3 Top Lumber Lager att överväga att köpa i 2019

3 Top Lumber Lager att överväga att köpa i 2019

Anonim

Timmerpriserna hade varit på en stigande stigning sedan den stora lågkonjunkturen omkring ett decennium sedan. De var särskilt heta under mycket av 2017 och början av 2018, vilket var en välsignelse för timmerproducenter som timmer REITs Weyerhaeuser

(NYSE: WY)

, Rayonier

(NYSE: RYN)

, och PotlatchDeltic

(NASDAQ: PCH)

. Lageret av alla tre hade stora uppsteg på mer än 20% över den tidsramen.

Lumberpriserna har emellertid avkylats de senaste månaderna på grund av oro över att bostadsmarknaden saktar ner, vilket har tagit aktiekurserna på dessa stora timmerproducenter ner mer än 20% från deras höga nivåer. Medan den avyttrade investeraren år 2018 gör den här beståndet mer övertygande att överväga för 2019 och bortom, särskilt av inkomstsökande investerare, eftersom varje erbjuder ett attraktivt utbytesutbyte.

Skogen kungar

Weyerhaeuser är den största privata ägaren av timberland i Nordamerika, på 12, 4 miljoner hektar. Det driver även några av de lägsta kostnaden för tillverkning av träprodukter i branschen. Dessa företag gör det möjligt för företaget att maximera värdet på det timmer som landets producerar, vilket ger det kontanterna att betala en lukrativ utdelning som nu ger 5, 5% efter att börsen tappat nästan 36% från den senaste tiden.

Även om timmerpriserna har fallit betydligt under de senaste månaderna, ser många skogsindustrins experter priserna på att stabilisera sig på sin nuvarande nivå och flyttar sedan högre de närmaste åren. Det beror på att efterfrågan på timmer växer snabbare än industrin kan fortsätta med på grund av bränder, insekter och andra problem. Det skulle kunna göra det möjligt för Weyerhaeuser att fortsätta generera solida vinster från sin timmerverksamhet framåt, vilket skulle ge det fonderna att fortsätta öka sin utdelning samt att köpa tillbaka sitt lager.

Starkare tillsammans

Virkeföretag Potlatch och Deltic Timber fusionerades tidigare i år för att skapa en starkare enhet som heter PotlatchDeltic, som är ett diversifierat timmerföretag som äger nästan 2 miljoner hektar timberlands samt flera tillverkningsanläggningar för träprodukter. Företaget förväntar sig att kombinationen ska spara mer än 50 miljoner dollar i kostnader per år, eftersom den utnyttjar sin större skala.

Medan affären ursprungligen körde aktier högre, har de fallit tillbaka till jorden tillsammans med timmerpriser och är för närvarande ungefär 37% under deras senaste höga. Det beror på att företaget har störst direkt exponering för timmerpriserna bland timmer REITs eftersom det får en större del av sitt resultat från timmerbaserad prissättning än sina jämnåriga. Det betyder emellertid också att det har mer upp till en återhämtning i timmerpriserna i framtiden. Under tiden ger bolagets utdelning en attraktiv 4, 5%, och PotlatchDeltic räknar med att den fortsätter att växa under de närmaste åren.

Fokusera bara på virke

Rayoniers lager har inte drabbats lika hårt som sina kamrater, bara faller ca 23% från topp i sommar. Det beror på att den har mindre direkt exponering för timmerpriser eftersom det inte äger någon tillverkning av träprodukter. Istället säljer det sitt virke till tredje part. Medan det betyder att den har mindre uppåtsättning baserat på timmerpriser, är dess intäkter inte lika volatila eftersom timmermarginalerna inte fluktuerar lika mycket som träprodukter.

På grund av det ger Rayonier investerare ett lägre riskmöjlighet att investera i timmermarknaden, men med mindre belöningspotential ska börjepriserna återhämta sig. Samtidigt har det lägre utdelningsutbyte än PotlatchDeltic och Weyerhaeuser på 3, 5%, men det förväntar sig att fortsätta öka det i framtiden.

Dessa timmerlager är bra alternativ för 2019

När timmerlagren såldes under senare halvåret 2018 orsakade aktiekurserna för timberlandägare att torka. Det ger emellertid investerare två tvingande skäl att överväga att köpa timmerlager.

Först steg utdelningsavkastningen på dessa trävaror REITs när deras aktiekurser föll, vilket gjorde dem mer attraktiva för inkomstsökande investerare. Utöver det gör nedgången i deras börsvärden dem spännande rekryteringskandidater om timmerpriserna leder högre under det kommande året. Det är därför som investerare kanske vill överväga att köpa en av dessa timmerstockar för 2019.