3 Top Healthcare Stocks att köpa i april

3 Top Healthcare Stocks att köpa i april

Anonim

Den politiska oro över varumärkespriserna i USA har orsakat att hälso- och sjukvårdsaktierna tar en andning i början av april. Hälsovårdssektorn bör så småningom återvända till sitt vinnande sätt på grund av ett antal gynnsamma långsiktiga svängvindar.

Beväpnad med denna insikt, frågade vi tre av våra Motley-bidragsgivare vilka sjukvårdsaktier har sin fulla uppmärksamhet denna månad. De valde GW Pharmaceuticals

(NASDAQ: GWPH)

, Illumina

(NASDAQ: ILMN)

, och avbryt läkemedel

(NASDAQ: ICPT)

. Läs vidare för att få reda på mer om dessa lovande sjukvårdsspel.

Trenden är din vän

George Budwell (GW Pharmaceuticals): GW Pharmaceuticals har varit ett av de mest framgångsrika biofarmaceutiska bestånden i år. Trots detta borde detta röda varma lager fortsätta marschera ännu högre som året fortskrider.

Varför? GW blev det första företaget som tagit ett cannabisbaserat läkemedel till marknaden med Epidiolex förra året. I mitten av 2018 godkände Food and Drug Administration Epidiolex för Lennox-Gastaut syndrom och Dravet syndrom - två sällsynta och allvarliga former av epilepsi i barndomen som ofta är svåra att behandla med traditionella antiepileptika.

Sedan dess kommersiella lanseringen i slutet av 2018 har Epidiolex också gått på att få ganska bred täckning av de bästa tredje partens betalare över hela landet. Wall Street har i sin tur långsamt värmts upp till tanken att denna sällsynta sjukdomsmedicin kanske en dag efter försäljning av blockbuster-nivå för dessa första två indikationerna. Dessutom finns det också en chans att en framtida etikettutvidgning för patienter med tuberös skleroskomplex kan öka denna toppförsäljningsfigur i 2 miljarder dollar. Det är en betydande summa för ett företag med en marknadsandel på cirka 5 miljarder dollar vid tidpunkten för skrivandet.

GW bör också dra nytta av en konkurrents senaste regleringsmiscue. Zogenix var på väg att få sitt experimentella Dravet syndrom läkemedel, Fintepla, att marknadsföra i USA inom det närmaste året. Men bolagets New Drug Application hade enligt uppgift två stora brister, vilket ledde till att FDA skulle utfärda en vägran att lämna brev. Med Epidiolex största konkurrenshot i åtminstone ett år har GW nu ett skott på att förlänga sin första mover-fördel för att bli en förankrad konkurrent. Det faktum ligger bra för framtida aktiekursutveckling.

Dyrt, men värt det

Keith Speights (Illumina): Vissa investerare kan balk på ett lager som handlar med 42 gånger förväntat resultat, som Illumina gör. Enligt min åsikt är denna gen-sekvenseringspionjär värt det.

Illumina har inget monopol på genomsekvensgenerering med hög genomströmning, men företaget har definitivt en enorm marknadsandel över sina rivaler. Denna ledarposition är en stor anledning, Illumina kommenderar en sådan högsta värdering. Men anledningen till att jag verkligen gillar Illumina är dess flera tillväxtmöjligheter.

Vissa förutsäger att flytande biopsi kan vara en 100 miljarder dollar på vägen. Illuminas GRAIL spinoff är en av tävlande i loppet för att utveckla flytande biopsier - blodprov som kan upptäcka flera typer av cancer i mycket tidiga skeden. Men även om GRAIL inte vinner denna tävling, kommer Illumina nästan säkert att vinna eftersom andra företag använder sin teknik för att sekvensera DNA som finns i flytande biopsier.

Illumina kan också dra nytta av fortsatt tillväxt inom konsumentgenomikamarknaden. Dess kundbas innehåller flera av de bästa aktörerna på denna marknad, inklusive Ancestry, 23andMe, och Illuminas andra spin-off, Helix. Illumina är också redo att vinna som icke-invasiv prenatal testning (NIPT) blir mer allmänt antagen, eftersom storskaliga genomforskningspraxis plockar upp ånga, och som fler läkemedelstillverkare utvecklar personliga läkemedel som kräver genetisk sekvensering.

VD Francis deSouza sa på JP Morgan Healthcare Conference i januari att med tiden kommer "allbiens och genomikets genomslag att dvärga allt vi hittills har sett." Jag tror att deSouza är rätt på rätt spår, och det gör Illumina till ett sjukvårdspapper som är värd att köpa i april trots sin höga prislapp.

Säg hej till ett läkemedelsföretag med första moverpotentialen

Sean Williams (Intercept Pharmaceuticals): Även om det hade en annan olycklig reaktion efter data-frisättning, skulle jag föreslå att investerare anser att leversjukdomstillverkaren Intercept Pharmaceuticals är ett sjukvårdsprodukt att köpa.

I februari meddelade Intercept efterlängtade fas 3 data från regenereringsprovet för patienter med nonalcoholic steatohepatitis (NASH), en leversjukdom som påverkar upp till 5% av den vuxna amerikanska befolkningen som kommer att vara den främsta orsaken till levertransplantationer med mittpunkten av det närmaste årtiondet. Läkemedlet som testas, Ocaliva, är redan godkänt av amerikanska Food and Drug Administration (FDA) för behandling av primär gallkolangit och kan högst uppgå till 300 miljoner USD i årsomsättningen.

I regenereringsstudien ledde 25 mg dosen (den högsta testade) till en statistiskt signifikant förbättring av fibros av minst 1 steg utan att NASH förvärras hos 23, 1% av patienterna, jämfört med bara 11, 9% för placebo. När det gäller NASH-upplösning var det en positiv, men icke-statistiskt signifikant förmånlighet för Ocaliva-armarna relativt placebo. Tack och lov var det bara en samprioritär slutpunkt för att lyckas med regenererande försöket.

Bekymringen har dock varit säkerhet. Trots att den svåra biverkningsprofilen var lika med placebo visade 25 mg armen (dvs. den mest effektiva dosen) en hög grad av klåda (klåda), med drygt hälften av alla patienter som mest drabbades av mild till måttlig symtom. Behandling av behandlingen på grund av klåda var också mycket högre i 25 mg armen (9%) än den lägre 10 mg dosen och placebo (båda mindre än 1%).

Vid den årliga EASL-leverkongressen den 11 april meddelade Intercept, en ledande presentatör, ytterligare uppgifter från Regenerate-försöket. 25 mg-dosen visade sig ha uppnått en tvåstegs eller större förbättring av leverfibros i cirka tre gånger så många patienter (13, 3% mot 4, 5%) jämfört med placebo-läkemedlet.

Men ännu viktigare, vi lärde oss att leverproblem (dvs. högre LDL-kolesterolnivåer) var hanterbara, utan mönster som kan hänföras till Ocaliva. Även pruritushänsyn tycktes blekna lite. FiercePharma noterade att Jefferies-analytiker Michael Yee anser att reaktionen på problem med lever toxicitet är "överblåst", utan att några frågor ställdes om levertoxicitet vid kongressen. Yee förväntar sig att arkivering och godkännande ska slutföras år 2020 och jag håller med den bedömningen.

Med upp till 2 miljarder dollar i topp årlig försäljning som en första mover i NASH, tycker jag om Intercept nu.