3 Top Gold Stocks att titta på i september

3 Top Gold Stocks att titta på i september

Anonim

Historiskt sett har guld inte riktigt varit en bra investering. Det anmärkningsvärda undantaget var ett oerhört starkt årtionde från början av 2000-talet till slutet av 2011 när det kom över 632% i värde. Under samma period - som i rättvisa var den värsta börskraschen på åtta årtionden - genererade S & P 500 mindre än 10% av den totala avkastningen.

Men sedan toppet i slutet av 2011 på över $ 1800 per ounce, har det inte gått så bra för guld eller många guldbestånd. Guld har förlorat cirka 37% av sitt värde, medan aktierna har ökat 188% i avkastning inklusive utdelade betalningar.

Det är inte att säga att det inte finns några goda guldrelaterade investeringar att överväga, och ädelmetallen tillsammans med företag som är starkt knutna till det kan erbjuda exponering för en annan tillgångsklass. Så vi nåde ut till tre vanliga Motley-bidragsgivare för ett alternativt perspektiv på några guldaktier som var värda att titta på just nu, och de kom tillbaka med Barrick Gold Corp (USA)

(NYSE: GOLD)

, gruvutrustning gigantisk Caterpillar Inc.

(NYSE: CAT)

, och gold streamer Royal Gold, Inc. (USA)

(NASDAQ: RGLD)

.

Letar du efter ett sätt att få lite guldexponering i din portfölj? Fortsätt läsa för att lära dig varför dessa tre företag kan erbjuda exakt vad du letar efter, och varför du borde titta på dem nu.

Ibland glitter guld verkligen

Rich Smith (Barrick Gold): Jag tycker inte att det är en stor hemlighet att jag inte är en stor fan av guld- eller guldlager - för investeringar. Med det sagt kan även dåliga investeringar leverera anständiga avkastningar när du köper dem till rätt pris, och om du frågar mig, når Barrick Gold-lager ett bra pris att köpa.

Eller åtminstone närmar sig ett mindre dåligt pris än vad det kostade för tre månader sedan.

I juni betygade jag Barrick Gold "underprestera" på Motley CAPS, eftersom Barrick-aktien på den tiden inte genererade någonstans nära så mycket verkligt fria kassaflöde som det rapporterade i nettoresultatet. Således hävdade jag att beståndet inte var så billigt som det låga 10, 7 pris-till-vinstförhållandet föreslog det var. Detta var inte en populär åsikt, men med Barrick-aktien nere nästan 21% sedan jag panserade den - mot en 4% ökning i S & P 500 - skulle jag argumentera för att det var rätt.

Snabba framåt i tre månader och Barrick Gold har nu rapporterat tre pengar förlorande kvartaler från de senaste fyra och nu sportar ett negativt P / E-förhållande - men positivt fria kassaflöde på 474 miljoner dollar. Beviljat, vid en värdering av 25 gånger fria kassaflöde, skulle jag fortfarande inte kalla Barrick-lager "billigt" exakt. Med tanke på omkastningen i förmögenheter börjar jag faktiskt tro att Barrick Gold-lageret nu kan vara billigare än det ser ut - kanske till och med billigt nog för att förtjäna en studsa i aktiekursen denna månad.

Denna utrustning jätte är en viktig leverantör till guldgruvarbetare

Travis Hoium (Caterpillar): Att satsa på specifika guldgruvarbetare kan vara riskabelt, eftersom de är beroende av faktorer utanför deras kontroll, till exempel priset på guld och i många fall valutafluktuationer beroende på vilket land de minar deras guld i . Caterpillar påverkas inte direkt av guld, men det är indirekt en stor bidragsmottagare av stigande guldpriser och ökad gruvdrift.

Resurser stod för 2, 5 miljarder dollar i omsättning under andra kvartalet och 411 miljoner dollar i segmentresultat. Efterfrågan på gruvutrustning är direkt driven av varor som guld, silver och koppar, men Caterpillar behöver inte ta en direkt risk i någon av dessa varor själva. Det finns också liten risk för att ett visst projekt går sidelängt eller en valuta rör sig på ett oväntat sätt, två risker som är vanliga i mindre guldgruvbestånd. Kort sagt, Caterpillar får exponering för några av de makroflyttningar som guld och andra råvaror gör utan att riskera allt på en vara eller ett projekt.

Caterpillar har också ett bra värde för investerare, vilket inte alltid är lätt att se i spekulativa guldbestånd. Aktierna handlar med 15, 5 gånger efterföljande vinst och betalar 2, 4 procent avkastningsutdelning till de senaste priserna. Guld och gruvdrift är inte den enda faktorn som kommer att hålla vinsterna höga, men det är skönheten att investera i ett företag som har flera ändmarknader att gå med guldbrytning.

Det bästa sättet att dra nytta av guldgruv

Jason Hall (Royal Gold): Gold mining är en riktigt kapitalintensiv och dyr affär. Det är också föremål för whimsna av guldpriserna, vilket kan vara otroligt oförutsägbart, eftersom guldspekulanterna - inte guldets verktyg eller kommersiella värde - kan svänga priset upp och ner med liten varsel eller rationalitet. Detta är en av de stora anledningarna att jag i allmänhet undviker guldgruvarbetare.

Men Royal Gold, som är en guldströmmare och inte en gruvarbetare, har varit en väldigt lönsam långsiktig investering.

Och jag tror att det är troligt att det fortfarande är fallet.

Royal Gold tillhandahåller i huvudsak guldgruvarbetare med finansiering av en sort. Det ger gruvarbetare kontant upp för rätten att köpa guld till vissa priser i framtiden, vanligtvis en viss rabatt till marknadspriser. Gruvbolagen får den välbehövliga kapitalen i förskott i utbyte mot en del av guldproduktionen som den samtycker till att sälja till en reducerad skattesats, samtidigt som Royal Gold får tillgång till ädelmetallen till marknadspriset.

Royal Gold har i allmänhet kunnat göra dessa avtal till positiva kassaflöden, och det har belönat aktieägare även när guldpriserna faller. Så här är det gjort under de senaste fem åren:

Det har inte matchat de flesta bestånden i den totala avkastningen under den senaste tjurmarknaden, men det här är bevis på att Royal Gold kan tjäna pengar även under de förhållanden som många guldminare sliter med.

Den senaste avyttringen i sina aktier - ner 22% på mindre än tre månader - gör det värt att lägga på din bevakningslista. Handel för mindre än 15 gånger sina operativa kassaflöden, det här är lika billigt som Royal Gold har varit det senaste årtiondet.