3 Top Bank Stocks att köpa just nu

3 Top Bank Stocks att köpa just nu

Anonim

Räntorna stiger, kreditförlusterna är låga och bankerna visar redan att vara de största vinnarna från en företagsskattnedgång som passerade förra året. Men i en bransch där företag tjänar pengar genom att ta och hantera risk, betalar det sig att vara selektiv om vilka lager att investera i.

Nedan förklarar tre Motley-investerare varför Bank of America

(NYSE: BAC)

, UBS

(NYSE: UBS)

, och Webster Financial Corporation

(NYSE: WBS)

ranka som deras favoritbanklagret att köpa just nu.

Den här stora banken kan ha massor av utrymme att klättra

Matt Frankel (Bank of America): Även efter det massiva rallyet under de senaste två åren eller så tror jag fortfarande Bank of America har gott om utrymme till uppåt.

För en, det står till nytta mer än de flesta eftersom räntorna fortsätter att stiga. Federal Reserve projicerar för närvarande ytterligare sju eller åtta räntehöjningar i slutet av 2020, vilket innebär att räntorna kan stiga med ytterligare 2 procentenheter. Bank of America har en högre än genomsnittlig koncentration av icke-intressebolagsinlåning, vilket innebär att dess utlåningsverksamhet gynnar mer när räntorna stiger.

I själva verket har Bank of America sagt att ett 100-punkts parallellt skift i räntekurvan skulle resultera i 3 miljarder dollar i ytterligare ränteinkomster årligen.

Dessutom har ledningen gjort ett enormt arbete med att öka Bank of Americas effektivitet och lönsamhet. Genom strategiska avvecklingar och en stor tonvikt på kostnadsbesparande teknik har Bank of America effektivitetsförhållande förbättrats med 3 procentenheter under det gångna året, och ledningen har angivit att den avser att fortsätta denna effektivitetsutveckling.

Slutligen, även efter förbättringarna, är Bank of America en av de billigaste bankerna inom sektorn, som handlar för mindre än 1, 3 gånger bokfört värde. För jämförelse handlar JPMorgan Chase för cirka 1, 7 gånger bok och till och med oroliga Wells Fargo handlar för ett flertal på nästan 1, 5.

Utgångspunkten är att Bank of America fortfarande handlar som en bankstock av lägre kvalitet, även om bankens senaste prestanda berättar om en annan historia.

Bankering över dammen

Dan Caplinger (UBS): Amerikanska investerare ger sällan utländska banker mycket märke, och det är uppenbart att det varit ett smart drag i många fall under det senaste förflutna. Schweiz UBS är bara en av många europeiska finansinstitut som har befunnit sig i tvärreglerna för tillsynsmyndigheter för påstådda oegentligheter, däribland avgifter för manipulering av den viktigaste London-interbankbankens erbjudna räntestatistik för kortsiktiga räntor samt avgifter för valutahantering. Det tvingade banken att vidta snabba åtgärder för att försöka återställa sitt rykte och hitta nya vägar för tillväxt.

UBS har inte skytt bort från uppgiften. Banken har gjort betydande investeringar i att uppgradera sin teknik för att hålla koll på innovationshastigheten inom finansbranschen. Det flyttas också för att öka sin exponering för den snabbväxande kinesiska marknaden genom att söka tillstånd att ta en kontrollerande andel i sitt joint venture-företag i UBS Securities i tillväxtmarknaden. Sammantaget arbetar den schweiziska banken hårt för att omstrukturera sig i ett försök att dra nytta av den återhämtande europeiska ekonomin, även om det utökar sin räckvidd för att bli ännu mer av ett globalt kraftverk.

Till skillnad från sina amerikanska motsvarigheter har UBS inte redan sett en stor aktiekursstopp i väntan på bättre tider framåt. Det ser ut som om det kommer, och när det gör det, kommer UBS att vara i en bra position för att dra full nytta av.

En bank med en dold pärla

Jordan Wathen (Webster Financial Corporation): Denna Connecticut-baserade bank slog guld i ett nischhörn i bankvärlden. Dess HSA Bank division är en av de största administratörerna och förvararna för hälsobesparingar konton (HSAs), som tillåter sparare att avsätta kontant före skatt för framtida medicinska räkningar.

Att vara bankiren för HSAs är otroligt lukrativ, eftersom inlåningen är klibbig, räntorna är inte en huvudförsäljningspunkt och saldon tenderar att öka över tiden, som sparare lägger mer i deras HSA under ett visst år än vad de spenderar på sjukvårdskostnader. (För perspektivet var det genomsnittliga kontot som öppnades vid HSA Bank 2007 ungefär sju gånger större än det genomsnittliga kontot som öppnades 2016, enligt Websters presentationspresentation förra året.)

Viktigast är att få banker är utrustade för att konkurrera i detta hörn av industrin. Med tanke på det genomsnittliga kontot får endast några tusen dollar i insättningar, är det ett företag där bankerna måste gå stora eller gå hem - skala är namnet på spelet.

HSA-inlåning utgör för närvarande cirka 25% av Webster Financials totala insättningsmix, men jag förväntar mig att numret bara ska växa. Under första kvartalet uppgav Webster att HSA-inlåningen ökade med 14, 5% året innan, mycket snabbare än 3% ökning av alla andra insättningar. Eftersom denna nischbransch växer bör marginalerna expandera, eftersom Webster betalar bara 0, 20% på HSA-insättningar, en ränta som har hållit stadigt i flera år.

Webster Financials HSA-verksamhet är allt du vill ha i en bank. Det genererar återkommande avgiftsinkomster, billiga kostnader och tillförlitlig insättningsökning som investerarna kan räkna med.

Populära Inlägg

Rekommenderas