3 Top Healthcare Stocks att köpa i februari

3 Top Healthcare Stocks att köpa i februari

Anonim

Den senaste tidens nedgång i marknaden har skapat en stor köpmöjlighet för opportunistiska vårdinvesterare. Men vilka lager kan säkert köpas idag? Vi bad ett team av sjukvårdsinvesterare att väga in, och de valde AbbVie

(NYSE: ABBV)

, Mylan Laboratories

(NASDAQ: MYL)

, IQVIA Holdings

(NYSE: IQV)

.

Alla kan älska detta lager

Keith Speights (AbbVie): Vissa aktier vädjar inte till alla typer av investerare. Faktum är att det är ovanligt att hitta ett lager som har ett sådant överklagande. Men jag tror att AbbVie gör det. Det är ett lager som alla kan älska.

Låt oss börja med tillväxt. Under de senaste tre åren har AbbVie genererat den högsta totala aktieägarnas avkastning och den högsta justerade resultatutvecklingen för varje stort pharma-lager. Drugmaker borde kunna behålla sin imponerande fart.

Humira är på väg att fortsätta sin regeringstid som världens mest sålda läkemedel under de kommande åren. Försäljningen för cancermedicin Imbruvica är stigande. Hepatit C-läkemedel Mavyret ska bli AbbVies nästa blockbuster. Och företaget har en pipeline full av potentiella stora vinnare. Wall Street förväntar sig att AbbVie ska öka vinsten med 17% årligen under de närmaste fem åren.

Vad sägs om värdering? Även efter att ha förvärvat mer än 80% under de senaste 12 månaderna, handlar AbbVie-aktien fortfarande endast med 13 gånger det förväntade resultatet. Factoring tillväxtpotential i gör stockens värdering ser ännu mer attraktiv för värde investerare.

Självklart är inkomstinvesterare mer intresserade av saftiga utdelningar. AbbVie har den basen täckt också. Bolagets utdelning ger idag 2, 44%. AbbVie har ökat utdelningsutbetalningen med nästan 78% sedan det spunnits från Abbott Labs

(NYSE: ABT)

under 2013.

Oavsett vilken investeringsstil du har, har AbbVie något att erbjuda. Och med flera nya produktlanseringar och pipeline uppdateringar på vägen, är februari en bra tid att köpa denna pharma lager.

En viktig aktör i kampen för att hålla vårdkostnaderna nere

Chuck Saletta (Mylan Laboratories): Generisk läkemedelstillverkare Mylan Laboratories är en erkänd ledare när det gäller att hålla locket på stigande hälsovårdskostnader. En generisk läkemedelsproducent som spårar sin historia tillbaka till 1960-talet har Mylan Laboratories länge spelat en roll för att minska kostnaderna för läkemedel som har förlorat sina patentskydd.

Det som gör att Mylan Laboratories ser ut som en stark potentiell investering just nu är det faktum att dess aktier prissätts till ett fynd jämfört med dess potential. Aktierna hämtar för närvarande mindre än åtta gånger sina framtida intäkter, och dessa intäkter förväntas växa med bättre än 4% årligen under de närmaste fem åren. Även om det inte exakt är en snabb tillväxtbana, är det positiva förväntningar, vilket gör det framåtriktade pris-till-vinst-förhållandet ett fyndpris för en solid verksamhet.

Att säkerhetskopiera den här vinstpotentialen är en solid balansräkning. Mylan Laboratories sportar idag lite mer än 760 miljoner dollar i kontanter, en skuldsättningsgrad bara drygt 1 och ett nuvarande förhållande över 1, 4. Den balansstyrkan ger Mylan möjligheten att rida upp och ner i ekonomin utan stor oro när det gäller att kunna rulla sina skulder när de blir mogna.

Det är inte ofta att du kan köpa aktier i en välkapitaliserad, ledande och växande verksamhet för mindre än 10 gånger det förväntade resultatet, men just nu, med Mylan Laboratories, kan du.

Pharma's go-to partner

Brian Feroldi (IQVIA Holdings): Att utveckla ett nytt läkemedel från början är en lång och grusande process med risk. Vad som händer, även om du passerar målstrecket, finns det ingen garanti för att vårdgivare, försäkringsgivare eller patienter även kommer att använda din produkt.

Med miljontals (eller miljarder) på linjen är de flesta läkemedelsutvecklare villiga att göra allt de kan för att ge deras förening det bästa skottet till framgång. Därför väljer många av dem att samarbeta med IQVIA Holdings.

IQVIA - tidigare känd som Quintiles IMS - är världens största kliniska forskningsorganisation. Drogutvecklare kan anställa IQVIA för att klara sina kliniska prövningar, samla laboratoriearbetet och analysera data. Detta är en process som IQVIA förstår inifrån och ut, varför så många företag är villiga att samarbeta med det. För bevis på dess popularitet anser vi att företagets eftersläpning av projekt var 10, 3 miljarder dollar i slutet av september.

Bättre än, om ett läkemedel gör det till marknaden, kan IQVIA också hjälpa till med kommersialiseringsprocessen. IQVIA har en stor databas över patientjournaler och recept som kan nås mot en avgift. De flesta läkemedelsföretag är glada att betala för åtkomst eftersom det gör det möjligt för deras säljteam att nå maximal effektivitet.

I kombination med dessa två företag kan IQVIA tjäna pengar från alla aspekter av läkemedelsutvecklingsprocessen. Med sina aktier som idag handlar i handen för cirka 18 gånger 2018, är resultatberäkningar, just nu en bra tid att komma in.