3 Things Broadcoms Management vill du veta

3 Things Broadcoms Management vill du veta

Anonim

Broadcom

(NASDAQ: AVGO)

rapporterade solida resultat för tredje kvartalet 2017 förra veckan, med en intäktshoppning på 17% året innan till 4, 47 miljarder kronor och vinsten per aktie (EPS) höjde 42% jämfört med kvartalet. Företaget tillverkar halvledare för en rad trådbundna, trådlösa, företagsystem och andra enheter och många investerare har gillat företaget eftersom det är en nyckel Apple

(NASDAQ: AAPL)

leverantör och är allmänt trodde att tillhandahålla radiofrekvens (RF) chips och trådlösa laddningsfunktioner i Apples kommande iPhone 8.

För att bättre förstå bolagets resultat för tredje kvartalet och vad investerarna kan förvänta sig i efterföljande kvartaler, låt oss ta en titt på tre viktiga punkter som Broadcoms ledning har gjort på det senaste inkomsterna.

1. Stark tillväxt från Broadcoms största intäkter segment

Broadcoms största intäktersegment är den trådbundna verksamheten, som svarade för 50% av intäkterna under tredje kvartalet och består av att göra halvledare för produkter som TV-boxar.

Omsättningen ökade med 7% året innan, till 2, 2 miljarder dollar, och VD Hock Tan sa:

Sammantaget var detta ett mycket bra kvartal för segmentet, som drivs av säsongsstyrka i set-top-boxar och robust efterfrågan från datacenter för både våra handels- och anpassade kiselprodukter. Men vi började se mjukhet i efterfrågan som uppstått av kinesiska operatörer för våra optiska och bredbandstillgängliga produkter.

Sammantaget förväntar Tan att det kommer att bli en successiv avmattning i kabelnätet på grund av den vanliga säsongsvagheten på marknaden, men han förväntar sig att det kablade segmentet fortsätter växa år över år.

2. Broadcoms trådlösa verksamhet är humming along, tack vare Apple

Företagets trådlösa verksamhet var också stark under tredje kvartalet tack vare den tillväxt som sannolikt kommer från Broadcom som levererar vissa trådlösa och RF-chips till den kommande iPhone 8. Broadcoms trådlösa segment växte 27% året innan, till 1, 3 miljarder dollar, vilket var "driven i början av en ramp från vår stora nordamerikanska smarttelefonkund som de började övergå till sin nästa generationens plattform. "

Den "stora nordamerikanska kunden" antas allmänt vara Apple och Broadcom sa att omsättningsökningen också kom som företagets totala dollarinnehåll har ökat väsentligt (Broadcom kommer att ha 40% mer innehåll i de nya iPhonesna än vad den tidigare har haft ).

Tan sa att ramp-up för den nya plattformen är i full gång för fjärde kvartalet:

Vi förväntar oss att detta kommer att driva mycket stark sekventiell tillväxt i trådlösa intäkter under fjärde kvartalet, och jämfört med året innan uppvisar vi stark tillväxt i detta segment till följd av våra innehållsvinster.

Detta är viktigt för Broadcom eftersom trådlös intäkter svarade för 29% av Broadcoms totala omsättning för kvartalet och den trådlösa tillväxten förväntas fortsätta i bolagets första kvartal.

Övergången i intäkter kommer från Apples förväntningar över iPhoneproduktion för iPhone-serien. Apple ryktas för att släppa iPhone 7s, 7s Plus och en ny iPhone 8, med en begränsad mängd enheter för den senare vid lanseringen. De fortsatta trådlösa intäkterna i Broadcoms första kvartal kommer sannolikt från fortsatt produktion av chips till iPhone 8 då produktionen av enheten ramper upp.

3. Förvänta dig inte hårddiskintäkterna för att fortsätta klättra

Företagets ledning lyfte också fram sitt tredje största affärsföretagslager - genom att säga att efterfrågan på företagets hårddiskar (HDD) bidrog till att öka intäkterna med 39% året innan till 735 miljoner dollar. Men Tan nämnde att företaget förväntar sig att HDD-trenden ska avta:

Men som vi noterade i vårt senaste inlösensamtal tror vi inte att denna trend är hållbar på hårddisken. Säkerligen nog förväntar vi oss en kraftig minskning av efterfrågan på våra hårddiskprodukter i fjärde kvartalet, som drivs av starten på en förväntad korrigering på hårddiskmarknaden.

Det låter sämre än det faktiskt kan vara. Ledningen förväntar sig fortfarande sitt företagslager segment för att se tvåsiffrig tillväxt år över år.

Slutgiltiga tankar

Med tanke på att de flesta investerare har känt ett tag att Broadcom får mer utrymme i Apples telefoner, har många av de vinster som bolagets aktiekurs har gjort under de senaste sex månaderna speglar den nyheten. Utsläppen av Apples nya iPhones kommer sannolikt inte att göra mycket för Broadcoms aktiekurs på kort sikt, men över långdistanserna borde investerare vara nöjda med Broadcoms tredje kvartal och dess möjligheter att växa sin position i Apples enheter.