3 Top Driverless Car Stocks att köpa nu

3 Top Driverless Car Stocks att köpa nu

Anonim

Den här artikeln uppdaterades den 29 december 2017 och publicerades ursprungligen den 4 april 2017.
Jag kommer inte att dröja dig med statistiken om självkörande bilar. Åtminstone, ännu inte. Först överväga detta 2015-citat om framtiden för förare utan bil från Tesla

(NASDAQ: TSLA)

VD Elon Musk:

Du kommer att kunna berätta för din bil, "Ta mig hem, " gå hit, gå dit eller något, och det ska bara göra det. Det blir en storleksordning säkrare än en person. I den avlägsna framtiden kan människor förbjuda att köra bilar eftersom det är för farligt. Du kan inte få en person som kör en tvåton dödsmaskin.

Den uppfattningen kan verka lite extrema för vissa, men självkörande bilar har potential att minska fordonets dödsfall genom (här kommer statistiken) 90% i mitten av århundradet. I USA ensam betyder det att nästan 30 000 liv skulle bli rädda varje år.

Det är en av anledningarna till att så många biltillverkare och teknikföretag investerar miljarder dollar för att få autonoma fordon på vägen, och varför investerare bör vara uppmärksamma. För att hjälpa dig att komma igång i rymden, låt oss titta på tre företag som alla tar olika tillvägagångssätt för den självkörande bilmarknaden - och det har mycket potential att dra nytta av det.

Intel

Intel

(NASDAQ: INTC)

var inte precis det första företag som folk tänkte på i detta utrymme fram till väldigt nyligen. Det ändrades när det köpte ledaren i avancerade drivrutinshjälpssystem (ADAS), Mobileye, för 15, 3 miljarder dollar.

Det är en rejäl prislapp, men vad Intel får för det kan sluta vara värt det. Avancerade drivrutinsassistanssystem - med funktioner som körfältdetektering och korrigering, automatisk bromsning och automatiska hastighetsjusteringar - är föregångare till mycket av den teknik som kommer att ligga till grund för helt autonoma fordon, och Mobileye har cirka 65% av ADAS-marknaden. Inköp det gav Intel en central position i autonoma fordonsteknologier som den inte hade tidigare; det kan också hjälpa företaget att sälja mer av sina processorer.

Processorer för datorer har varit Intels första intäkter, men med försäljningen av stationära och bärbara datorer fortsätter att minska, har företaget letat efter nya segment som det kan sälja sina marker till. Bilindustrin halvledarmarknaden förväntas uppgå till 36 miljarder dollar år 2018 och om Intel kan använda Mobileye för att både sälja självkörande teknik till bilproducenter och öka försäljningen av sina egna processorer, kan företaget äntligen hitta sitt nästa stora marknadsmöjlighet.

NVIDIA

NVIDIA Corporation

(NASDAQ: NVDA)

har byggt sig till en ledare inom det halvautonomiska körutrymmet genom att sälja sina grafikprocessorer till företag som letar efter avancerade bildbehandlingschips för sina halvautonomiska fordon. Företaget är också på sin tredje version av sin Drive PX-dator, den senaste iterationen heter Pegasus, som NVIDIA säger kommer att ge nivå 5 autonomi (helt självkörande fordon som inte behöver mänsklig interaktion) till förare utan bil de kommande åren .

Företaget har redan förfalskat partnerskap med Audi, Volvo, Toyota, Baidu och andra och NVIDIA borde fortsätta att dra nytta av den växande bilfria bilmarknaden eftersom tekniken för dessa fordon är mycket beroende av chips som snabbt kan hantera stora mängder bilddata - - vilket är vad NVIDIAs chip excel på.

Det är värt att nämna att NVIDIA bara innehöll cirka 5, 5% av sin topplinje från sitt automatsegment under det tredje kvartalet 2018, men detta bör fortsätta växa under de närmaste åren. NVIDIA uppskattar att den totala adresserbara marknaden för autonoma fordon kommer att nå 8 miljarder dollar år 2025.

Tesla

Jag kunde inte leda denna artikel med ett Elon Musk-citat utan att slutligen prata om allt som Tesla gör i det halvautonomiska bilutrymmet.

Först och främst har Tesla lagt till förare utan bil till alla sina nya fordon och har rullat ut programvaruuppdateringar eftersom de är utvecklade för att ge nya semi-autonoma funktioner till fordonsägare. Tesla är en av de enda biltillverkarna som tar ett så djärvt steg med halvautonomisk hårdvara, vilket skulle kunna hjälpa företaget att ta ledningen i förare utan bil från några år.

Musk som nämns i den andra versionen av sin Tesla-masterplan år 2016, att Tesla-fordonets ägare kommer att kunna "kalla din Tesla från ganska mycket vart som helst. När det väl har kommit upp, kan du sova, läsa eller göra något annat på väg till din destination. " Tesla är fortfarande ett tag bort från det målet, men det positionerar sig tydligt som den ledande semi-autonoma automakern.

Den förarefria bilmarknaden förväntas vara värd 77 miljarder dollar år 2035, men det finns många saker som kan sluta hålla dessa företag tillbaka. Fortfarande skulle investerare vara kloka att överväga ovanstående företag när man tittar på förare utan bil - och kom ihåg att patientinvesterare sannolikt kommer att se den största avkastningen.