3 Takeaways från Shake Shacks resultatrapport

3 Takeaways från Shake Shacks resultatrapport

Anonim

Shake Shack

(NYSE: SHAK)

aktier har fallit mer än 10% sedan förra veckans resultatrapport.

För första gången misslyckades bolaget med att slå resultatuppskattningar och matchade förväntningarna med en vinst på $ 0, 09 per aktie. Marknaden blev också underväldigad av bolagets intäktsprognos för 2017, då Shake Shack krävde 349 miljoner dollar till 353 miljoner dollar eller en ökning med 31%. Analytiker hade krävt intäkter på 356, 5 miljoner dollar.

Annanstans sjönk försäljningen med samma butik 1, 6%, även om trafiken föll, som den nyligen har haft i mycket av restaurangbranschen. Även om resultaten motiverar försäljningen, finns det mer bakom rubriknumren för investerare att fokusera på.

1. Resultatutvecklingen saktar

Inte bara var det senaste kvartalet det första där Shake Shack inte slog resultatuppskattningar, det markerade också den långsammaste resultatutveckling som bolaget har sett. Justerad nettoresultat ökade bara 11, 6% under det senaste kvartalet, trots att intäkterna ökade med 43, 5%, vilket accelererar från tidigare på året på grund av en ökning av butikens öppningar. Arbetskostnaderna sjönk under tiden 53, 6%.

Dessa öppningar vägde på bottenlinjen som Shake Shack bemannar sina nya butiker för att se till att de klarar av kundernas efterfrågan. VD Randy Garutti förklarade på resultatet av de 20 Shacks som företaget öppnade förra året, 13 öppnade under andra halvåret och att dess restauranger tenderar att bära högre arbetskostnader för de första sex till tolv månaderna.

Bolagets löneökning vid årets början åtgick också till intäkter, samt ökade medicinska fordringar och investeringar i utbildnings- och arbetskostnader i samband med lanseringen av den nya appen.

Högre arbetskraftskostnader förväntas fortsätta till 2017 då bolaget lägger till nya chefer. Det kräver en driftsnivå på restaurangnivå på 26, 5-27, 5%, från 28, 3% i år, men det bör stabiliseras och sannolikt expandera i framtiden, eftersom Shake Shacks nya butikstillväxt mättar.

2. Fastighetsledningen är fortsatt stark

I sin tvååriga historia som ett börsföretag har Shake Shack upprepade gånger tagit upp baren för sin egen expansion. Företaget gjorde det igen i den senaste rapporten, och efterlyste ett tillägg av 22-23 företagsstyrda butiker, uppifrån tidigare vägledning av 21-22 butiker och från 20 butiker. På en bas av 64 företagsägda restauranger, vilket motsvarar en ökning av butikstalet på 35%.

Under det gångna året öppnade företaget fyra Shacks i Los Angeles-området, som har lockat folkmassor och blivit stora volymer, vilket bevisar varumärkets förmåga att utmana In-and-Out och lyckas på den konkurrensutsatta marknaden där snabbmat var uppfanns.

Ser fram till det aktuella året, sade Garutti, "Vi är mer hausse än någonsin om de vita rymdmöjligheterna som finns framåt för Shake Shack på denna marknad." Företaget planerar att öppna fler Shacks i LA-området i år och gå in i San Diego-marknaden. Hittills i år har företaget öppnat restauranger i Darien, Connecticut och downtown Detroit förutom sin fjärde plats i LA-området. Bland de nya marknaderna som företaget planerar att komma in i år är St. Louis, Lexington och Denver, liksom San Diego. Internationellt förväntar man sig att lägga till 11 licensierade platser.

Med snabb expansion, massor av nya marknader att komma in och stark prestanda på nya platser, ser företaget ut att vara bra på väg för att nå sitt mål om 450 inhemska företagsopererade platser.

3. Aggressivt går efter mobila order

Följande steg i Starbucks

(NASDAQ: SBUX)

, vars mobil Order & Pay-app har visat sig vara populär - så mycket så att företaget har klagat över att den alltför stora efterfrågan har varit för mycket för att hantera - Shake Shack presenterade sin egen mobilapp för ett liknande syfte förra året, testa den på en butik innan den snabbt växer den rikstäckande under fjärde kvartalet.

I februari erbjöd företaget en reklamfri burger för alla som hämtade appen den månaden. Som ett resultat gav företaget bort 90 000 hamburgare och sa att appen hämtades 200 000 gånger sedan starten. Redan 25% av användarna har blivit upprepade användare.

Ett antal restauranger har lanserat mobilappar och började leverera på senare tid när trafiken har fallit, men Shake Shack kan ha en bättre möjlighet än andra eftersom dess kundbas mer liknar Starbucks än andra kedjor. Liksom Starbucks erbjuder företaget en prisvärd lyx och tenderar att tillgodose en exklusiv kundkrets som ofta är på språng.

Garutti sa att appen var ute till en "otrolig start" och tillade: "Det är bara en del av vår långsiktiga strategi att träffa våra gäster när och var de är."

Medan en långsammare vinsttillväxt kan väga på Shake Shack-aktien på kort sikt fortsätter företaget att göra kunniga investeringar i sin långsiktiga tillväxt, både fysisk och digital, och den bör växa till dess värdering de närmaste åren.