3 värdefulla lager att köpa i februari

3 värdefulla lager att köpa i februari

Anonim

Med marknadshandeln vid historiskt höga värderingar är värdena till godhet värdefyndiga få och långt ifrån varandra. Värdeaktier tenderar att slå ut tillväxtstockarna på lång sikt, men med plockningarna är smala just nu, efter ett värde investeringsstrategi idag är lättare sagt än gjort.

Men bara för att det är svårt betyder inte att det är omöjligt. General Motors

(NYSE: GM)

, NCR

(NYSE: NCR)

, och Alliance Holdings GP

(NASDAQ: AHGP)

alla sportnedslagna värderingar, och tre av våra dumma investerare tycker att de kan vara perfekta för värdesökande.

Värde evigt

Tim Green (General Motors): General Motors aktiekurs har under lång tid handlat på rockbaserade värderingar. Företaget producerade 6, 62 USD i justerat vinst per aktie förra året, vilket satte pris-till-vinstförhållandet på bara 6, 5. Enciffriga P / E-multiplar har varit normen för biljätten de senaste åren.

Rädslan att en nedgång i efterfrågan på fordon skulle rasa GMs bottenlinje har hållit aktien tillbaka. Men när det kommer till nästa nedgång, kommer GM att vara ett smidigare och effektivare företag än det var förra gången. GM kasta sin pengarförlorande europeiska verksamhet förra året, och företaget tror att det skulle gå sönder i USA om årlig nyförsäljning av fordon sjönk till någonstans mellan 10 miljoner och 11 miljoner. Det skulle vara en brant nedgång från de 17, 2 miljoner nya bilar som såldes 2017.

Förutom att vara ett effektivare företag placerar GM aggressivt satsningar på industrins framtid. Dess allelektriska Chevy Bolt var det näst bästsäljande elektriska fordonet i USA förra året och företaget planerar att starta minst 20 nya elbilar före 2023. En modifierad självkörningsbult kommer att fungera som bas för GM: s kommande robo-taxistjänst, som företaget hoppas kunna starta i täta stadsmiljöer någon gång nästa år.

GM förväntar sig att 2018-resultaten kommer att vara i linje med sina 2017-resultat, med nya pickups i full storlek som ska lanseras senare i år, vilket bidrar till att öka vinsten 2019. En oväntat stor efterfrågan skulle kunna skifta en skiftnyckel i dessa planer, men med aktiehandeln för jordnötter, investerare har en betydande säkerhetsmarginal.

Den uttryckliga banan av värde

Rich Duprey (NCR): Det går en revolution i snabbköpsbranschen, eftersom livsmedelsbutiker tävlar varandra för att eliminera kassörer från kassan, och en av de främsta mottagarna kommer att vara NCR.

Den största stormarknadskedjan i USA, Kroger, rullar ut sin nya Scan Bag Go-teknik till 400 butiker i år. Det gör det möjligt för shoppare att använda en skanner som tillhandahålls av affären eller en mobilapp som de kan ladda ner för att skanna artiklar som de lägger dem i sin kundvagn. När de kommer till utcheckningen matar de in data på den bärbara enheten eller mobiltelefonen i registret, vilket automatiskt tar upp sin vagn. Walmart lägger till sin liknande teknik till 100 fler butiker, liksom Target .

Marknadsanalytikerna hos RBR säger att självkontrollen är en enorm global möjlighet, med en rekord på 49 000 enheter som skickas över hela världen 2016, varav mer än hälften är i USA

Den globala ledaren inom denna teknik är NCR, som äger cirka 75% av marknaden. Nästa närmaste konkurrent är Toshiba, med en andel på 9%.

Lageret av NCR är nere 30% från 52 veckors höga och handlar till en bråkdel av försäljningen. Med sitt pris på ett djupt diskonterat 6, 5 gånger det fria kassaflödet det producerar ser nästa generations kassakontrolltillverkare ut som ett lager som värde investerare kanske vill ringa upp snabbt.

Krama ut den sista bit av värde i kol

Tyler Crowe (Alliance Holdings GP): Även de mest optimistiska kolinvestorerna har kommit överens om att kol är och kommer att fortsätta att vara i sekulär nedgång. Den låga utvinningen av skiffergas, den fortsatta kostnadsminskningen av förnybara energikällor och en accelererad övergång från kol på platser som Kina innebär att energikällan fortsätter att förlora marknadsandelarna, eftersom nya installationer ersätter åldrande kolkraftverk. Baserat på den bakgrunden verkar det inte vara mycket upp till en investering i kol idag.

Ett undantag till den avhandlingen är Alliance Holdings GP och dess huvudbolag, Alliance Resources Partners

(NASDAQ: ARLP)

. Tack vare en serie billiga minor har bolaget kunnat avvärja effekterna av den amerikanska efterfrågan på kol efter att ha tagit marknadsandelar från högre kostnad och lägre kvalitet kol. Företaget har också stor nytta av ett ledningsgrupp som har varit försiktigt med kapitaltilldelningen och undvikit att göra för många balansabsorberande förvärv som ledde till så många andra kolgruvarbetare i konkurs de senaste åren.

Som ett resultat har du ett företag som fortfarande kan på ett tillförlitligt sätt täcka alla sina kapitalförpliktelser och betala en utdelning som ger 10, 6% utan att för mycket bekymra sig om ett snitt när som helst snart. Även om marknaden är så baisse på kol i allmänhet har Alliance Holdings aktier ett blygsamt företagets värde-till-EBITDA-förhållande på 4, 5. Det är svårt att hitta ett företag som på ett tillförlitligt sätt kan betala investerare en sådan fettleveranshandel för det billigt.

Att investera i kol kanske inte är för alla, och så småningom kommer kolsänkningen att komma till Alliance som den har med resten av industrin. Men det är fortfarande några år kvar, och Alliance kommer sannolikt att kasta bort mycket pengar över den tiden för att belöna aktieägarna.

Populära Inlägg

Rekommenderas