3 saker att titta på när Kinder Morgan rapporterar Q4-inkomsterna

3 saker att titta på när Kinder Morgan rapporterar Q4-inkomsterna

Anonim

Kinder Morgan

(NYSE: KMI)

kommer att stänga boken 2018 senare i veckan när den avslöjar sina fjärde kvartalsresultat. Företaget var på väg för ett utmärkt år fram till tredje kvartalet, med resultat som översteg dess prognoser trots att det sålde sitt kontroversiella Trans Mountain Pipeline-system till den kanadensiska regeringen.

Men med tanke på att oljepriserna sjönk under fjärde kvartalet kanske inte den här uppsättningen resultat är lika bra som ledningen hoppades. Det är en av flera saker som investerare ska hålla ett öga på när Kinder Morgan rapporterar resultat efter att marknaden stängt på onsdag.

1. Överträffade intäkterna verkligen förväntningarna?

Inför 2018 förutsåg Kinder Morgan att det skulle generera 4, 57 miljarder dollar eller 2, 05 dollar per aktie i årets utdelningsbara kassaflöde. Under tredje kvartalet producerade företaget 3, 446 miljarder dollar eller 1, 56 dollar per aktie i kontanter, vilket var cirka 215 miljoner dollar, eller 0, 10 USD per aktie, före sin budget trots den förlorade intäkten från försäljningen av Trans Mountain. Det ledde företaget att tro att det skulle överstiga sina finansiella mål för året.

För att det ska ske, måste Kinder Morgan ha tjänat mer än 1, 11 miljarder dollar, eller 0, 49 dollar per aktie, under fjärde kvartalet, vilket är bekvämt under prognosen på 1, 32 miljarder dollar eller 0, 59 dollar per aktie för kvartalet. Medan företaget mötte huvudvindarna från försäljningen av Trans Mountain och lägre oljepriser började det fjärde kvartalet tillräckligt långt före att den borde ha kunnat toppa sin helårsprognos med plats att spara. Om det inte gjorde så borde investerare leta efter de specifika problem som orsakade det att missa, och om de var engångshändelser eller problem som kan få långsiktiga konsekvenser.

2. Har Kinder Morgan spärrat några nya expansionsprojekt?

När Kinder Morgan sålde Trans Mountain Pipeline, förlorade det inte bara systemets nuvarande inkomstström - det förlorade det största tillväxtprojektet i sin backlog. Företaget har långsamt ersatt den förlorade tillväxten genom att säkra nya expansioner, inklusive två storskaliga naturgasledningar ut ur Permian Basin. Det måste dock fortsätta att förvärva fler tillväxtprojekt om det kommer att fortsätta öka vinsten.

Med tanke på det behöver investerare vara om företaget låses upp mer under kvartalet än den små raffinerade produktens rörledningsexpansion som det sanktionerades förra månaden. Kinder Morgan har satt upp ett mål att säkra 2 miljarder dollar till 3 miljarder dollar för kapitalprojekt per år - i slutet av året skulle det öka sin vinst med 4% årsränta.

3. Har det fattat ett beslut om framtiden för Kinder Morgan Canada?

En annan inverkan av Trans Mountain Pipeline-försäljningen var att den lämnade bolagets börsnoterade kanadensiska dotterbolag, Kinder Morgan Canada

(TSX: KML)

, utan syfte, eftersom det bildade den enheten specifikt för att finansiera byggandet av rörledningens expansion. På grund av det har Kinder Morgan utforskat sina möjligheter för Kinder Morgan Canada, vilket inkluderar att sälja det, slå samman det med ett annat midstreamföretag i Kanada, ta det privat eller hålla det offentligt.

Det skulle vara idealiskt om Kinder Morgan meddelade vad den planerar att göra med den enheten i veckan, eftersom ett beslut skulle avlägsna en del av osäkerheten kring moderbolagets framtid. Om det inte gör det, bör investerare leta efter ord som företaget har fastställt en tidsfrist för när det kommer att fatta ett beslut, eller några tips som man kommer snart.

Kolla in det senaste Kinder Morgan-utropssamtalet.