De 3 mest sålda marijuanaaktierna

De 3 mest sålda marijuanaaktierna

Anonim

Marijuana-aktierna är i brand och investerarna tittar noga på att se vilka av de unga, arbetande företagen som har varit de första flyttarna i cannabisindustrin varit mer framgångsrika. Det är lätt att fokusera på aktiekursen, för det är en lätt indikator på hur mycket pengar tidiga investerare i marijuanaaktier har gjort.

Men på en snabbväxande marknad kan intäkter vara den bästa indikatorn på framgång, eftersom det visar hur mycket marknadsandel ledarna drar in. Det kommer sannolikt att vara en viktig grund för framtiden. Därför tittar vi på de tre bestånden som har rapporterat den största försäljningen under det senaste kvartalet tillsammans med en titt på vad som driver dem och hur deras framtidsutsikter ser ut.

Vem finns inte på listan?

Innan vi vänder oss till de tre toppsäljare på marijuanafronten, låt oss ta en titt på några av de spelare som inte gjorde listan. Det är viktigt att förstå att denna lista över företag kommer att förändras snabbt, särskilt för att inte alla cannabisodlare rapporterar sina resultat samtidigt.

Även om det redan är i början av mars har ett antal cannabisföretag ännu inte sagt vad de tjänat i sista delen av 2018. Eftersom det inkluderar den period under vilken rekreationshantering av cannabis i Kanada blev laglig, är deras nuvarande efteråtkända intäktssiffror vilseledande. Dessa företag inkluderar välkända marijuana lager Tilray

(NASDAQ: TLRY)

, tillsammans med Trulieve och Curaleaf . Dessutom, Aphria

(NYSE: APHA)

har ett ostandardkvartal, med sin senaste rapport som har varit för perioden som slutade den 30 november. Det betyder att Aphria fick en och en halv månad rekreationsförsäljning i Kanada förra kvartalet, men det borde se ett väsentligt steg i nästa Rapportera.

Stora tidiga vinnare i cannabis

Ändå finns det för närvarande tre vinnare i tävlingen för de flesta intäkterna bland cannabisbestånden:

Stock

Senaste kvartalsförsäljningen

Canopy Growth

(NYSE: CGC)

62, 2 miljoner dollar

Aurora Cannabis

(NYSE: ACB)

35, 7 miljoner dollar

MedMen Enterprises

(NASDAQOTH: MMNFF)

29, 9 miljoner dollar

Inget av dessa företag borde vara en stor överraskning. Canopy Growth hade tillväxtintäkter i fjärde kvartalet med en inkomsterhoppning på 282% jämfört med motsvarande period föregående år och 258% från bara tre månader tidigare. Med utbyggnaden av kanadensisk cannabis steg Canopys försäljningsvolymer och klättrade över 10 000 kilo marken för första gången någonsin. Trots vissa pristryck på fritidsmarknaden kunde Canopy använda sin varumärkesstyrka och kundlojalitet för att öka de genomsnittliga försäljningspriserna för sina medicinska marijuanaprodukter, och cannabisoljerade oljor sålde också bra. Med välkända varumärken och baksidan av spirituella konstellationsmärken

(NYSE: STZ)

, Canopy har mycket bana kvar för framtida tillväxt.

Kolla in de senaste inkomsterna för utropssamtal för Canopy Growth och andra företag vi täcker.

Aurora Cannabis har också sett imponerande vinster i sin försäljning nyligen. Nettoomsättningen fördubblades under bolagets skattemässiga andra kvartal från årets tidigare nivåer och ökade 83% från var det var för tre månader sedan och cannabisproduktionsvolymen ökade med 57% till över 7 800 kg under perioden. Fritidsförsäljningen i Kanada stod för cirka 40% av marknaden för Aurora, och företaget kunde även behålla sin närvaro på marknaden för medicinsk marijuana. Större konkurrens sätter press på priser, men Auroras ansträngningar att bygga upp en internationell närvaro har börjat löna sig redan och borde fortsätta öka tillväxten på lång sikt.

Slutligen har MedMen Enterprises sett långsammare tillväxt eftersom den inte har exponering för den kanadensiska marknaden som dess kamrater på denna lista har. I det andra kvartalet uppgick den amerikanska läkare inom medicinsk marijuana till en 39% ökning av kvartalsintäkterna jämfört med det första kvartalet, med största delen av försäljningen från den centrala marknaden i Kalifornien. MedMen har redan byggt upp ett omfattande fotavtryck av detaljhandeln över hela landet, men det stigande antalet stater som legaliserar medicinsk marijuana har öppnat nya möjligheter till expansion och MedMen följer efter att planera att öppna 16 butiker i 2019. Det " ll dubbla storleken på sitt nätverk, och det skulle kunna göra MedMen ett attraktivt mål för kanadensiska företag som letar efter ett snabbt sätt att få USA: s marknadsexponering.

Håll ögonen på dessa cannabisföretag

Mars kommer att ge fler rapporter från blivande marijuana producenter, och det är troligt att denna lista kommer att ändras innan månaden är ute. Ändå har alla tre av dessa företag fått ett tidigt hopp på tävlingen, vilket gör dem värda att titta på när den växande cannabisindustrin växer över tid.