3 saker att titta på aktiemarknaden denna vecka

3 saker att titta på aktiemarknaden denna vecka

Anonim

Aktier redovisade betydande vinster förra veckan som Dow Jones Industrial Average

(DJINDICES: ^ DJI)

passerade 24 000 poäng för första gången. Faktum är att både Dow och S & P 500

(SNPINDEX: ^ GSPC)

satte nya höjder för året och drev den totala avkastningen till cirka 20% på väg till den sista månaden 2017.

Investerare kommer att leta efter resultatrapporter för att flytta enskilda aktier under de närmaste dagarna, och några av de mest förväntade är slated att komma från Lululemon

(NASDAQ: LULU)

, Vail Resorts

(NYSE: MTN)

, och AutoZone

(NYSE: AZO)

. Här är trenderna att titta på i dessa meddelanden.

Lululemons vinstmarginal

Lululemon postar kvartalsresultat efter att marknaden stängt onsdagen den 6 december. Den yoga-inspirerade idrottskläddespecialisten kan ha goda nyheter för investerare, med tanke på att det var tidigare förvaltnings prognos i sin senaste rapport då intäkterna ökade med 13% till 581 miljoner USD . Försäljningsökningen för jämförbara butiker gjorde skillnaden, främst tack vare den goda efterfrågan i detaljistens digitala försäljningskanal. Lönsamheten var också solid, med en förbättrad bruttomarginal med nästan 2 procentenheter, för att nå 51% av försäljningen.

VD Laurent Potdevin och hans team svarade på den ljusande driftbilden genom att vandra sina helårsförsäljningsutsikter i slutet av augusti. De ser nu att 2017 intäkter stiger till 2, 6 miljarder dollar i den höga delen av riktlinjen, med det tredje kvartalet som förväntas få mellan 605 miljoner dollar och 615 miljoner dollar. Chefer kommer att ha en mycket bättre uppfattning om försäljningsvillkor som går in i semesterperioden, men det är troligt att eventuella uppdateringar till den prognosen sannolikt kommer att producera stora gungor i aktien denna vecka.

Vail Resorts vinterprognos

Vail Resorts meddelar sina nummer på torsdag morgon. Operatören av bergsort kommer från en solid finansiell 2017 som såg skidåkningsbesök stiger 20% till 12 miljoner, efter att den förvärvade Whistler Blackcomb-fastigheten i Kanada har tillsatts. Det köpet bidrog till att kompensera ett litet dopp i sina amerikanska egenskaper som ledningen skyllde på dåligt väder i Colorado.

Vail har målat sommarmånaderna som en viktig möjlighet att växa verksamheten genom icke-skidattraktioner som vandring, sightseeing, mountainbike och zip-line turer. Investerare kommer att lära sig i veckan om dessa aktiviteter bidrog till att öka resultatet för det vanligen långsiktiga första kvartalet.

Vi kommer också att få en uppdatering om säsongspassetrender, som avgör huruvida ledningen anpassar sin resultathantering denna vecka. Som det står, förväntas Vail generera mellan $ 256 miljoner och $ 290 miljoner av vinst i budget 2018 jämfört med 210 miljoner dollar förra året.

Autozons försäljningstillväxt

Investerare förväntar sig inte stora nyheter från auto-parts-återförsäljaren AutoZone när den meddelar resultat för första kvartalet innan marknaden öppnar tisdagen den 5 december. Visst har företaget haft en ökning av försäljningstillväxten förra kvartalet, eftersom comps förbättrades till en En ökning med 1% från en minskning med 0, 8% under kvartalet. AutoZone expansionshastighet är dock fortfarande fast nära noll och långt under de 2% till 3% som aktieägarna rutinmässigt åtnjöt under de tre åren som slutade i budget 2016.

Den försäljningsavmattningen har också minskat företagets vinstmakt med en nettoinkomst på bara 6% under de senaste 12 månaderna jämfört med tvåsiffriga vinster i vart och ett av de fem senaste åren.

AutoZone ledningen citerade varmare vinterförhållanden - och inte något nytt konkurrenshot - som en viktig orsak till svagare jämförelser i fjol. Således verkar VD Bill Rhodes och hans team säker på att de kan fortsätta att växa under det nya räkenskapsåret. Vi hittar ut på tisdag om deras ansträngningar att förbättra shoppingupplevelsen lönar sig genom att öka ökad kundtrafik.