3 aktier som blev $ 7 000 till $ 28 000

3 aktier som blev $ 7 000 till $ 28 000

Anonim

Investerare nådde bara ett starkt år under vilket S & P 500 ökade med cirka 19%. Några enskilda bestånd gjordes mycket bättre än det, loggar vinster på 80% eller mer.

Zooma ut till en bredare tidsram, och dessa avkastningar blir mycket mer attraktiva. Sedan början av 2013 har S & P 500 ökat med 89%, men många aktier har stigit av multiplar av den siffran. Nedan ser vi närmare tre företag, Best Buy

(NYSE: BBY)

Dominos Pizza

(NYSE: DPZ)

, och Vail Resorts

(NYSE: MTN)

, som ökade med 300% eller mer under de senaste fem åren.

Bästa Köp - Upp 407%

Bästsäljaktierna slog i 2012 och 2013 efter att det började bokföra nettoförluster eftersom försäljningsutvecklingen blev negativ. Investerare blev oroade över så kallad "showrooming", en trend som hotade att sätta konsumentelektronikhandlare upp som en demonstration där kunderna skulle prova produkter - innan de slutligen köpte dem till ett billigare pris från online-konkurrenter.

Sakerna spredde inte ut på det sättet. Under ledning av turnaround-specialist Hubert Joly stabiliserades försäljningen tack vare framgångsrika initiativ, som ett aggressivt tryck i mobiltelefoner och hushållsapparater. Detta bidrog till att öka Best Buys topplinje, och företaget gjorde också goda framsteg när det gäller att effektivisera sin verksamhet. Lönsamheten har nu stigit med mer än en hel procentenhet, till 4, 7% av försäljningen.

Joly och hans team är på väg att lägga sitt bästa år av försäljningstillväxt på nästan ett decennium, vilket skulle hjälpa återförsäljaren att ta ett stort steg mot sitt 2021 års vinstmål på upp till $ 5 per aktie - upp från $ 3, 81 per aktie i finansiell 2017.

Domino Pizza - Upp 357%

Domino's Pizza tjänade sitt ögonblick återvänder det svåra sättet - genom att ständigt stjäla marknadsandelar från rivaler. Den ledande pizzaleverantörskedjan meddelade en ökande försäljningstillväxt de senaste åren, däribland en 10% -förening i 2016 och en ökning med 12% år 2015. Konkurrenterna, inklusive Papa Johns och Yum Brands Pizza Hut, kom inte nära Det resulterar, så Domino har kunnat befästa sin hållkraft på branschen. Den svarade för 27% av alla utgifter för pizza-leverans i USA i fjol, en ökning från 19% 2007.

Bolagets nästa tillväxtfas kommer sannolikt att vara starkt beroende av internationella marknader, speciellt nu att Rich Allison, som har ledt upp det programmet sedan 2011, övertar koncernchefen i mitten av 2018. Domino har långt mindre varumärkesigenkänning i många av dessa geografiska områden. Men dess lätta driftmodell och beprövade e-handelsförmåga borde tjäna pizza-kedjan bra, eftersom den syftar till att utöka sin fenomenala globala tillväxtstreak.

Vail Resorts - Upp 328%

Vail Resorts stock har blivit brand sedan 2014, som en rad stora förvärv gjorde denna regionala resvägsoperatör till en global industristyrka. Börja med Park City Mountain Resort i september 2014, följt av Perisher i juni 2015, och senast med Whistler Blackcomb i oktober 2016, har Vails bas av skidfjällen utvidgats till ett mer varierat geografiskt fotavtryck som inkluderar Kanada och Australien. Det nya utrymmet gör underverk för verksamheten, med skidbesök över 12 miljoner i budget 2017 - upp från 7 miljoner bara fem år tidigare.

Vail vänder nu sitt fokus mot att få så mycket värde det kan från dessa egenskaper. Förvaltningen uppgraderar skidliftar över sina Colorado resorts i 2018 och lägger till en högteknologisk gondol på Whistler Blackcomb. Dessa dyra förbättringar representerar företagets bästa möjligheter att vinna affärer borta från konkurrenskraftiga orter över tiden, oavsett hur väderförhållandena kan påverka resultatet under ett visst år.

Som finansiell litteratur varnar är tidigare avkastning ingen garanti för framtida resultat. Ändå har dessa företag visat en kraftfull blandning av konkurrensfördelar, inklusive djärva, men effektiva, operativa strategier som rivaler inte kan matcha. Investerare kommer sannolikt att fortsätta att svara på den framgången genom att värdera aktier som Vail, Domino och Best Buy på premium till kamrater.