3 Takeaways från Dave & Buster konferenssamtal

3 Takeaways från Dave & Buster konferenssamtal

Anonim

Dave & Buster s

(NASDAQ: PLAY)

Resultatet av resultatet förra veckan innehöll endast de svagaste tecknen på ett slut på restaurangkedjans senaste kamp. Försäljningen på befintliga platser fortsatte att krympa, eftersom konkurrensen pantsades av kunder på både underhållning och livsmedelssidor av verksamheten. Ändå lyckades företaget få några uppmuntrande vinnningar när man meddelade en stor förändring i ledningsgruppen.

Nedan följer några höjdpunkter från konferenssamtalet som VD Steve King och hans verkställande team höll med Wall Street-analytiker att sätta de nedslående trenderna ihop med deras långsiktiga tillväxtmål (alla citat är kung).

Skälig försäljningstillväxt

Jämförbar butikshandel på kalenderbasis minskade med 4, 9% jämfört med förra perioden, en liten förbättring av utvecklingen under första kvartalet, men klart inte var vi ville vara.

Dave & Busters försäljningsutveckling var svag och intäkterna på befintliga platser sjönk med 5% för att markera en blygsam förbättring jämfört med kvartalet på 6%. Som det var fallet i fjärde kvartalet minskade kundtrafiken bredvid. Försäljningen minskade 4% i nöjessegmentet, minskade med 7% med avseende på mat och sjönk 5% i baren. Chefer citerade aggressiv konkurrens som en viktig orsak till bristerna.

Bra butik ekonomi

Våra nya butiker fortsätter att generera mycket starka kontantavkastning, även efter att ha beaktat försäljningspåverkan på det befintliga systemet.

Kedjan öppnade sex nya platser under perioden för att markera sin mest aggressiva expansionstakten än. Den siffran inkluderar företagets första mindreformatsaffär som bara är 17 000 kvadratmeter, eller ungefär hälften av storleken på sina normala platser.

Ledningen sa att de var nöjda med de ursprungliga försäljningsvolymerna i dessa butiker, och inget om de senaste lanseringen har orsakat en nedgradering i Dave & Busters bredare tillväxtmöjligheter. Chefer tror fortfarande att marknaden kommer att stödja så många som 250 platser i USA och Kanada, däribland mellan 20 och 40 småformatbutiker, upp från 112 idag.

Rebound planen

Vi behöver leverera nytt spelinnehåll, matförbättringar, snabbare service och effektivt kommunicera dessa värdeförbättringar till våra gäster.

Ledningen skisserade flera strategier för att förbättra försäljningen på befintliga platser. Dessa inkluderar en enklare matmeny med snabbare service och högre kvalitet burger, kyckling och biffprodukter. Underhållningsavdelningen ska se en hiss från Dave & Busters push till virtuella verklighetsspel, bland annat med exklusiva titlar som Jurassic World VR Expedition.

Och på marknadsföringssidan tror chefer att de har underutnyttjat digitala medier, så ett skifte mot den kanalen kan hjälpa kedjan att bättre kommunicera sitt värde till potentiella kunder.

Dessa initiativ kommer inte troligen att vända saker snabbt till företaget. I själva verket bekräftade Dave & Buster en helårsåtgärd som kräver ett andra rakt år med minskande försäljning på befintliga platser och ungefär nolltillväxt i justerat resultat. "Vi anser 2018 vara ett år av omkalibrering, eftersom vi lägger grunden för att utveckla varumärket", förklarade King.

Wall Street skickade fortfarande beståndet högre som svar på resultatmeddelandet. Men det rallyt troligt hade mer att göra med nyheter om att kung är på pension och att CFO Brian Jenkins kommer att ta över VD-positionen i början av augusti. Ledarskapsändringen erbjuder en möjlighet för Dave & Buster att göra mer aggressiva förändringar som kan befria sig från en hård sträcka som ingår i tre på varandra följande år av förvärrade jämförbara butiksförsäljningstrender.