som utformades för att göra det lätt för små och medelstora företag att skörda fördelarna med försäljningen av webbplatser. Shopify levererar 100 olika färdiga mallar och över 2.300 appar som kan kombineras för att skapa en anpassad webbplats och användarupplevelse för alla onlinebutiker.

Företaget har blivit mycket framgångsrikt genom att uppmuntra nästa generations entreprenörer att ansluta sig till e-handelsrevolutionen, men Shopify slutade inte där och erbjuder en växande lista över sammankopplade tjänster som förenklar nästan alla aspekter av den digitala försäljningsupplevelsen.

Shopify tillåter företag att acceptera och bearbeta kreditkort och är kopplat till alla större betalningsoperatörer. Det erbjuder också rabatterade fraktpriser för högvolym användare och är integrerad med de största tredjeparts logistiktjänsterna. Plattformen kan acceptera och spåra beställningar och förenkla försäljningen över en mängd försäljningskanaler, inklusive sociala medier, marknadsplats, tegelsten och mobil. Det erbjuder också rörelsekapitallån säkerställda genom löpande försäljning.

Det är svårt att argumentera med företagets framgång, med nu ståtar med mer än 609 000 köpmän och räknar i 175 länder världen över. Vissa köpmän har blivit så framgångsrika med Shopify att det var nödvändigt att expandera exklusivt för att betjäna behoven hos företagsnivåoperationer. Frukterna av det arbetet, Shopify Plus, är nu en av de snabbast växande fasetterna i företagets verksamhet.

Samtidigt som Shopifes tillväxt har avtagit något från den senaste breakneck-takten, levererade den fortfarande 68% omsättningstillväxt och 64% bruttoproduktvolym (GMV) under det senaste kvartalet. Det är viktigt att notera att företaget ännu inte är lönsamt på grund av den fortsatta internationella expansionen, men det är bara en fråga om tid.

Denna kombination av online-försäljningsplattform, integrerad betalning och frakt, multikanalfunktion och växande exklusiv kapacitet, Shopify kan bara vara Disney i e-handel.

En framtida stormarknad

Tim Green (Sprouts Farmers Market): Försäljningen i amerikanska livsmedelsbutiker uppgick till nästan 700 miljarder dollar år 2017. Sprouts Farmers Market, en kedja på cirka 300 butiker mestadels i södra och västra USA, genererade bara 4, 7 miljarder kronor förra året. Med planer på att bygga cirka 30 nya butiker årligen, har Sprouts utrymme att växa under de kommande åren.

Vad är Sprouts? Picture Whole Foods, men med priser som inte gör dig öppet gråt. Spirar "småformatbutiker sätta produkter, bulkmat och köttfront och centrum. Företaget bär inte många nationella märkesvaror, i stället fokuserar på högre kvalitet, naturliga och ekologiska produkter. Det säljer också en hel rad privata märkesvaror.

Jag gör det mesta av min familjs inköp på Sprouts. Priserna på råvaror och kött är bättre än till och med traditionella stormarknader, och kvaliteten är toppklassig. Jag tror att företaget har en ljus framtid, men det är viktigt att komma ihåg att livsmedelsaffären är brutal. Spiraler sätter upp fasta försäljningsnummer, med 2, 7% jämförbar försäljningstillväxt under första kvartalet och 14% total försäljningstillväxt tack vare nya butiker. Det skär också sin helårsförsäljningsguide tidigare i månaden. Med livsmedelsaffärer som växlar på nätet, kommer konkurrensen bara att bli hårdare.

Även om Spiror kan vara i en mycket svår affär, skiljer sig den från små butiker, högkvalitativa produkter och låga priser. Jag tror att företaget har mycket potential.