3 bästa oljelager att köpa i december

3 bästa oljelager att köpa i december

Anonim

Här är något galet att tänka på. År 2017 stiger genomsnittspriset per fat Brentolja - det internationella riktmärket - över 15%. Samtidigt är olje- och gasindustrin som helhet en av de värsta sektorerna i år. Om det låter konstigt för dig är du inte den enda. Även om det finns några anledningar kan det hända att de inhemska råpriserna bara stiger med 6% under samma tidsram - det är fortfarande svårt att föreställa sig att industrin som helhet skulle lida när priset på den mest värdefulla varan har stiger så mycket.

Med detta i åtanke verkar det som att det är en bra tid för investerare att börja gräva in i olje- och gasindustrin för möjliga lagerideer. Så vi frågade tre av våra investerande bidragsgivare vilka lager de gillar just nu. Därför valde de Diamondback Energy

(NASDAQ: FANG)

, ExxonMobil

(NYSE: XOM)

, och Transocean

(NYSE: RIG)

.

Klar för rebound

Sean O'Reilly (Diamondback Energy): Vilken skillnad ett år gör. Sista Thanksgiving, OPEC slutligen relented och sänka produktionen i ett försök att balansera oljemarknaden. Kartellen flyttade till och med för att förlänga produktionsnedskärningar i slutet av 2018. Denna milstolpeomvandling, gjord i partnerskap med Ryssland, markerar en tektonisk växling. Solen kan återigen skina på oljebranschen. Och det gör hypervara oljebolag som Diamondback Energy tvingande investeringar idag.

Diamondback är en av de stora aktörerna i Permian Basin of West Texas. Detta särskilt fruktbara geologiska bassäng har varit en favorit hos oljeindustrin. Dess närhet till hamnen i Houston, och dess rikliga, billiga resurser, gör det till grunden noll i skifferrevolutionen. Diamondback är inte bara en av de mest framstående ägare av oljelåningar där, men är en av de billigaste producenterna. Diamondback har under de senaste tre åren sänkt sina rörelsekostnader per fat produkt med över 35%. I genomsnitt kan den nu producera ett fat olja för mindre än $ 9.

Diamondback Energy kommer att bli en av de största mottagarna av en oljeåtervinning. Medan många har sålt tillgångar och sänkt kostnader för att överleva har Diamondback använt de senaste fyra åren att expandera. Det har gjort det genom att köpa upp tillgångar och fokusera på att minska kostnaderna. Diamondback kunde inte ha lyckats med nedgången i energi de senaste fyra åren bättre.

Med sitt lager på bara 18 gånger framåt vinst uppskattningar, och med branschledande effektivitet, Diamondback Energy är en fantastisk oljebestånd att köpa i december.

Fortfarande en branschledare

Reuben Gregg Brewer (ExxonMobil Corporation): Aktier av integrerad energigjutare Exxon ligger ungefär 7% hittills i år. Många av sina kamrater är å andra sidan uppe för året, några i de låga dubbla siffrorna. Men det är inte som att Exxon plötsligt kämpar. Faktum är att det går bra, med ett kvartal på 0, 93 dollar per aktie. Men det är verkligen par för kursen. medan många av Exxons konkurrenter blödde rött bläck under oljenedgången, fortsatte denna industrigigant i svart.

Nu när oljepriset har stigit från sin låga till över $ 50 per fat-nivå, ser Exxon ut att det finns kvar. Emellertid har det inte förekommit några väsentliga grundläggande förändringar hos bolaget, och investerare verkar vara medvetna om tillväxtmöjligheter som dess ansträngningar i Permian Basin och offshore Guyana. Faktum är att Exxon faktiskt handlar nära sitt lägsta förhållande av priset till materiella nettointäkter på ungefär ett decennium.

Under tiden var Exxon ett av de få oljebolagen att hantera genom energiförlängningen, med sin årliga utdelningstakt ökar intakt (det är nu upp till 35 år). Det upprätthåller också en av de minst hävda balansräkningarna, med långfristig skuld på bara 12% (eller så) av kapitalstrukturen. Och medan kamrater börjar stänga klyftan med avseende på avkastning på investerat kapital, ligger det fortfarande i gruppens höga ände. Exxon ser billigt ut idag, men jag förväntar mig inte att det ska vara sist eftersom investerare inser att den här industristallen fortsätter att spela högst upp i sitt spel.

Hög risk, hög belöning

Tyler Crowe (Transocean): Även om olje- och gasindustrin långsamt har återhämtat sig under det senaste året eller så har mycket av återhämtningen skett i Nordamerika. I löpande priser kan företag åtminstone bryta sig och i vissa fall ge en respektabel avkastning. Detta har medfört en uppgång i utgifterna för markborrning och alla tillhörande tjänster och utrustning för denna del av marknaden.

Utan jordborrning har det inte gått mycket framsteg. Trots att vissa företag lär sig hur man utvecklar offshore-källor till mindre pengar och snabbare än någonsin tidigare, knyter offshorefält fortfarande mycket kapital över flera år - pengar som kan gå till projekt som kan returnera kapitalet mycket snabbare.

Så mycket som den här trenden har hållit i några år är chansen att det inte kommer att vara för evigt. Den nordamerikanska skifferindustrin kan inte ensidigt kompensera den globala produktionsnedgången och underinvesteringen. Så småningom kommer producenterna att hitta ett prisklass där utgifterna på offshoreutvecklingen återigen är lukrativa.

När den tiden kommer kommer Transocean att bli ett av de företag som producenterna vänder sig till för en offshore borriggar. Under hela denna nedgång i offshore-verksamheten har företaget tagit ett otroligt program för flottans omsättning för att kasta sig av äldre, mindre kapabla riggar. Som ett resultat är en stor majoritet av Transoceans flotta utformad för att hantera antingen de djupaste borrvattnen eller de hårda miljöerna i Nordsjön och Arktis. Dessa rigg styr högre servicenivåer och högre marginaler, och Transocean har många av dem redo att distribuera - och balansräkningen för att rida ut i mitten till slutet av denna branschnedgång.

Vad som gör Transoceans lager så övertygande är det faktum att det handlar så billigt. Till ett pris-till-materiellt bokfört värde på endast 0, 3 är marknaden prissättning aktier för dollar på dollar av dess underliggande tillgångar. Wall Street rädsla här är att den förväntade återhämtningen aldrig kommer att uppstå. Det är inte otänkbart, men de möjliga avkastningarna som skulle komma från en återhämtning gör det till en högbelöningsaktie värd en djupare dyk.