3 bästa kanadensiska marijuanaaktier att köpa i 2019

3 bästa kanadensiska marijuanaaktier att köpa i 2019

Anonim

Du skulle tro att 2018 skulle ha varit ett stort år för kanadensiska marihuana-aktier. Den rekreativa marijuana marknaden i Kanada lanserades i oktober. Flera kanadensiska odlare upplevde intäktstillväxt från den tyska medicinska marijuana-marknaden. Nya marknader öppnades, inklusive Storbritannien, som legaliserade medicinsk cannabis i år.

Men trots alla goda nyheter gjorde de flesta kanadensiska marijuana-aktier dåligt i 2018. Ett nytt år är dock på väg med nya möjligheter. Tre topp kanadensiska marijuanaaktier som verkar vara smarta val att köpa år 2019 är Canopy Growth

(NYSE: CGC)

, OrganiGram Holdings

(NASDAQOTH: OGRMF)

, och Origin House

(NASDAQOTH: ORHOF)

. Här är det som gör att dessa lager sticker ut.

1. Canopy Growth

Det finns ett starkt argument att göra att Canopy Growth är en egen liga. Det hävdar den högsta marknadslocken för kanadensisk marihuana lager. Dess produktionskapacitet rivaliseras endast av Aurora Cannabis . Canopys kassabok överträffar sina jämlikar tack vare en investering på 4 miljarder dollar från Constellation Brands . Och företagets förhållande till Constellation ger det en konkurrensfördel med tanke på den stora alkoholhaltiga dryckesföretagarens kompetens inom byggandet av framgångsrika konsumentvarumärken.

Alla dessa faktorer är stora skäl att köpa Canopy Growth på lång sikt. Men varför skulle beståndet kunna bli en stor vinnare 2019?

För en sak bör den kanadensiska rekreationsmarknaden börja ge fart. Canopy Growth kommer att gynna mer än de flesta med sina omfattande leveransavtal över hela landets provinser. Dessutom bör Kanada slutföra bestämmelserna för cannabis-ediblar, vilket gör att Canopy och Constellation kan lansera nya cannabisinfuserade drycker.

Den amerikanska legaliseringen av hampa (cannabis med låga nivåer av psykoaktiv förening THC) utgör också en möjlighet för Canopy att etablera verksamhet i sin södra granne. Canopy Growth med VD Bruce Linton sa i ett pressmeddelande att företaget "kommer att delta på den amerikanska marknaden nu när det finns en tydlig federalt tillåten väg till marknaden." Cannabis marknadsundersökningsföretag Brightfield Group projekterar att den amerikanska hampbaserade cannabidiolmarknaden (CBD) kommer att höjas till 22 miljarder dollar år 2022.

2. OrganiGram Holdings

OrganiGram Holdings ser liten ut jämfört med Canopy Growth. Och OrganiGram kan inte skryta med en stor investering från en stor aktör utanför cannabisindustrin eller massiv produktionskapacitet. Men OrganiGram erbjuder något som de flesta kanadensiska marihuana-aktier inte gör - ett fynd.

Medan många kanadensiska marihuana odlare fortsätter att förlora pengar, är OrganiGram lönsamt. Aktien handlar på 26 gånger vinst. Det är dyrt för de flesta lager, men det är smuts billigt för ett marihuana lager.

Ännu viktigare är att OrganiGrams resultat ska öka dramatiskt 2019. Företaget har rekryteringsavtal för cannabisleveranser på plats med alla utom en av Canadas provinser. OrganiGrams låga driftkostnader och branschledande grödor bör översättas till en stark resultatutveckling när den kanadensiska marknaden för marijuana för rekreation avtar.

Företaget kan också dra nytta av den internationella tillväxten i det nya året. OrganiGrams partnerskap i Australien och Tyskland plus dess investering i serbienbaserade hampa CBD-företaget Eviana har potential att generera ännu högre försäljning inom en snar framtid.

3. Origin House

Origin House är ännu mindre än OrganiGram. Bolagets tillväxtutsikter är dock mycket större än du kanske tror.

Även om Origin House har sitt huvudkontor i Ottawa, är det mesta av sin verksamhet i Kalifornien. Företaget är rankat som den ledande distributören av cannabisprodukter i staten. Kalifornien är den största juridiska marijuana-marknaden i världen och förväntas generera total cannabisförsäljning på 7, 7 miljarder dollar år 2022.

Men det är fortfarande riktigt tidigt för Kaliforniens fritidsmarknad för marijuana, som lanserades i januari 2018. 2019 borde vara ett banderollår för Origin House, eftersom fler dispensar är öppna i hela staten. Företaget kommer också sannolikt att ha stor fart för den växande sortimentet av egna varumärken.

Medan Kalifornien kommer att bränna mest av Origin House tillväxt i det nya året har företaget också sina synpunkter på sin hemmamarknad i Kanada. Origin House förvärvade ledande kanadensisk vape detaljist 180 rök. Denna affär bör ge Origin House tillgång till en topplanseringsplatta för sina detaljhandeln av cannabisvarumärken i Kanada.

Vad kan gå fel

Låt oss vara ärliga: 2019 kan komma att bli lika utmanande som 2018 var för många marijuana-aktier. Det kan finnas fler problem med försörjningskedjan för Kanadas rekreationsmarknad för cannabis. Amerikanska Food and Drug Administration (FDA), som reglerar hampbaserade CBD-produkter, kan skapa hårda hinder för att hoppa. Kalifornien kan ta längre tid att licensera nya dispensar än förväntat.

Alla eller alla dessa faktorer - plus andra som vi inte kan förutsäga just nu - kan orsaka Canopy Growth, OrganiGram och Origin House att snubbla i det nya året. Men 2019 utsikterna för dessa tre lager tycks vara ganska bra. Och de långsiktiga utsikterna för Canopy, OrganiGram och Origin House borde bli ännu bättre.