3 lager för Warren Buffett Fläktar

3 lager för Warren Buffett Fläktar

Anonim

På listan över de största investerarna hela tiden är Berkshire Hathaway, VD Warren Buffett, högst uppe. Buffett fokuserar på att köpa och investera i företag med varaktiga konkurrensfördelar och betala rimliga priser, har förvandlat Berkshire till det mammutföretag som det är idag.

Många hävdar att följa Buffetts tillvägagångssätt, men det finns bara en Warren Buffett. Fortfarande, om du vill investera i aktier som är uppe Buffetts gränd, har tre av våra dumma investerare några idéer. Därför bör Buffett fans överväga Amazon.com

(NASDAQ: AMZN)

, The Kraft Heinz Company

(NASDAQ: KHC)

, och Phillips 66

(NYSE: PSX)

.

En investering i allt, överallt

Rich Duprey (Amazon.com): Det var en tid då Warren Buffett inte skulle ha investerat i ett tekniskt lager eftersom han, som han sa, inte förstod dem. Men det var länge sedan, och idag äger han flera. Faktum är att Apple nu är hans enskilt största innehav - varför Amazon.com skulle göra ett utmärkt tillskott till Buffetts portfölj.

För det första, eftersom Amazonas Jeff Bezos nu äger The Washington Post, har Buffett haft gott om möjligheter att känna till och förstå mannen bakom e-handelsgiganten. För det andra arbetar Buffett också med Bezos och JPMorgan Chase på ett hälsoinitiativ. Det finns ingen anledning att inte äga sitt lager, eftersom Buffetts ekonomiska samspel är alltmer sammanflätade med Bezos och Amazon.

Buffett brukade äga Walmart- aktier tills han lossade sina aktier förra året. Utan tvekan köpte han investeringen på grund av detaljhandelens kunskap om ekonomin. Jo, Amazon.com har nu samma effekt på detaljhandel och ekonomi, och när mer shopping går online, blir Amazon den faktiska detaljhandelskällan. Att handla görs över en dator bör inte avskräcka Buffett från att äga den.

Men viktigare är att Amazons tillväxtutsikter ständigt sträcker sig utåt. Från e-handel och dagligvaror till Amazon Web Services och snart sin egen trucking och logistik verksamhet, har Amazon sina känslor överallt. Det finns också streaming-filmer och musiktjänster, där det går till innehållsskapande och det ovan nämnda hälsovårdsinitiativet.

Eftersom det knappast finns ett område i ditt dagliga liv där du kanske inte kommer i kontakt med Amazon.com, gör det nästan en miniportfölj i ett enda lager. Warren Buffett gillar företag som har bred räckvidd i konsumentens liv. Amazon.com erbjuder det i spader.

Buffett satsar på mat

Tim Green (The Kraft Heinz Company): En av Berkshire Hathaway största positioner är dess 22 miljarder dollar i matjätten Kraft Heinz, som bildades av fusionen mellan Kraft och Heinz 2015. Buffetts kärlek till starka varumärken framgår här. Företaget äger en stabil varumärke, bland annat Oscar Mayer, Philadelphia, Plantare, Maxwell House och många fler.

Det är de mycket märken som har den berörda marknaden. Aktierna i Kraft Heinz svävar nära deras 52 veckors låga, ner nästan 30% under det gångna året. De flesta av Kraft Heinz varumärken är inte tilltalande för dem som letar efter naturliga, organiska eller premiumalternativ, och upstart varumärken är vinnande andel som ett resultat. På ketchupmarknaden är Unilevers Sir Kensington varumärke till exempel på väg. Och Kraft Heinz förlorade grill-sås kronan till Sweet Baby Ray för länge sedan.

Ändå bör Kraft Heinz varumärkesstabilitet inte ignoreras. Detta är ett företag med 26 miljarder dollar av årlig intäkt och rörelsemarginal i bollområdet på 25%. Kraft Heinz är extremt lönsam, och det kan göra förvärv och lansera nya varumärken för att stärka sin portfölj. Aktien ger också cirka 3, 7%, vilket ger patientinvesterare en fin kvartalsbetalningsdag, eftersom de väntar på att företaget återvänder till meningsfull tillväxt.

Kraft Heinz har lite arbete att göra när det strider mot upstart varumärken, men Buffetts stora satsning borde ge investerare lite förtroende för företaget.

Trots den senaste försäljningen älskar Buffett fortfarande denna raffineringslager

Matt DiLallo (Phillips 66): Förra månaden meddelade oljeraffineringskrigare Phillips 66 att den hade kommit överens om att köpa tillbaka 3, 3 miljarder dollar av sitt lager. Säljaren var ingen annan än Warren Buffetts Berkshire Hathaway.

Medan vissa kanske tror att försäljningen tyder på att han inte längre tror på företagets framtid, så är det inte alls. I stället sa Buffett att "denna transaktion var enbart motiverad av vår önskan om att eliminera de lagstadgade kraven som följer med ägarnivåer över 10%" och tillade: "Vi är en av Phillips 66 största aktieägare och planerar att fortsätta hålla aktierna för långsiktigt." Faktum är att Berkshire för närvarande innehar 9, 8% av Phillips 66s utestående aktier, vilket gör det till ett topp 10-bolag. http://investor.phillips66.com/financial-information/news-releases/news-release-details/2018/Phillips-66-and-Berkshire-Hathaway-Announce-Share-Repurchase-Agreement/default.aspx och https: //www.cnbc.com/berkshire-hathaway-portfolio/

Anledningen till att Buffett planerar att fortsätta att hålla på lång sikt är att "Phillips 66 är ett bra företag med en diversifierad nedströmsportfölj och ett starkt ledningsgrupp." Denna diversifiering sätter företaget bortsett från dess raffineringskompisar eftersom, förutom att driva ett ledande raffineringsföretag, har Phillips 66 en andel i ett stort joint venture-företag och kontrollerar en snabbväxande energiförsörjning. Dessa enheter förbättrar stabiliteten i bolagets kassaflöde, vilket ger pengar till investeringar i tillväxtprojekt och ger tillbaka investerare varje år genom återköp av aktier och en växande utdelning. Den aktieägarefokuserade strategin har betalat för Phillips 66, vilket har genererat en totalavkastning på nästan 250% sedan den publicerades 2012, mot bara 125% från S & P 500 . Med tanke på den stora insatsen som han fortfarande har, tror Buffett Phillips 66 kan fortsätta att överträffa, vilket gör det till ett utmärkt lager för sina fans.