3 saker ONEOK, Inc.: s Management Team vill du veta om vad som kommer ner på rörledningen

3 saker ONEOK, Inc.: s Management Team vill du veta om vad som kommer ner på rörledningen

Anonim

ONEOK

(NYSE: OKE)

Nyligen rapporterade starka resultat för andra kvartalet som drevs av stigande volymer på de flesta av systemen, tack delvis till högre oljepriser. Den starka tonen, i kombination med dess lika imponerande resultat för första kvartalet och optimistiska utsikter, har företaget på väg att öka vinsten och kassaflödet i en ännu snabbare takt än vad den förutsåg. Men lika bra som 2018 har det varit ännu mer upphetsad om vad som ligger framåt. Det framgick av ledningens kommentarer vid det bifogade konferenssamtalet, där de gav en glimt av vad de arbetar med för att driva framtida tillväxt.

1. Vi gör fantastiska framsteg på vår nuvarande utbyggnadslista

ONEOK har säkrat mer än 4 miljarder dollar för expansionsprojekt under de senaste 18 månaderna för att öka kassaflödet och dess utdelning under de närmaste åren. COO Kevin Burdick gav en snabb uppdatering om dess framsteg med dessa projekt under samtalet. När han gick igenom var och en, var det två återkommande teman. Först var alla på rätt spår för att komma in i tjänsten enligt schema. Det är anmärkningsvärt med tanke på de förseningar som andra rörledningssällskap har haft färdiga projekt de senaste åren.

Det andra som Burdick nämnde var att bolaget säkrat ytterligare volymkontrakt för många av dessa projekt, vilket ökar synligheten för framtida kassaflöden och dess avkastning. När företaget till exempel meddelade utvecklingen av sin Elk Creek-rörledning, en 900 mil lång linje som kommer att flytta naturgasvätskor från Rockies, hade det säkrat kontrakt för transport av 100 000 fat per dag (BPD), vilket var mindre än hälften av sin kapacitet på 240 000 BPD. Dessa avtal var fortfarande tillräckliga för att göra detta till en mycket lukrativ investering, eftersom ONEOK förutspådde att det kunde generera en justerad EBITDA-multipel på fyra till sex gånger sin investering på 1, 4 miljarder dollar eller mellan 233 miljoner och 350 miljoner dollar i årligt resultat. Burdick uppgav dock att han hade "kontrakterat ytterligare 20 000 fat per dag (BPD) på Elk Creek sedan vårt senaste samtal medför den totala kontraktsvolymen till cirka 140 000 BPD" samt att få extra volymer för sin Arbuckle Pipeline. De nya avtalen kommer att förbättra vad som redan är utmärkta investeringar.

2. Vi tog ett nyckel steg mot vår Permian Basin tillväxtstrategi

De flesta av ONEOKs tillgångar och expansionsprojekt går genom den centrala delen av landet, som betjänar Bakken-skiffer, Powder River Basin och STACK shale play. Medan dessa regioner växer, växer ingen lika snabbt som Permian Basin, vilket är anledningen till att företaget letar efter sätt att stärka sin position i den regionen. Som en del av den ansträngningen noterade VD Terry Spencer att företaget: "slutförde förvärvet av Martin Midstream s

(NASDAQ: MMLP)

20% intresse för väst Texas LPG pipeline. Med det förvärvet blev ONEOK ensam ägare till West Texas LPG, ett strategiskt steg i vår bredare Permian Basin-strategi och ytterligare positionerar oss för expansionstillfällen, av vilka några ligger i de sena stadierna av förhandlingarna. "

Denna transaktion var en win-win för båda företagen. Den cash-strapped Martin Midstream mottog pengar som det brukade betala ner skuld, vilket ger det lite mer andningsrum. Under tiden har ONEOK nu full kontroll över en tillgång som den kan expandera utan att behöva få godkännande från Martin Midstream. Såsom Spencer noterar har företaget redan möjligheter som är anpassade, vilket gör det möjligt att öka sin fotavtryck i denna snabbt växande region.

3. Vi ser två långsiktiga tillväxtdrivrutiner

Spencer lade fram sin tillväxtvision för företaget genom att säga att "vår långsiktiga strategi är fortsatt inriktad på att utöka våra integrerade tillgångar genom kapitalutvecklingsprojekt och strategiska förvärv som passar in i vårt fotavtryck och ger hållbart långsiktigt avgiftsbaserat resultat."

På den organiska sidan är bolagets fokus på Permian, som Spencer redan påpekade. Utöver det noterade COO Kevin Burdick att företaget "fortsätter [s] att titta på ytterligare anläggnings- och kompressionsexpansionsmöjligheter i Bakken", där den för närvarande har en ny bearbetningsanläggning under uppbyggnad som bör börja i slutet nästa år.

Samtidigt påpekade Spencer på sammanslagnings- och förvärvsidan att affären med Martin Midstream var "ett perfekt exempel på vad vi verkligen är intresserade av". Han fortsatte med att säga:

När vi tänker på förvärv från en mer strategisk synvinkel ... i stort sett när det gäller de olika typerna av tillgångar, återigen att vi är intresserade av, verkligen nedströms tillgångar, särskilt när det gäller terminering, lagring, transport av flytande produkter, de behöver inte vara NGL, det kan vara råolja, det kan vara raffinerade produkter, det kan vara petrokemiska produkter. Den infrastrukturen såväl som långdistansfartyg med oljetransporter längre uppströms skulle säkert kunna ge mycket mening och vi har varit väldigt röstiga över det under de senaste åren.

En sak som är värt att notera om Spencer kommentarer är att företaget fortfarande är intresserad av att diversifiera till oljeledda produkter. Burdick uttalade sig förutom att förvärva dessa tillgångar på det samtal som företaget har tänkt på möjligheten att återuppta befintliga rörledningar för olja. Det är en av de saker som den utforskar i Permian, som desperat behöver ny rörledningskapacitet för råolja.

En full tank av gas

Huvudtemat på ONEOKs andra kvartals konferenssamtal är att bolaget har gott om tillväxt under ledningen. Inte bara gör det bra framsteg på de 4 miljarder dollar som den har pågått, men det har fler projekt i utveckling på platser som Permian. Dessutom är det på utkik efter förvärv som skulle förbättra sin portfölj. Dessa faktorer gör det allt mer sannolikt att inte bara ONEOK kommer att kunna öka sin utdelning med 4, 8% till en årlig ränta på 9% till 11% genom 2021, men att den ska kunna utvidga den snabba tillväxten till framtiden.