3 topputdelningslager med avkastning över 3%

3 topputdelningslager med avkastning över 3%

Anonim

Utdelningsaktier är ett naturligt val för investerare som vill att deras portfölj ska skapa tillförlitlig inkomst. Men inte alla utdelningsaktier är värda att äga, så det är viktigt för investerare att vara kräsen om vilka lager de väljer att köpa.

Så vilka utdelningslager ser bra ut nu? Vi bad ett team av bidragsgivare att väga in, och de valde Annaly Capital Management

(NYSE: NLY)

, Digital Realty

(NYSE: DLR)

, och Brookfield Infrastructure Partners

(NYSE: BIP)

.

En riskfylld satsning på höga utdelningar

Dan Caplinger (Annaly Capital Management): Fastighetsinvesteringar är vanligtvis en smart plats att leta efter höga avkastningar, och REITs som fokuserar på att investera i värdepapperslån har historiskt haft några av de bästa avkastningarna för alla. Annaly Capital Management sportar ett utdelningsutbyte på mer än 11% just nu, och den siffran har rutinmässigt varit i dubbelsiffrorna i åratal.

Smart dividend-investerare förstår att höga utbyten ibland kan vara ett tecken på fara, och Annaly kommer inte utan risk. Som ett starkt hyrdlånslån REIT beror Annaly på kreditmarknaderna att låna pengar som det använder för att köpa fler värdepapperslån. I goda tider är den strategin mycket framgångsrik, men Annaly har mött utmaningar i det förflutna under mindre gynnsamma perioder för räntor och ekonomin.

Efter att ha förstått sitt lagerfall med korta räntor på uppgången visar Annaly tecken på motståndskraft. Hittills har den långsamma men stabila karaktären av räntehöjningar från Federal Reserve gjort det möjligt för reit REITs att göra lämpliga planer, och Annaly har i synnerhet mindre hävstång än några av sina kamrater i utrymmet. Dessutom har Annaly erfarenhet att många av sina nyare kamrater saknar att hantera en hårdare kreditmiljö. Även om aktiekurserna kan falla ytterligare om räntorna börjar öka snabbare, ger Annaly ett gott utbytesavkastning en attraktiv riskavkastningsbalans som vissa inkomstinvesterare kommer att känna sig bekväma med.

En annan typ av tech lager

Matt Frankel (Digital Realty): Du kanske inte tänker på fastigheter som ett spännande teknikspel, men om du köper en fastighetsinvesteringstjänst som Digital Realty Trust, så är det precis vad du får.

Digital Realty äger och driver datacentraler, som är anläggningar avsedda att på ett tillförlitligt och säkert sätt bygga servrar och annan nätverksutrustning. Utrymmet uthyrs till hyresgäster, bland annat företag som Facebook, Verizon, Uber, och många fler. Faktum är att Digital Realty har över 2.300 kunder och hyr totalt 32 miljoner kvadratmeter utrymme.

När du skickar ett fotoalbum till din favoritwebbplats för sociala medier, måste du till exempel spara dessa data någonstans. Och med tiden har data blivit mer sofistikerat, vilket kräver ännu mer lagringsutrymme.

Framåtriktat förväntas det växande behovet av datacenter inte sakta ner. Långt från det, faktiskt. Antalet internetanslutna enheter förväntas växa med 82% under de närmaste två åren, och marknaderna för datateknik som autonoma fordon, virtuell verklighet och artificiell intelligens är långsiktig tillväxtmöjligheter som kan orsaka data centrum industrin att multiplicera i storlek flera gånger över.

I ett nötskal har Digital Realty den tillväxtpotential som många investerare vill ha från sina tekniska aktier, men med ett utbyte på 3, 8% som borde bli ännu större i tiden.

En hög avkastningsandel i tillväxtläge

Brian Feroldi (Brookfield Infrastructure Partners): Även om jag inte är ett stort fan av högavkastningslager i allmänhet, är ett utdelningsmonster som jag håller med mycket högt intresse Brookfield Infrastructure Partners. Företaget äger en mängd olika infrastrukturtillgångar som är spridna över hela världen och omfattar saker som celltorn, vägtullar, järnvägar, bevattningsanläggningar och många fler. Vad alla dessa tillgångar har gemensamt är att de ger en väsentlig tjänst och är verkligen en av ett slag. Dessa attribut håller ett lock på tävling och tillåter Brookfield att vrida ut förutsägbart kassaflöde i alla faser av konjunkturcykeln.

Brookfields modell är att använda skuld, eget kapital och internt genererade medel för att köpa tillgångar till deprimerade priser och sedan göra dem till kassaflödesmaskiner. Företaget har en lång historia som visar att modellen fungerar som en charm. Brookfields medel från verksamheten (FFO) har vuxit till en 20% årlig räntesats per aktie under det senaste decenniet. Den starka vinsttillväxten har gjort det möjligt för bolaget att öka sin utdelning (utdelning) med 12% årligen samtidigt som man producerar gobs av kassaflöde som kan återinvesteras tillbaka till verksamheten.

Kanske är det inte konstigt att företaget konsekvent har producerat marknadsbesparande avkastning för långsiktiga investerare:

I det senaste kvartalet hävdade företaget att det hade 4 miljarder dollar i total likviditet att den är redo att distribuera för att driva framtida tillväxt. Det är ett stort antal jämfört med företagets nuvarande företagsvärde på "bara" 21 miljarder dollar, så jag tror att investerare kan fortsätta att förvänta sig tvåsiffrig vinsttillväxt under överskådlig framtid. Att lägga till ett utdelningsutbyte på 4, 6% och det faktum att aktier handlas nära 52-veckors låga ökar bara min övertygelse i detta företags chans att fortsätta att överträffa.