3 Värdeaktier för pensionering

3 Värdeaktier för pensionering

Anonim

De flesta pensionärer borde inte köpa volatila högväxande aktier som handlar med höga multiplar. I stället borde de leta efter värdeaktier som handlar med låga multiplar - vilket erbjuder mindre drama och mer stabil avkastning.

Vi bad nyligen tre av våra Motley-investerare för deras favoritvärden väljer för pensionärer. De berättade för oss att Apple

(NASDAQ: AAPL)

, IBM

(NYSE: IBM)

, och General Motors

(NYSE: GM)

alla passar räkningen.

Det mest värdefulla företaget i världen

Leo Sun (Apple): Apple är ett värde lager dolt i vanlig syn. Dess marknadsandel på över 900 miljarder dollar gör det till världens mest värdefulla företag, men börsen handlar bara 15 gånger framåt. Företaget kommer också att repatriera över 250 miljarder dollar i utländska kontanter - vilket sannolikt kommer att spenderas på återköp, utdelning och inhemska förvärv.

Det vanliga björnfallet mot Apple är att det lever och dör av iPhone, vilket genererade 70% av omsättningen förra kvartalet. Apple har dock en feverishly loyal användarbas, och det expanderande, fängelsebaserade ekosystemet för tjänster - inklusive App Store, iCloud, Apple Pay och Apple Music - ökar sina intäkter per användare, även när telefonförsäljningen spetsar. Mycket av sina repatrierade pengar kommer sannolikt att investeras i expansionen av detta ekosystem.

Därför lägger de långsiktiga Apple-investerarna närmare uppmärksamhet åt sina tjänsterintäkter, som ökade med 18% per år i fjol och svarade för 10% av topplinjen. Wall Street förväntar sig Apples utveckling från en maskinvaruleverantör till en tjänsteleverantör, tillsammans med sin oöverträffade prissättningskraft i hårdvara, för att öka intäkterna och resultatet med 15% respektive 25% i år.

Det är otroliga tillväxt siffror för ett "värde" lager. Apple betalar också ett utbytesutbyte på 1, 4%, vilket stöds av ett lågt utbetalningsförhållande på 25%. Det är också hiked den utdelningen årligen i fem raka år. Den stora kombinationen av värde, stabilitet och inkomst gör Apple till ett fast pensionslagret.

Detta företag går inte någonstans

Tim Green (International Business Machines): Vad händer om jag sa till dig att ett enskilt företags teknik utbetalar $ 7 biljoner av kreditkortsbetalningar varje år, samtidigt som de används i 92 procent av världens 100 största banker och alla 10 av de största 10 försäkringsbolagen ? Jag kommer inte att lämna dig i spänning: Företaget är IBM, och tekniken är den ikoniska mainframe-datorn.

IBM är mycket mer än en säljare av hårdvara, och den stora basen av befintliga kundrelationer och en bred portfölj av hårdvara, mjukvara och tjänster är båda viktiga konkurrensfördelar. Omkring 95% av Fortune 500-företagen är IBM-kunder, och 90% av IBMs över 100 kunder köper IBM-lösningar. Den klibbiga kundbasen har gjort det möjligt för IBM att inleda en flerårig omvandling, som investerar kraftigt i områden som cloud computing och artificiell intelligens, samtidigt som man producerar över 12 miljarder dollar gratis kontantflöde varje år.

IBM har nu nått en inflektionspunkt, med den totala intäkten som förväntas växa i år för första gången sedan 2011. IBMs tillväxtföretag representerar nästan hälften av sina totala intäkter, och de växer fortfarande med dubbelsiffra. Cloud computing intäkter träffade 17 miljarder dollar 2017 och växte med 24%. Alla 10 av de 10 bästa bankerna, 9 av de 10 största återförsäljarna och 8 av de 10 största flygbolagen är IBM-kunder som är kundservice.

IBM har funnits i över 100 år, inte för att det nödvändigtvis leder avgiften när det gäller ny teknik, men för att den har kunnat anpassa sig vid behov. Med aktiehandeln för bara 11, 5 gånger justerat resultat och sportigt ett utbyte på 3, 75%, är IBM ett värdeobjekt som förtjänar en plats i din pensionsportfölj.

Upprepa din pension

Jeremy Bowman (General Motors): Investerare tänker normalt inte på konjunkturbestånd som industrier som värdeaktier eller säkra aktier för pensionering eftersom de tenderar att stiga och falla med den bredare makroekonomiska cykeln. Emellertid är en sådan aktie värd att överväga, trots dessa egenskaper, General Motors.

GM har studsat kraftigt från sin konkurs-era konkurs och har gjort smarta satsningar på autonom fordonsteknik med förvärvet av Cruise Technologies, investering i Lyft och partnerskap med Uber. Chevrolet-tillverkaren har också uppvisat starka vinster på grund av framgången med sin högmarginal pickup truck och SUV. Aktien handlas med ett berg-P / E-förhållande på bara 5, 7. Den billiga värderingen är en återspegling av den inhemska bilmarknaden som har gått sin cykliska topp och att GM förväntar sig platta vinster i år.

Ledningen ser emellertid en återgång till vinsttillväxten år 2019, eftersom den släpper ut en ny linje av pickupbilar. Under tiden kan investerare luta sig tillbaka och samla ut ett utdelningsavkastning på 4% och de billiga värderingsmedlen investerare kan enkelt dra nytta av återköp av aktier, eftersom bolaget återköpte 4, 5 miljarder dollar i aktier förra året och sannolikt kommer att återköpa motsvarande belopp i år.

Utöver lagerets låga pris har bolaget också en ledande position i autonoma fordon. Förväntas att revolutionera industrin planerar GM att släppa ut körlösa bilar nästa år och kan starta sin egen ridningstjänst för att utmana Uber och Lyft. Med tanke på att investerare kan få möjlighet att köpa ett "tech" företag som värderas mer som en avtagande tillverkare.